Од се напишаново останува да изнакупам по 15тина и кратки и долги и сите големини од 0-3 и да чекам да дојде јуни па да видам како ќе биде со температура и да докупам на крај иначе денес кај матичната 23+4 /615 гр на апликацијава ми пишува околу 500гр за 23та недела, матичната ми вика таман си е бумбарче со образи
Не знам дали е соодветна тема,ама, дали знаете како се вика овој дел од вртелешките за креветчиња? Ми треба само тој дел
Добро како се справувате со стресни ситуации во оваа состојба? Не може се да е како подмачкано. Дома, работа ... Живот...
Liceto lom mi se pravi znaci ne e postojano ama vo opredeleni denovi na obrazite mi se pojavuva crvenilo isto kako ruz pojak da imam staveno, i po nekoe vreme na tie mesta kako mozolcinja mi izleguvaat
Cel zivot maka si macam so toj problem, samo sto kaj mene ne izleguvaat mozolcinja. Nikoj nisto ne znae. Sega vo bremenost mi e kako poizrazeno. Koga ce se scrvena mislis ce mi ispukaat obrazite I od crveniloto izgledam kako potecena. Neznam dali za istoto pravime moabet. A mozolcinja obavezno mi izlagaat ako stavam pudra. Ne stavam cesto, nekolku pati imam staveno vo ovien8 meseci ama odma mi se ititira liceto. Inace nebremena sum nemala problem so pudri i sl. A za crveniloto mislam deka najvishe igra uloga suvosta. Zedov bioderma za mnogu suva koza , ok si e . I od ziaja imam za mnogu suva od aloe I taa mi e top za poeftina cena taa pa epten e vodlesta, ubavo se nanesuva ama licevo mi e ko sunger Imam probano I so vazelin I so neven ama epten sum mrsna cel den od niv I ne gi koristam
Не знам дали станува збор за нешто како розацеа, или не. Јас имав ептен почетна розацеа, така ми кажа дерматолог. Биодерма, еуцерин, la roshe possay, се сум испробала, против црвенило, привремено ќе се смири, и пак ќе се појави. И сега од кога останав бремена, се јавува одвреме навреме. Во секој случај, сум приметила дека грешам и поттикнувам црвенило со претерување со топла вода, на пример под туш долго време. Најмногу ми смета, а пречесто го правам, покрај црвенило, предизвикува сувост, и иритација. Најмногу ме смирува, и пред бременоста и сега, weleda темно зелената крема за лице. Малку е помрсна, ама мене не ми смета многу.
Никогаш нема да биде се како подмачкано. И јас сум осетлива многу периодов, колку што можеш, ти советувам да ги прифатиш работите, и да веруваш дека за се има решение, можеби не одма, ама за се има. Постави приоритети, на пример јас сум сега приоритет а после се останато, ако некои разговори ти сметаат не се вклучувај, биди селективна што ќе примиш во твојот ментален простор, а што ќе се обидеш да го исфрлиш, надминеш и сл. Ако сама не можеш да се справиш, консултација со психолог не би била лоша.
35 недела сум имам проблеми со стомакот ме боли грчеви и одвај идам во вц за идење идем , ама не е тоа, тоа едвај со сила, па сеа и настинка ме фати (носот, кивање, омалаксана ).
На форумов имам видено листа една за сите испитувања по недели, но не ја зачував и сега не можам да ја најдам. Дали ја има некој од вас и би сакал да ја сподели?
Туркаме, се бориме, тоа е суштината на животот. На моменти ќе си поплачиме и ќе ни помини кога ќе ни текни дека пред нас се најубавите денови од нашиот живот Јас сум во хаос овој период, книга можам да испишам за се што ми се случи во рок од една година ама еве ме, стојам на нозе. Поддршка за сите сегашни и идни мајки Орден треба на секоја мајка да и се додели за храброст и издржливост
Дали е можно во 31 недела бебето да удира одприлика тука, како на сликата.. Повремено осеќам како удари таму ама не знам дали можи да е од бебето или нешто е друго и дали е нормално.
Да јас правев докторот се вика Драшко и од Прилеп е 2 пати се оди дома прегледот го прави иначе работи во систина ама таму 3 дупло поскапо е
Јас правев кај Др. Драшко во Прилеп работи дома за викенди, инаку е во Систина ама дома е многу поефтино, посебно за нас што не ни е баш блиску ск. Го гледа само срцето од бебето и многу убаво објаснува се детално
Јас лично немам правено. Мене ми рекоа дека овој преглед се прави по препорака од доктор, ако има нешто сомнително видено на скрининг.