Тука сме јас и ти со термини, јас уште неколку дена плус. Од една страна не можам да дочекам едвај чекам да се породам, ама од друга страна паничам да не биде порано дека не ми е се средено.
Јас со првото дете си купив вакво како првото креветче,ептен ми се најде,има даска за пресоблекување се става на две нивоа душечето пониско и повисоко на средина,одкога потпорасне можеш и да си го ставаш да си игра внатре со спуштено душече,јас и ставав играчки и можеше сама да седи без да се повреди дури и научи да се дига сама и да се учи да прави чекори покрај креветчето внатре.Потоа си спиеше во него до кај три години
Hahaha leleee istooo. Mene sredeno mi e se okolu 90% ama panicam od samiot cin. Carski, oporavuvanje, I slicno
Da ve prasam dali e mozno od utrogestanot da osecam vrtoglavici? Ako se pijat znam deka se mozni vrtoglavici, no jas vaginalno gi zemam. Od koga pocnav da gi stavam mn se osecam pospabo. A deneska epten mi se vrti, voopsto ne mozam da funkcioniram, vcera 11 vecer mi bese kaj sto ja staviv. Ako e od niv zarem posle 11 dena moze da dojde do simptomi
Можеби е физиолошки во бременста заради зголемување на волуменот на крвната плазма па паднати се еритроцити, хематокрит и хемоглобинот, сепак внимавај и на железото иако сега е во граници на нормалата.
И јас го користам вагинално подолго време, не сум имала таков проблем, но сепак кај секој е различно. Испитај железо за вртоглавиците, можеби ти е ниско
Јас користев вагинално и баш од причина што така ми кажуваа дека негативните ефекти помалку се чувствуват, но, кај мене не беше случај, исто имав главоболки секој трет ден, вртоглавици, изразена анксиозност и мислев дека е хормонално. Ги прекинав во 14та недела, во 18та имав грчеви и ми препорача гинекологот да ставам пак неколку денови од предустрожност и одма ми се вратија и главоболка и вртоглавица и анксиозност и така сфатив дека е од утрогестанот. Кога ги прекинав пак, си се врати во нормала. Се препорачува вагинално зошто најчесто лигавицата на матката не апсорбира толку добро како орално кога ги примаш, но, кај секоја жена е индивидуално, мене тоа ми рече гинекологот дека можеби моето тело вагинално многу подобро апсорбира.
Ce gi prekinam i jas. Posekako mi rekoja da gi primam do 35 nedela za da ne se otvoram ama mene grloto mi e 4cm sto znaci od vecerva ne gi stavam vece. Inace,da, imam sekoj den i glavobolki ama izdrzlivi
Мене бело дрвено креветче ми е синоним за бебе. На почеток имавме малечко што се користи до 6 месеци. Дрвено и бело. Имаше тркалца и беше практично за тој период. Го добивме од колега од маж ми, користено не им требаше повеќе, нас топ ни се најде. Заврши супер работа првите месеци. Кога бебла беше 6 месеци и купив поголемо дрвено, бело. Претерано почна да прета, па ставав засебни оградици после 7-8ми месец. Гледав да се со неправилни форми, беа облачиња и се врзуваа секое посебно и гледав и да има по малку простор измеѓу ради циркулација на воздух. За второто дете ставив оградици после првата година, ама тој не преташе толку па ги тргнав брзо оти не се препорачуваат. Сега пред месец ќерка доби нов кревет, малиот спиеше во креветчето, ама тоа сеа ќе ми треба за бебето, па тој го наследи нејзиниот кревет кој е низок по монтесори како куќичка. Сега трето бебе ќе го користи истото креветче. Тоа креветче ми е едно од најдобрите работи што сум ги купила за бебе меѓу сите глупости кои ги имам изнакупено и излегоа тотално непотребни. Повеќето ги наоѓаат практични монтажните, јас такво никогаш не би зела.
Исто и јас така велев сестро, ама еве моментално куп книги има во него . Туку за оградиците, те молам сподели идеја какви да барам, решена сум дека ова ќе спие во креветче, т.е син ми така реши .
