Не се секирај освен Па гените се тие не се менуваат, дали пред зачнувањето или после тие се вашите гени, бебето нормално ќе ги има гените кога е зачнато.
Не знам што е со ДМ таман ќе се навикнам на некој производ и ќе го снема. Во последно време во Ѓорче ДМ ништо не можам да најдам многу слабо снабден. Знам да отидам Сити мол или Веро центар...Ама дека и јас морам да лежам маж ми го праќам, па он само во Ѓорче оди. Вчера беше му рекле чекаме роба, допис некој не знам што ...празни рафтови вика а сега го отворија брзо (се префрлија од СП)
Devojki, 15+6 sum bremena. Sega na vloskata gledam dve crveni tocki. Na brisenje nisto. Imav kako edna bubulica nadvoresno vo intimnata zona ja cepnav I nejze I tamu nisto. Od sto moze da se tie dve crveni tocki ? Edna od levo.drugata od desno... ne primam veke prolutex I utrogestan.... neznam dali da prevzemam nesto ili.da ostavam taka....
За да бидеш мирна оди на дежурен. Може не е ништо а може ке треба терапија...Дај боже да не е ништоама ќе си мирна.
Девојки вие што сте породени сакам да ве прашам нели околу 40 дена се крвари какви влошки тогаш користите мрежести или обични какви што се користат при циклус ?
Не не. Немав таква темна линија со ниедно до сеа. Ова за папокот внатре ми е, од гелот од ехо ли останува што се прави црно во бременост.. не знам. Ама на живци ми иде кога ќе си го видам таков. Не се секирај, ќе си избледе линијата со тек на време.
Тоа така може и од алиштата да ти собира црно Еднаш јас решив да го исчистам оти тоа црното дури надвор беше излезено и некако успеав со пинцета да го извадам и можи не беше до тоа не знам ама цела вечер стомакот ме болеше и уште еднаш не ми текна има време после пораѓај ќе го исчистиме сега пак ми е така насобрано ама нека стои не чепкам повеќе хаха
Мајки со што ги дезинфициравте фиоките и сите останати работи и предмети за бебето што не се за перење ?
Si gi cistam klasika kako sekogas. Nisto posebno. Arf, sjaj, sredstva. Posle so cista voda dobro prebrisuvam I toa e toa. Kako sekogas I sega.
Не е од алиштата. Од хормонални промени поради самата бременост се создаваат мртви ќелии од кожата во пупакот. Не смее да се чепка и агресивно да се чисти. Не излегува лесно. Знам после првата бременост го прашав гинекологот и ми кажа што да користам и навистина лесно се отстрани и исчисти се, ама за жива глава не ми текнува што ставив. Ќе пробам со ова што ми предложија девојките овде, па валда ќе го исчистам.
Некако гледам дека не бледее баш. На одмор ваљда ќе можам да се сончам, нека се тргне зашто многу лошо изгледа.
Зошто ја гледаш цело време. Не ја гледај, заборавија и по некое време ќе приметиш разлика. Со неа, без неа, ќе се сончаш. Колку помалце и се замараш толку побрзо ќе ја снема.
И мене ми е ист. Црн, како валкан и никако не можам да го исчистам. Те молам ако се сетиш како си го исчистила да ми кажиш
Mene pupkite na gradite mi se mnogu temni, toa znam deka e voobicaeno od hormonite, no nesto na niv imam kako troshki. Koga ce fatam niz niv mi se kako gjubrinja nekoj. Neznam da objasnam dali me sfaca nekoja?