Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.644
    Допаѓања:
    185.426
    Доволно е.
    Не треба да се трпаш со благо. Така викаат оти обично пред испитување шеќер, сите го избегнуваат тие денови и може да даде погрешна слика. Треба да јадеш најнормално како што си јадеш и да си внесуваш шеќер нормално како што си внесуваш за да ти ја покаже реалната слика, место да избегнуваш шеќер пред испитување како што обично сите праат а е погрешно или пак да јадеш големи количини намерно.

Секако со пиењето гликоза дополнително се гледа како телото ти го процесира шеќерот.

На Cvetce_, ginger, Amore.Mio и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    јас со третово не ни испитав скриен.
    На своја рака реков нема да одам да се трујам со шербети после цел ден лошо да ми биде. Порано мајками не ни знаеле за скриен шеќер не пак да испитуваат.
    плус докторрката во ремедика Симонида рече не мора да испитуваш немаш потреба . се си е во ред ако имап скриен ќе се види и на ехо постелка плодова вода бебето поголемо и сл. Фала богу се си е супер до сега со бебето и се останато. другиот шеќер на крвна ми е 4 ка цело време. нормален е.

На Cvetce_, Dijana DM и jagoda777 им се допаѓа ова.
  3. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.800
    Stignav do 34gn i si imam maka ;(
    Dolu boli epten, neznam dali e normalno ili ne. Pogotovo pri dvizenje boli, vo miruvanje ne tolku. Cel den sedev doma i vecerva rekov na mm aj da podizlezam kolku da zemam vozduh i malce da se razdvizam zas poludiv doma. Po skali koga sleguvav bolese isto i vaginata me bolese. Pri dvizenje na periodi pustase ama na periodi facase bolka kako nekoja tezina kako cuvstvo za mocanje kako skapana da mi e vaginava i sl.
    Dali na nekoja i se ima deseno vakvo cudo :( Inace od vcera vaka pocna da boli. Si zakazav posekako za utre za kontrola za vo plodnost ama na misla mi e makava.
    I prethodno si imav bolki ko za mocanje ama sega nekako e plus toa I plus nesto porazlicno

4. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.629
    Допаѓања:
    4.448
    Др-Лиле прави, многу стручна и искусна. Јас направив, за секој случај. Промедика и се вика ординацијата.

На ginger и ShtruMfeticka им се допаѓа ова.
  5. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.800
    Taa e ama neznam do koga raboti. Na penzija ce odela I ce ja zatvorela ordinacijata

6. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.629
    Допаѓања:
    4.448
    На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    1.467
    Јас си имав масиче онакво за јадење во кревет и на тоа лаптопот, јас легната на спална и така работев. Некаде при крај веќе ми дојде стресно и со одмор и боледување истуркав да не отварам порано породилно или патолошка.

На Dijana DM и A94 им се допаѓа ова.
  8. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    1.467
    Јас имав болки додека бев во болница, првите 3 дена најизразени ама и бев покриена со терапија цело време. Во еден момент мислам повеќе болки имав во грбот од неудобност од тие тврди кревети. Откако дојдов дома никакви болки немав.

На the12345 и Butterfly009 им се допаѓа ова.
  9. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    1.735
    Цела ноќ не сум спиена.. 25+4 сум и нокеска официјално втор пат повраќав во бременоста.
    Имав страшни киселини, ми гореше грлото од нив, штом легнам ми доаѓаше нагон на повраќање. Легнував на повисока перница, јадев ѓумбир, пиев млеко, зелено јаболко, мастики, јогурт, банана, лешници... тоа е се што прочитав и пробав, ама без успех. Дента за ручек јадев грав манџа, дали е можно гравот да ми направил такви киселини? Некој друг природен лек против киселини дали знаете?:sweat: Се надевам само вчера беа и нема да се повторат

10. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.199
    Допаѓања:
    4.602
    Можно е да ти направил тој киселина, неможам било кој грав да го јадам ( обично крупниот е потежок од ситниот) и јас вчера тоа за ручек и цел ден како балон стомакот ама немав некоја мака друга. Земи Фамосан кога ептен не се издржува, да ја смири слузницата. Пиев доста на почетокот со повраќањата. Сега од трет месец навака може на два три пати ептен кога не се издржувало. Зошто ништо друго не помагаа :?:

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    1.735
    Ке земам уште денес. Ти благодарам за препораката.
    Сега ми е страв да земам да јадам нешто:whew:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    2.124
    Јас до 15 недела работев. Сега прв пат зимам боледување. Исто имам масичка за во кревет ама рака боли, врат боли а стресови на раб си ги има. Така да доста е си реков. Ке зимам помалце ама пак порелаксирана да сум од секојдневните стресови која секоја работа ги има. Ми дадоа на раб. предлог да работам со скратено време ама не прифатив. Предобро си ја знам раб, и знам со што секој ден се соочувам.

