Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.156
    Допаѓања:
    19.286
    Ај направи уште еднаш. Мене во исти ден , првиот пат ми беше така ептееен високо, за 3 саати проверив, беше во граници на нормалата.
    А вода пиев за машала во бременост. 5-6 литри како ништо ги пиев.

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.309
    Допаѓања:
    5.005
    Сакам да испитам урина, а 2 пати сабајле и навечер ставам вагинално утрогестан. Влијае при испитување, најдобро вечерта да не ставам и сабајле да однесам мокрача?

3. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    1.216
    Mozebi. Taka mi ima kazano doktor.

4. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    660
    И јас го добив истиот одговор како @princessgirl47 имав исцедок и ми рекоа и да е инфекција не можеме да дадеме ништо толку рано...
    Брисеви ми беа чисти неколку дена пред ивф. уште немам правено нови...

5. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    415
    не влијае ставај си и кажи им таму за секој случај за утрогестанот кога ќе носиш мокрача.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.156
    Допаѓања:
    19.286
    А инфекцијата ако се качи нагоре и направи беља?
    Има случаеви каде мора да се третира, да не наштети на плодот. Еве да не сте знаеле дека сте бремени , а сте пиеле антибиотик?
    Проверете се убаво и побарајте и други мислења.
    Ова само како совет од мене за вас.

На Ladyme и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  7. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    660
    Фала на совет, тоа беше мислење од двајца доктори и не барав трето. Остана така како нормално во бременоста. Сега веќе поминува 3 месец сигурно ќе правам брисеви. :)

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    1.124
    Никој не треба да плашам ама има бактерии што добедуваат до пукање водењак ско не се третираат антибиотски… до 11-12 недела да се завршат брисеви и одма да се реагира со антибиотик што и да е … има случаеви за уринарна инфекција на блиска деугарка со голема болка при мокрење и најдоа антибиотик по биограм што е ок и за 8ма недела… си го износи дететото здраво право еве на роденден прв бевме пред еден месец… златна е буцка

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.785
    Допаѓања:
    16.556
    Па има влијание, нема да биде валиден резултатот. Јас така заборавив скрос првиот пат и имав парченца бели во мокрачата од вагиналетата, резултатот секако не го сметав за валиден имаше траги, протеини, а немаше врска. Нареден пат веќе не ставав од утрогрстанот и си беше во ред.

10. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    84
    Дали кашлањево штети нешто на бебето, 27ма недела сум :|
    вчера и денес кашлам до тој степен што ме болат мускулите на стомакот.
    Пијам чај, лимон, супа, грлото не ме боли туку ми е надразнето и ме тера на кашлање и тоа лоша длабока кашлица :|
    Утре одам на лекар, само во мисла ми е за бебето.

@Ladyme те молам уште еднаш ако сакаш да пишеш кој сируп беше добар, кои пастили и дали е точно ако зимам прополис дека може да предизвика алергиска реакција иако пред бременост сум немала проблем со прополисот.

11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.054
    Допаѓања:
    178.847
    Не знам дали ги има во комбинација, јас едно по друго ги пијам и ми опушта мускулатура доста. Прв пат во живот сеа земам б6 и ептен ми се погодени вака заедно со магнезиумот. Ова ми е трета бременост и најлесно ја поминав без поголеми болки.

12. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    1.124
    Женски со веќе едни бебиња :D вие сте ми инспо за совети … релаксатор од кога почнавте да користите? Еден куп другарки ми викаат џабе фрлени пари децава нејкат да седат повеќе од 15мин … ваши искуства? Овој ми искача цело време и движењата ми изгледаат нежни и ускладени https://www.instagram.com/p/DGiS5ZUsqZ-/?igsh=MWpmOXpteWhlOG85bA==

13. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    898
    Допаѓања:
    1.374
    Нема да направи алергиска реакција прополисот ако немаш ти алергија пред бременост не се плаши, земи безалкохолен прополис, патили пантенол со ц од галеника можеш до 4-5 во ден. И ако е сува кашлицата ( не исплукуваш шлајм, ако е длабока само да не има слуз) Herbifit исландски лишај 3 x1 супена лажица, и мед чај камилица.

Прикачени фајлови:

На lozinka002 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. princessgirl47

princessgirl47 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    35
    Мене ми дадоа амоксицилин да пијам за секој случај ( ми рекоа тој е безбеден во овие недели ) и да не правам брисеви во случај да има нешто а да не можат да ми дадат ништо за да се среди, па само да се исплашам. Ми рекоа да дојдам на клиника околу 12 недела да ми направат брисеви за се што може. Не сум паметна не знам што да правам па затоа прашав и тука за искуства, ова не ми го кажа доктор матичен туку специјалист на Гак

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  15. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.620
    Јас имав железо 42, не во бременост. И испитав утредента во друга лабораторија беше околу 20. Образложение ми беше само дека варира. Кај мене беше од огромна доза витамини што ги земав подолго време.

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.620
    Јас иста бев со исцедокот, кој патем уште го имам, 8ма недела. Прв пат кога отидов на гинеколог, некаде петта недела, направив брисеви, се беше чисто.

17. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    1.124
    Не знам што да кажам :( антибиотик за секој случај нема … сите знаеме… а и не делуваат сите антибиотици кон секоја бактерија :| од друга страна брисеви пред 11та недела не се прават пошто е ниско плодот да не се пипка демек доле од предострожност и тоа разбирам… што ќе каже специјалист тоа прави … ќе дојде брзо 11та недела

На jagoda777 и princessgirl47 им се допаѓа ова.
  18. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.620
    Јас ете направив. А исто, оти не знаев дека сум трудна, мислев инфекција е во урина пиев антибиотик и тоа е тоа. Океј е за сега, не се направило проблем.

19. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    898
    Допаѓања:
    1.374
    Бејби сестрами овој го има тој од енци менци лево десно што движи
    https://www.encimenci.com.mk/relaksator-iswing-light-grey-cangaroo-066bb007a16, ја ставаше внуката додека средува нешто во кујна и многу често заспиваше на него, има музика и јачина на движење, после 5 месеци почна на тоа да ја рани на него. Дека беше помалечка во килажа го користеше до кај 7 месеци. Разгледај го не е многу скап.

20. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    415
    јас последниот пат исто така имав парченца бели им кажав таму ок ми рекоа и резултатите во ред во беа ...