Не знам на што точно мислиш, ама покрај деколорација може да се појават и ситни брадавички на аеролата. Обично паѓаат сами од себе по пораѓај. Ако мислиш на нив.
ќе ти избледе, рано ти е. јас имав, многу ми се познаваше, ама по одредено време( не беше брзо) избледе
да не мислиш како бели точки на пупките ? мене ми се отечени вените ми се познаваат и скроз на врвот на пупките имам како бели точки се мачкам со крема ланолин
https://frosch.at/en/products-and-tips/baby-hygiene-cleaner.html Ова имам купено, лани некоја колешка на сестрами и го кажа.
И јас имам моментално такви ко трошки и со оглед дека ми е втора бременост мислам дека тоа е млеко. Поготово ако си при крај на бременост, јас иако не сум ама пошо ми е втора, мислам дека е колострум. Додека доев поготово првите месеци ми се правеа такви ко корупки засушени од млекцето. Секако се бањаш/тушираш секој ден ама пак се фаќаат. Слободно нежно со пешкир помини после туширање, немој грубо да триеш и може и ланолин да мачкаш барем ќе ги омекне. Ако имаш чувство на пецкање во градите што трае кратко или како струја буквално да ти поминува, мислам дека е од млечните канали, вака од мое искуство. За пупакот и линијата немој да ги триете поготово додека сеуште сте бремени. Мене ми беше баш црн пупакот ама си падна ко корупка после можда 2 месеци. Линијата ја имав уште некој месец плус.
@ShtruMfeticka суви ти се брадавиците, ќе почнат и да те чешаат, земи мачкај со некаква крема, невен, павловичева или бекутан некоја помрсна. И мене ми се такви ама не се замарам и заборавам да мачкам, а треба
Ne na aerolata. Tocno na pupkata. Niz vnatre ko dzubrenca, troshki... A I na aerolite, da, imam kako bradavicki. Sestra na bolnica mi kaza deka I od tuka izleguvalo mleko. Mozebi e od suvost. Koga ce probam da gi iscistam me bolat I pecat. Taka nekako, I koga ce grebnam izleguvaat Mislam deka ne e mleko zasto skoro od pocetok mi se taka. Inace sum skoro 34 I do sega mleko nemam zabelezano Da. I po preporaka na drugive feminki ce zemam da mackam. Samo nesto bezbedno sto ce e I za bebeto zasto I koga ce dojam ce treba da mackam, neli?
Ланолин е безбедно иако секогаш сум се одмивала пред доење. Јас пак сметам дека е млекце. Тоа не е во огромни количини туку баш точки.
Кога почнавте да ги осеќате првите движења на бебето во стомакот ? Јас вчера бев на ехо и ми вика за десетина дена некаде ќе почнеш долу да го осеќаш. Јас еве од вчера и денес од време на време осеќам како да ме клука ама како некој нерв, во горниот дел на стомакот, и тоа убаво онака, и се гледаше на стомакот. Сеа во дилема сум дали беше бебе или некој нерв/мускул 16 недела сум инаку
Кратко, неможам да најдам каде да прашам. Да ми предложите некоја даска за пеглање поквалитетна. Ќе имам доста алишта за бебче да пеглам. Оваа што ја имам од рамстор за 700 ден ама катастрофа терав за нас некако ма да се мачев со кошули за раб, оцртува мрежата доле.
Можеш ланолин кога ќе доиш. Ама прашај некоја што доела како да го комбинира и дали се одмива пред доење. Јас молзев многу кратко немам искуство со доење.
Јас од нептун гледав ама доста се скапи.. убави се и квалитетни. Немаше избор нешто многу ама другарка што зема се фалеше
Земи ланолин на медела. Тоа е колострум белото. Се спремаат градите. Ајде ситно броиш колку што знам.
Женчиња што правевте кога ве болеше многу срамната коска? Дали има некои вежби или положба на седење/ лежење било што за да можеш да функционираш? Значи цела недела ме откина од болки неможам ни да одам како патка одам не ми е пријатно ич а за некој ден сум на крштевка и неможам така да одам,а поинаку неможам од болки Или нешто да се испие колку да ми ублажи болка за саат два и така не планирам да седам многу ама мора да испоштувам ептен блиски се Навистина е проблем,неможеш да функционираш,не ме боли само кога лежам а наутро прво станување и одма почнува 18 недела сум..
Магнезиум, дупло, ферона примав исто. И лежев на страна со перница меѓу нозе. Амааа, дур се наместам господ во пижами го гледав. Искрено некогаш и кога ќе се движев повеќе ми прекинуваше. Амаа тоа беше ретко. Да не те лажам, од некаде 20та недела ми почнаа тие болки и здравје ми земаа до крај на бременост. На одмор бев кога највеќе ме болеше, 23та бев, спремна куферите и назад да се вратам. До тој степен беше, бебе растураше од клоцање и така само бев мирна. Искрено не знам дали има спас, се од ова привремено ми беше, ептен ме измачи мене, стварно многу болки имав. И како се породив ко на дугме ми прекина. Од седење највеќе боли.
Епа се спремаат градите. Стварно поскап е на Медела ама вреди секој денар. Бебе и коа почна да цица рани ми направи и одма ми помина од ланолинов.