Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.136
    Допаѓања:
    2.071
    Ужасно е навистина..неможеш да си функционираш нормално,само си се жалам дека неможам и сите ми викат аман бре ти уште сега викаш а каде е јули...:?: и така е ама навистина не е пријатно вака да те боли и целата способност ти ја зема едноставно.
    Магнезиум земам два пати по 400 друго не,ферона не земав незнам дали да купам,тоа беше за релаксирање и опуштање на матката,така?

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    8.560
    И за грлото помага. Мене ми помогна ферона. Знам многу боли… јас на одмор плачев од што ме болеше. Маж ми ми викаше исто вака, на крај што ќе правиш. И ми пукаа доле коските. Абе како раштрафена. Бевме на мекици памтам летово и 500 степени беше, седев подолго… леле не можев да станам.. до кола не можев да се довлечкам. Мислев ќе ја оставам таму карлицата. Тоа беше језиво. А работев до последно, а канцелариска ми е работата, седење уште толку. И станував се шетав низ канцеларија ко чукната за да се размрдам зашто само така ми поминуваше.

На Veki4kaa и LanaDelR им се допаѓа ова.
  3. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.292
    Допаѓања:
    1.189
    Ne e bitna cenata. Bitno da se pogodi :)
    Utre ce zemam :)

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.489
    Девојки, дали при поднесување извештај за комисија за боледување комисијата го прифаќа извештајот од приватна болница? Сесрата кај матичниот сакаше да ми закаже некаде на државно, ама и реков дека одам на приватно, и ми рече па добро. Иначе на сесрата не и фаќам многу здраво за готово.... Малце повеќе е конфузна...

5. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    322
    Може ланолин, па дури е и препорачливо да се почне и пред да се роди бебето, како што е членката сега во тие недели да се користи ланолин за да нема многу мака со суви пупки, јас така правев и супер поминав со доењето. На бебето не му смета кога ќе почне да цица, безбеден е јас само знаев со чисто крпче да се забришам да не му е толку мрсно местото кај што ќе е фати пупката. Користев ланолин од ЛЕА-МАММА одличен е. Повторно од него зедов.

На ShtruMfeticka и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  6. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.292
    Допаѓања:
    1.189
    Po kolku pati dnevno go koristevte?

7. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    322
    Пред да се роди си се мачкав 2 пати во денот, мрсно е тоа и си стои, а кога се роди после секој подој се миев со вода затоа што од плунката се сушат брадавиците уште повеќе. Потоа се бришев и ставав ланолин и така истата постапка после секој подој. Немаш штета од него, само корист.

На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.