Имаше тука една членка објави за летање во бременост додека е на терапија. Ме интересира дали летала некоја во 4 бременост со клексани, затоа што докторот ми рече да дуплирам тие три денови доза, матичен вика не мора иако јас ќе си ставам, па ме интересира мислење. Се двоумам веќе некое време да летам до Минхен, краток е летот а и Април планирам тогаш ќе бидам 5 месец. Некако ми е шубе оти важам за многу голема паничарка за време на летање иако имам летано преку 100 пати. Би седела еден месец Минхен, ако претходно е се како што треба со бременоста.
Shto ubavo So lesno I jas denovive da ispozakazam depilacii, frizeri, cuda. Da se sredam. Mi vrishti kosava za farbanje Kaj ce se poragjas?
Со лесно мама Јас утре 38ма полна, исто спремна издепилирана, планирам природно, ама докторката вика има време, тапа си, грло долго и воопшто не е омекнато и така малку си се подразочарав Не и се излегува на женската Прворотка сум, психата исто си работи, сакам само побрзо да се олеснам…
И јас утре влегувам полна 38ма мене грлото ми го немаат измерено откако почнав со цтг во 35та недела, а тоа последно беше мирно претходниот понеделник. Како си со болки и тешкотии? Мене кичмата и карлицата ме искинаа последниве денови, а бебево мислам ќе ми излезе колку ме притиска долу со главата.
Не знам што не ме боли веќе Половината боли, стомакот тежи, спиењето е тешко, станувам по 100 пати на вечер, денес и вчера како и коските долу да ме болат. Посебно на вечер бебето ме притиска долу, посебно ми е непријатно кога мрда во долниот дел кај матката, баш таму му е главата и рачињата ваљда, мислам ме удира директно во грлото на матката и како електрични шокови ми прави, баш е непријатно Ајде уште малку ќе издржиме. Како планираш да се пораѓаш?
24та недела ,цело време сакам нешто да середам ама некако ми е рано и ми нема ефект количчки ,транспортери се ќе се користи од големата ама навлаките треба да се перат секако. Треба да се кречи и за тоа рано и така ќе чекам да помине времето Беба со главата напикана во ребро ми беше боли ми се плаче напати се надевам ќе се сврти не би сакала царски . Кажете нешто за воспалени непца и покачена седиментација ме караше гинекологот 80 седиментацијата а од стоматолог ми е страв
Чистење на забен камен на стоматолог (не е болно) и секој ден чистење на забите со забен конец и миење на сабајле и навечер.
Ај сеа кога имаме телоп жалење, да си се пожалам и ја за денес на сред партизанска си возам и одеднаш некоја остра болка, не можам да мрдам буквално, полека се престроив застанав со четири светла полека излегов од кола и за 10сек болката ја снема … којзнае што беше, дали нешто се преврти внатре и целиот стомак како да ми се стврдна од памет се извадив ама помина за кратко. После влегов во кола назад како ништо да не било не знам што и бидна внатре, попладнево си ја осеќам се нормално си мрдка
Баш истоо! Добро ги опиша ударите како електрични шокови, ќе ме пресече одеднаш дури на глас си подвикнувам планирав природно ама не знам веќе што да мислам, две недели ми е понапред бебево, претходната недела тежеше 3700г, сега понеделнички ќе видам колку стигнало па ќе видам што е подобро, докторката ми вика да си терам природно, немало врска што е големо… ќе видиме. Ти??
Незнам тие браксон контракциите може биле, мене прееска на станување од кревет се стврдна стомакот и болка под гради појака... денеска ме кине кичмата јас си имам сколиоза искривување од средно нагло растење иии нешто носев корсет прва година на факс и толку кај тоа плачки беше модрици не се средува сколиоза на 18 години. Ама и дека лежам сеа само незнам како дрво ми е кичмата и болка јака баш кај што е кривината и ребрата мои извртени. Како ќе биде до крај незнам со лежењево ќе се мрднам. Окото едно од сабајле црвено жар чеша некој коњуктивит од каде да ме прашате незнам па почнав капки и маст хлоранфеникол, дома сум со мајка моментално.. мм е на пат три дена пред тоа исто два дена само еден ден дојде дома. И така... тешки деновиве ми се. Си се пожалив и јас.
Систина. И јас сум за фарбање, ама викам ај кога ќе си дојдам дома, да не им ги направам лом перниците ако пушти фарбата
Криво ми е што си на лежење дома, бев минатата недела на трудничка масажа во рефлекс, ептен убаво и опуштено ама не си за мрдање сега ти На трудничка перница си легнуваш странично и многу нежно и релакс девојчето ме поминуваше. Уште коњуктивит ти требаше чекај маж и одма барај домашна масажа зошто те оставил и отишол на пат
18 недела и 5 дена, мислам дека почнувам да го чувствувам бебуш од време на време во долниот дел на стомакот од лева страна, во близина на јајниците, како со штрафцигер да ме затега нешто, баш онака како да ме штрека од време на време, а поизразено е ако седам малку поднавалена нанапред
Flanelot 570+18%ddv Tetrata 421+18% ddv Jas flanel naracav. Poubavki mi bea ima 70 I 90 cm Hahahaha ti e gajle, neka perat. Jas sakam da sum sredena dan go isplasham koga ce me vidi hahaha Pocnata mi e da mi pobeluva I mora da se farbam. Sega za sega koristam palete bez amoniak. A zas neli ce sum carski, den pred toa ce odam na frizer da me ispegla I napred da mi splete pletenka da ne mi smeta kosata Inace vo sistina I frizerka si imas hahaha e sea neznam dali vleguva vo cenata I taa
@ShtruMfeticka влегува да, ама јас сум со скроз кратка коса, мислам и без чешлање можам да поминам, а не па фенирање. Премија би било да успеам да ја измијам само. Со првиот царски бев неспособна, среќа една сестра ми помогна за туширање само. Сега маж ми ќе може барем да ми помогне. А може па и сама ќе можам Баш безвезе пораѓај беше првиот, сега се надевам дека подобро ќе поминам и како човек ќе излезам од болница.