Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    841
    Најдепресивен момент од цела бременост ми е прередување на алиштата во гардероберот. Во 90% од нив не ме собира, башка што не знам ни дали ќе ме собере некогаш после породувањето. Ама дел од генералката ми е па да не правам одстапки. Пред да почнам си викам се ќе исфрлам и кога ќе дојде крајот гледам одвај две кеси полни, а некои работи со години не ги носам и пак ги оставам. Не знам дали е до мене или генерално повеќето имаме таков проблем.

На Dijana DM и GIGI69 им се допаѓа ова.
  2. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    202
    Не фрлај ништо. Ќе те собере. Ја сум 34 36 број и после 6 месеци од првата бременост влегов во нив. Ќе си праиш диета и ќе те собере. Инаку и јас првите 2 3 месеца мислев готово, никогаш нема да влезам во старата облека. Сега знам дека ќе влезам.
    Е сега доколку доиш, може побавно да оди процесот. Ама сепак кога ќе спаднат хормоните, се се враќа. Секако, движење и асална исхрана мора.

На Dijana DM, TeodoraMJ и LeNora им се допаѓа ова.
  3. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    841
    Се тешам дека ќе ме собере барем во тоа што го изнакупив пред бременоста. Планирам да си бидам активна како и до сега, и на исхрана си внимавам уште пред да останам бремена ама не знам сепак мислам дека тешко ќе оди. Прво бебе ми е и нема да знам глава кај ми е, само се молам да се снајдам некако страв ме фаќа дали ќе знам што да правам

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    1.213
    Е ајде де, заш го прекинав. За беља. :@

5. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    500
    Епа ако не ти е од доктор препорачано да ги прекинеш што се мачиш, продолжи си како и до сега. Јас ти кажувам еден ден да пијам од Солгарот и така се осеќам. А добра фирма се , ама мене не ми годат.

6. Ljiljana1986

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    500
    Од секогаш сум го имала овој проблем, ги расклатив гардероберите, само купувам а не фрлам. Ама сега треба да направам место за два нови члена и само фрлам, зашто како што велиш повеќето со години не се облечени.Нешто ептен ново што е поклонувам друго се на ѓубре. Во суштина не ни знам што имам во гардероберот од што имам многу, а користам реално 30 %

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    20
    Devojki dali nekoja ima naracano pernica od ovaa strana? Na 50% popust e i doagja mn eftina vo sporedba so drugite ama neznam dali e kvalitetna..

Прикачени фајлови:

• IMG_6756.png
      IMG_6756.png
      Големина на фајлот:
      641,5 KB
      Прегледи:
      25
  8. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    1.213
    Нит доктор ми препишал нит ми рекол да не пијам :D сама си ги пиев и сама си ги прекинав ахахах јас солгарот ги пиев. А кој се така најјаки и најефикасни да си ги земам?

9. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    486
    Јас обожавам decluttering, на секои 3 месеци прередувам/пребришувам и фрлам се од фиоки :D Како терапија ми е мене, чистам мисли со тоа.
    Еднаш цела нервозна средувам и мм вика уште јас ти останав во станов :rofl:

На Dijana DM, Cvetce_, LeNora и 3 други им се допаѓа ова.
  10. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    841
    Јас мислам дека наместо да направам место правам поголем хаос :rofl:
    Јас немам проблем со чување работи, дома се ми е организирано, не сакам да чувам непотребни работи амаа кога станува збор за облека сфаќам дека тешко фрлам работи што ги носам најретко. Истото ми е и со книгите не можам да се одлучам која би ја разменила, а реално немам веќе ни место за нови па сега смогнав сили да разменам некои за да не купувам други веќе.

На Ljiljana1986 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    841
    Јас направив таква чистка за време на ковид не знам што се не исфрлив. Мене ми е тешко од облеката да се откажам посебно од парчиња гардероба што веројатно сум ја облекла еднаш во три години и од книги. Се друго фрлам без проблем. Кај мене мм собира, јас фрлам и така во недоглед. Гледам да исфрлам што повеќе додека не е дома оти него се ќе му се најде за нешто, за некогаш, а уствари и нема појма после каде е и да му треба. А сега со нов член мислам дека ни треба многу повеќе место. Едно толку малечко бебенце, а се треба за него и мора да се исфрлат доста работи.

На Dijana DM, Ljiljana1986 и Kejt362 им се допаѓа ова.
  12. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    5.002
    Јас во првата бременост од ѓумбир се истурив од повраќање, ама инстантно, како сега го јадам и за 5мин повраќам. Во вторава не ми ни текна на ѓумбир да помирисам. Не знам кај тебе како влијаел.

13. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    145
    И јас да се пожалам денес, прв пат во бременоста осетив гадење денес.
    17 недела сум
    Ама и се надминав денеска со пешачење, не знам колку км испешачив и тоа со ранец со книги на мене
    В банка ќе се струполев.
    Притисок нормален, шеќер измерив 6.6,
    имав доручковано во мала количина, те пола осмина бурече со јогуртче :)

Изгледа забавата кај мене сега почнува, досега заборавав дека сум бремена :)

На Ljiljana1986 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ljiljana1986

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    500
    Не знам зошто не можам да прикачам слика, Фармамед е фирмата, 20 кесички по 375 мг. 415 денари се. Јас пијам по две во ден, ама кај и да е и по 3 ќе почнам:D

На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ljiljana1986

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    500
    Јас сум во таа фаза изгледа :D

На Kejt362 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    10.696
    Јас ја имам Colombo. Пред скоро 3 год ја земав 2400. Пре пре задоволна сум. Стабилна, на неколку нивоа се крева/спушта, убав сунѓер има за да се пегла и има делче под даската да си ги ставаш алиштата што ти се за пеглање.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    1.203
    Па искрено не знам, сите овие работи ги пробав во рок од 10минути мислам. Не ни знам што и каков ефект имало :D Ама дефинитивно не би пробала пак, колку и да ми е лошо. Прегадно и луто.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  18. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    658
    Јас па мислев ѓумбир не смее во бременост, обожавам сок лимон и ѓумбир. Ми ја враќа енергијата. А има и во Кам смути мали шишиња и не ги пијам дека се со ѓумбир, а многу се убави...

19. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    141
    Изгледа синојќа било посебна некоја вечер за проблеми на нас трудниците :) Се разбудив во 3 ипол сабајле препотена и со болка во близина на папокот, како со нож да ме исече некој, е така осетив, станав, отидов до тоалет и после ми помина болката, ама се извадив првично од памет да не му е нешто на бебуш. Сега сум добра фала богу...Инаку од денес сум 19 недела.

20. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    1.114
    Пошто си праевме муабет за облека деновиве цело време на TEMU ми искачаат преслатки облеки за бебиња ама некако не ми дава душа да порачам за бебе од тему шознам што материјал е, иако пишува памук - а моделите преслатки. Има некоја искуство?