Абе како ти одговара тебе на крај. За оградици не ти препорачувам се додека видиш дали стварно ќе ти требаат. Првите месеци со бебе ич не ти требаат. Како ќе го ставиш, така ќе го најдеш. Не мрда, не се врти. Башка воздух циркулира без проблем. Па и кога ќе почне да се врти и превртува до шетање низ креветче ќе помине време. Ќерка ми многу се маваше од креветчето. По цела ноќ бам бум. И затоа доби оградици. Иначе имав и едни стари од братучетка од маж што ми ги даде, ги ставав само за сликање оти ми изгледаше креветчето празно некако дека големо го купивме, за до 10 години е. Ако веќе имаш потреба од оградици гледај да не е споена долга, туку да се посебни делови, па колку и да прета сепак да има воздух измеѓу ради проток на воздух. Ова оградициве се многу страшен маркетинг значи. Еве слика, од првото ставање на оградиците, после докупив уште 3 облачиња и ги раширив измеѓу да има простор. И потоа и на нискиот кревет и ги ставив веќе беше голема ама тогаш поише за декорација и служеа. Спојлер Еј, јас со првото бев решена дека ќе спие во креветче и бев посветена цела ноќ да станувам, да ја земам дојам и враќам во креветче. Некогаш и по 100 пати. Паѓав од умор ама не се откажував за жива глава. А со второто имав тешко и долго опоравување од царски и тој скоро цела година спиеше до мене и така доев и пукав по шавови. Не можев ни да спијам ми беше страв дека од умор ќе го удавиме или ја или мм. Еве второво мрда ноќе исто, знае да се удри не дека не, ама не толку како првото што го ораше креветчето цела ноќ и оградици не му чував на малово. Сеа за трето и јас сакам да пробам да станувам ноќе и да го враќам во креветче, ама којзнае што ќе биде на крај.
Do sega imav pieno magnesium so b6 na solgar. Sega mm mi ima zemeno magnesium citrate isto na solgar ama vo niv gledam deka sodrzi titanium dioksid. Da si gi smenam utre da zemam magnesium so b6 ili da gi pijam ovie. Gi zema nekoja ovie na solgar so se mag citrate?
Да, јас пиев Еритромицин два пати дневно. Бремена бев 16та недела. Исто како тебе кренав 38,5 температура и плус симнав секрет на плуќа и затоа ми дадоа.
Леле алал да ти е со три.. како се реши ? Инаку откако ми кажа девојче секој втор кога ќе речем пак женско ме прашува дали ќе имам 3 то И ме нервираат ќе почнам да враќам со ,,чекај да го преживеам пораѓајот па може ќе заќутат.
Имам пишувано. Ние со маж ми никогаш не сме планирале проширување на семејството. Нашите планови секогаш беа дека ќе работиме онлајн и ќе шетаме. И одеднаш ни дојде желба. Никој не ни вршеше притисок што е право, беше период кога неколку парови во друштво кои се обидуваа за бебе кои трудни, дали можеби и тоа малце ни влијаеше, не знам, можеби. Ама знам дека почнав потајно овде да отварам по бебешките теми и ги гледав сликите со бебиња и се топев. И така напраивме муабет као за едно дете ни е доволно. Арно ама, кога го добивме првото, толку се пронајдовме во улогата, што ќерка ми немаше ни месец, ние веќе се замислувавме како семејство со 3. По вториот пораѓај, кој ми беше страшно трауматичен, за влакно се спасивме и јас и бебето, а тек па опоравувањето после тоа.. одлучивме тука да застанеме. Ама желбата си продолжи. Оваа бременост ми е ризична, знаевме од старт дека ќе биде, маж не инсистираше, остави на мене да донесам конечна одлука, се консултиравме со доктори во две земји, и еве се истера и оваа и тоа најлесно се надевам до крај така ќе биде и затворам дуќан веќе. Децава ми се мешани, немам кој да ми збори дал сум одела на машко или женско. Си сакав мешани да се и добив, ама и да беа исто пак ќе бев среќна. И давам поддршка на сите што се со желба да си имаат, лесно со деца нема, најтешка работа на свет е, ама и нема поголемо задоволство од тоа кога ги гледаш како мирно спијат и душата ти е на место.
Девојки баш денес разгледувавме креветчиња, мм конечно се ослободи од страв и им купи по едни шпикозни .Прашањето ми е, вие што сте користеле монтажни креветчиња, бебенцата спиеја на душекот што оди со креветчето или сте купувале дополнителен?
Јас пијам цитрат на солгар уште од 15та недела, мене добро ми делува немам грчеви во нозете кои што претходно ги имав. Смени го, затоа што во новите пакувања нема титаниум диоксид, овој којзнае од која залиха им стои во аптеката.
Со нашето креветче одеше едно како подлога, мислам дека на сите транспортни е така. Ќе си земете дополнително душече. Од енци менци ми е и креветчето и душечето. Супер се