На A94, Kala22, EnaEnA30 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    Нормално е, и колку повеќе седиш повеќе боли мислам дека.
    Јас приметив посебно ако не ми е удобно на стол да седам еве да речам негде на гости и толку е после страшно ме боли доле.
    Мене со третава бременост доле највеќе ме боли. Со другите немав толку мака мислам дека или толку памтам :rofl: ама со ова да, и најзалежана сум некако со оваа бременост.

Синоќа две кесички магнезиум се напив и парацетамол за да можам да спијам колку толку да немам болки. едвај се вртам ноќе досега немав толку мака ама од 34-35 недела веќе почнаа екстра болките во кичма колкови. срамна коска се буквално.
    Денес сум 35+6 утре 36 полна.
    Едвај чекам да се породам ама мора да издржи барем после 15 март да се досредиме. На 5 влегуваме во новиот дом :inlove: Бебица ќе пристигне во ново :party:

Претходната вечер се ме болеше, не спиев ич од што неможев удобна позиција да си најдам, не бива никако. И несоница ме фана што е нормално после тоа вртење.

На Трагедијаупмм, Baby Girl123, medena147 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.029
    Допаѓања:
    1.305
    @Iva.T за киселините земи си и Рупурут, мене ми помага колку толку. Јас имам и едни кесички Гавискон гел, од Германија другарка ми ги донесе, гадни се ама помагаат многу. Видов има по нашиве аптеки слични такви Ваја, само консултирај се и со гинеколог за секој случај иако мислам дека се безбедни.

Јас дојдов да пожалам од болки во карлица и препони. 24+3 сум ама ова е на моменти баш лошо.
    Работам од дома, ретко одам во канцеларија баш за да можам да менувам позиции, пример и во полулежечка да работам, па и со стоење, да сум во комотни алишта и џабе, си викам можда ако одам почесто поарно ќе е, барем ќе движам.
    Вчера едвај додржав дур легнам и цела ноќ се превртував де лево де десно. Синчето па цело време ме вика да играме доле на под, а мислам ако седнам нема да станам, ми пречи дали дека е тврдо и некако неправилно се седи на под ужас невиден.

На Трагедијаупмм и Iva.T им се допаѓа ова.
  15. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.800
    Со среќа нека ви е и со лесно. И јас ноќеска не спиев. Вртисе лево/десно едвај, при вртење боли матка ако не се свртам болат колковите. Јас убаво си поминував до сега, мислам ова ми е последица од ко го прекинав магнезиумот.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    698
    И јас вчера имав страшни киселини, се прејадов лутеница. 2 рупурут, два пати сода, не знам колку кисела вода испив и ништо. Ми текна дека негде читав за морков, среќа имав дома, изгрицкав еден и секундарно ми прекинаа. И веќе не останувам дома без моркови, пред легнување по еден обавезно.

На Izzy_0504, Трагедијаупмм и Iva.T им се допаѓа ова.
  17. Ljiljana1986

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    698
    Ај и јас да се пожалам кога се жалите сите:D Скоро 23 недела, кичма боли ли боли, во спиење едвај се вртам, не е рано за толку? Што убаво си спиев првите 3-4 месеци, сега како се приближува време за спиење ми се плачи. Не можам да си најдам позиција, не можам да се вртам, често се будам :whew: а кај се уште 3 месеци?

На Izzy_0504 и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  18. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.532
    Допаѓања:
    7.228
    Isto , nemam pozicija za spienje se cuvstvuvam kako kit, liceto lom, kosata nikogas pokatastrofa, vo ramenjata se cuvstvuvam kako bilder, kiselini pocnaa pak da me mavaat. A zgora na se nekoi misli kako ke se odelam od golemiot tie nekolku dena...A uste celi tri meseci pred nas...

На Izzy_0504, Трагедијаупмм, Veki4kaa и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Ljiljana1986

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    698
    А зошто го прекина? Јас си користев на фармамед, па не можев да ги најдам и зедов на Солгар. Ич не ми одговараа,џабе парите, одма осетив како што опишуваш поголеми болки, утробата како скапана, цел град го свртив и кога си најдов на фармамед изнакупив за 2 месеци.

20. blackbeauty123

blackbeauty123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    1
    Здраво сакам да прашам дали некоја од вас е имала крварење на 10 дена по овулација, дали сте се консултирале со доктор да земате некој лекови или сте чекале термин до не добивање па потоа сте одиле на гинеколог.