I jas ovie gi kupiv i eve dva dena pijam po edno neznam dali mozam po dve? 18+ sum Jas najveke poradi bolki vo sramnata koska me ubi od bolka dve nedeli bez prestan nezz duri se zagrizuvam da idam na doktor mislam..koga zborev so maticniot mi rece normalno e,no da nemozes da odis i da stanes od krevet dve nedeli neznam dali e ok I so prvoto me bolese ne do ovoj stepen a procitav na internet pisuvase koj go imal vo prva bremenost( pelvic pain) so sekoja idna ke ima pogolemi bolki
Јас и по три пиев во неколку наврати ради запекот, досега најуспешен се покажа за тој проблем. Исто сме со недели.
гледам во сомниа перницата ја покачиле од 1400 на 1680 ај се надевам дека сега за 8 март да ја намалат ако не од таму или од лала ќе мора да купам оти уште сега сум здрвена
Po preporaka na Dr. Gi pijam. 2x1. Nekoe nevoobicaeno custvo nemam. Za makata sto ja imas misam da si posetis I Dr. Mene mi e prva bremenost I taka malce po paranoicna sum si
Od taa pricina I jas ne bi zela. I jas imam slusano I citano a kolku e tocno pojma nemam I jas mislam deka ne e za dzabe. Da si pieme da ne se zafrkavame hahaa. Sega bev na kontrola vo plodnost, se e vo red, grloto e 4cm, voda se kako sto treba samo 2 nedeli mi e pogolemoko ama toa e uste od start taka. Za bolkite rece neznam od sto ti se, mozni se povece faktori ama nema opasnost Nemam gadenje ama bukvalno I jas na momenti osecam kako kamen da imam na zeludnik, nekako kako sobran
Кој боцка пролутекс подолго време, дали осеќа болка како пржење на стомакот кога ќе се допре. И дали само на местото каде што боцка или и околу? До сега ме пржело кај боцнатото ама еве денес и под папокот исто осеќам кога ќе се допрам или алиштата ако допрат, а таму не боцкам. Боцкам лево и десно...
Јас ја зедов 1580 баш овде пишував за нив една цена во продавница, друга на нет, трета на фискална. Сега па и плус ја покачиле. Додуша мене ми помага се изнаспивам од ко почнав да ја користам. Ама иритира ова со цените нон стоп различни цени.
Девојки, направив беља. Кардиопирин пијам на утро а клексан боцкам на вечер. Вечерва место апче за притисок јас се напив кардиопирин. Како можев не ми е јаснооо? На мисла сум да не боцкам клексан. Што мислите вие?
Страшен ми беше пролутексот и мене, боли и местото и околу и цел стомак. Плус кога боцкаш подолго време погодувам едно место повеќе пати и тогаш најмногу боли. До која недела ќе боцкаш?
Немам осетено пржење ама од многи инекци стомакот ми беше како стврднат и што и да боцкав претерано болеше. Последните неколку имекции на пролутекс и клексан ги ставав во нога. Пролутекс веќе не примам а клексанот во нога го боцкам. Само да фатиш убаво сало, да не боцнеш во мускул оти боли.
Сега сум 12н и 4д. на 5 март ми е контролата до тогаш ќе боцкам, па ќе видиме што ќе каже Од сам почеток боцкам со 10 дена пауза само ... Решето сум До кога смее да се користат?
И дха омегата им е голема ама лесна е некако за голтање, ич не се осеќа после ни на желудник. Јас имам од фирма од кај мене не пропаѓа хаха. Цитратот таблетите се тешкички ама кад се мора мора се..
Jas na pocetokot bockav ama edna nedela do dve max I me bockaja na bolnica vo gaz. Blizu bolnica ziveam ili kaj maticen pod zgrada odev, porucek ce si slezev I ce me bocnea.
И јас боцкав до 12 гн. Ама мислев дека сме блиску со недели и ми се виде многу Бурова вода ако имаш ставај си облоги, и лист од зелка многу ми помагаше. Не грешиш во боцкањето едноставно такви се болат, ама ајде уште некој ден издржи мислам дека ќе ти ги прекинат.
Јас само страна менувам еден ден лево еден ден десно ама пак тука некој милиметар ми се дупките. Да не грешам?
А ја оваа недела па кога боцкам од клексаниве во стомак ја осеќам како почнува да мрда баш во тој момент. Си викам да не осеќа нешто и она да почнам во рака или во бут веќе… 23та недела сум
Да ве прашам некој со слично искуство, 10 недела сум и постојано имам некоја температура мала до 37.3 се качува не оди нагоре. Крвна слика правев само леукоцитите 11 ми се, малку покачени. Барав на нет пишува нормално е во бременост ама па ми смета температурава, омалаксана сум