Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. princessgirl47

princessgirl47 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    33
    Па за урина и брисеви ми рекоа да почекам, не можеле да ми дадат терапија и да сум имала нешто до 13 недела. Ама ме плаши температурава

2. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.975
    Допаѓања:
    4.873
    не помага ништо, од искуство ти кажувам. нема нешто погадно :x

@LeNora ќе те соберат не се секирај :) јас така мислев дека никогаш нема да се вратам, качив скоро 20 кила, ама доста брзо се вратив и изгледав и подобро него пред да останам бремена :D

3. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    854
    Кардиопирин и клексан треба да бидат на разлика од 12 часа. Подобро да не боцкаш вечерва

На Ljiljana1986 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    16.554
    CRP, седиментација?
    Колку долго време имаш температура, не е баш нормално да имаш покачена температура, можеби имаш некаква инфекција.

5. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.500
    Одмори стомаче . Пробај во нога или рака. Јас во нога се боцкам. Стомакот решето ми беше и на мм му викам леле да не пробиеме кај бебе :shake: мм ми вика дај не тропај тие се наменети за тоа а боцкањето е површински. Слоеви на кожа има плацента па бебе ^_^.
    Како и да е јас во нога боцкам. Ем стомакот го одморив, ем параноја да не ме обзема ем има повеќе место за боцкање.;) А за реакцијата на бебе не мислам дека има врска со клексанот.

6. princessgirl47

princessgirl47 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    33
    Црп ми беше 12. Пиев една недела амоксицилин по три на ден. Ми рекоа само тоа можеле да ми дадат сега во овие недели. И тоа на клиника бев

7. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.975
    Допаѓања:
    4.873
    јас цело време во рака боцкам, еден ден во една, друг ден во друга, му викам на маж ми среќа шо е зима, луѓево ќе мислат дека ме тепаш цела со модрици :rofl:

8. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    293
    Урина со крв испитуваш секој месец, не ти е рано за проверка. Заедно испитувај ги

На princessgirl47 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    508
    Алал да ти е како си издржала, јас од 12 во рака, малце е тешко што мора мм да боцка ама се раетисав.

10. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    805
    И јас имам овие две недели болка на коската на газот горе, не знам како да објаснам и секогаш кога станувам од седење на кревет како целата крв да ми е собрана во тоа место и боли премногу а вака кога одам не осеќам, иако денеска кога пешачев имав болка и во половината.
    Прашав доктор ми рече да пијам повеќе јогурт, да внесувам повеќе калвиум.

Не знам, дали некоја има ваква болка?
    IMG_2236.jpeg
    овде ме боли

11. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.368
    [QUOTE
    Јас спољерите партал.. а и тешко се вртам више. Нешто си погодувам па чворче си правам.. еден ден реков ај во бут, уште имам чвор како го направив незз тешко идеше шприцот не се стискаше... :sweat: сабајле станувам гледам еден клексан оделен ми текна дека вчера сум заборавила мм обично ме потсетува ах викам.. незнам уште три месеци треба да се боцкам.

12. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    355
    Девојки и идни мамички
    20+5 :inlove: конеееечноооо си го осетив бебушот онака како што треба да ме клеоцне, дури солзи ми протекоа од радост :hug::hug::hug:
    До сега чувствував како некои треперења и нежни допири, а сум со плацента антериор и поради тоа немав некои движења почувствувано. Ова беше волшебно :inlove: морав да споделам и со вас

На Izzy_0504, Cvetce_, Veci@123 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    150
    Исто скроз, при станување ме боли, пример кога се наведнувам да врзам патики и кога ќе се исправам боли како на газ да имам паднато, малце подесно на десната тртка поточно :)

Затоа зедов магнезиум денеска.
    Мислам дека и некои полесни вежби нема да штетат, залежани сме сите со времево дека не чинеше , мускули се, болат,се тегнат лигаменти тоа е

14. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    150
    Мести си аларм, јас откако го заборавив еднаш еден час од тогаш ме потсетува секојдневно аларм, исто и за аспиринот имам наутро. Не е едно да запамтиме, еден куп витамини, таблети, инјекции. Ај витамин и да заборавиш не е ништо страшно