Od zegin go zemav. Bostum tamu im se troshat haha Na livceto sto go redat so lastice na shisheto pisuva deka ima titanium a na shishenceto ne pisuva deka ima
И мене ми се поубави дрвените таков план имав од одма да земам ама еве со мислењата на членките некако се предомислувам за монтажно од причина што е практично а и често одиме кај бабите и дедовците на гости па лесно е за склопување. А дрвено може и од годинка две да се земе а ова другово да служи како простор за играње. Ама уште не сум донела конечна одлука ти знам живееш во Германија, ако знаеш каде да барам освен во Smyths toys? Таму и на амазон ништо не ме бендисува…
Мачно можеби ќе биде. ама преубаво е . растат пребрзо. јас едвај чекам да ни стаса 5 тиот член. досега најмалиот член синко беше бебе сега и тој ќе биде батко - значи се топам
Бебе сегде спие. Ќе му ставиш тетра испод и ќе го легнеш. Мене практично не ми е носење ништо поголемо од тетра со мене. Ниту гнездо имам купено за ниедно, кое особено исто не се препорачува од експерти. Сепак, секој за себе одлучува. За монтажни креветчиња не знам, а дрвени особено е популарно она од Икеа. Можеш да си разгледаш во Jysk, babyone, xxxlutz, можеш да погледнеш во Кауфланд онлајн, додуша истите се и на Амазон. На ќерка ми сеа и нарачав од Кауфланд многу убав принцес кревет, германско производство е и сум многу задоволна од квалитетот. Моето бебешко креветче е земено во Грција заедно со душеџето и си ги донесов до Германија.
Јас имам и дрвено и монтажно, ама дрвеното ми е ептен при срце, онака баш ми е бебешко креветче. Дрвеното ми е во спална, го зедов од hello baby комплет со душече, оградици и постелнина, на тркалца е и ептен ми е практично да станам да го земам, си го поместувам, не ми е залепено за спална. Оградиците се прилично дебели перници, ги наместив дур што се роди бебе ми личеше преубаво креветчето, после од кога се роди ги извадив, уште ги немам ставено, а и не планирам, многу се стеснува од нив. Како и да е, бебе е скоро 9 месеци уште претежно спие на грб, некогаш на страна се врти, се потфаќа малце во решетките, ама не е до толку да може да се повреди. И уште со ќеф си го гледам креветчето, знам бебе имам дома. Транспортно купивме од кога го надрасна гнездото, да имам кај да го подоставам во дневна, да фатам нешто, а да не ми се стркала, сега веќе го спуштивме за игрална да го користи. Убаво е и се' тоа, ама не можам со тоа мушамата, ич не ми е за спиење, не го асоцирам со тоа иако си преспиваше дневни дремки кога беше помало и не му сметаа звуци. Инаку и гнездо мене ми беше преискористено нешто за во дневна, знаев бебе си лежи во негово и на чисто, иако и таму си редев тетра пелена. Не планирав да купам, ама од кога се роди ептен ми се најде, само не го ставав со него во креветче, знам некои и така прават.
Јас добив на поклон гнездо, на другарка исто и се најде многу на почетокот кога уште се мали и не мрдаат толку. Инаку каква мушама има монтажното? Јас ако земам такво ќе земам плус душече не од самото креветче.
A kako gi legnuvate novorodencinjata? Na grb ili stranicno? Jas gledav edni pernicinja sto se za da e potkrenato malce, da ne e skroz ramno. Bratucetka mi malata se na grb ja legnuva ama kaj glavata pod duseceto ima cebe staveno da e potkrenata
Па тоа целото е такво мушамено, шушкаво и има мрежа од страните, а нормално му ставив и душече, само не обично, купив потенко што се рола и се пакува, ради нели транспорт Е сега моето е така по нискобуџетно оти е алтернативно, за спиење го користиме дрвеното, а има и по убави транспортни со фиоки, додатоци и сл. ама пак, сите се такви шушкави. @ShtruMfeticka Бебе се легнува секогаш на грб, па ако се сврти само тогаш е безбедно така да се остави да спие, инаку не. И не се става перница, бебе е најдобро да спие на душек. За поткренување, и јас го имав така потркренато по препорака на патронажна, ама не ми спиеше убаво бебето, па го тргнав.
Искрено дрвените крветчиња се некако поубави и поелегантни на изглед но мислам дека транспорните се повеќе практични.Мене ми е рано но си ги разгледувам ме фаќа око и за тие што се како 7 во 1 дрвено на крај што може како маса со две столчиња но здравје имам време
Да ве прашам.. 22ра недела сум и денес цел ден чувствувам некакви (не силни) болки во долниов дел на стомаков (под папок некако), а и некоја болка на левава нога баш на препон. Нормално е или не, не знам.. не е неиздржливо, само да не е ништо опасно
Ги мрзело да читаат и нови декларации да принтаат, штом на шишето не пишува пиј си го раат. Јас таквите ливче со ластиче декларации не ги ни читам, се водам по оргиналната декларација.
https://mhomecenter.mk/product/перница-беби-рефлукс/ Na vakvi mislev. Skroz legnato na grb mi e strav dan povrati vo spienje I da se zagushi
Да ти кажам затоа избегнувам да идам во зегин, и све што тие работат, тој монопол што го имаат направено а немаат квалитетен кадар 50% техничари се вработени со курс во Коста рацин...до вчера во кам денеска во зегин. Еурофарм не се покуси ама имаат подобар кадар, го нема тоа што зегин го прави. Неможе да идеш на интервју ( од блиска колешка од факултет ) и да ти рече не му е важно дали знаеш генерика на лекови, важно е да научиш солгар, фармавитал и незнам што друго увезува за да убедуваш пациенти на тоа. Најдете помала аптека со квалитетен кадар, некогаш 20-30ден во цена ќе ви дадат подобра услуга и здравје. Нормално е дека на тој монопол и таа количина што ја влече може да даде подобра цена ама не е повеќе од 20-30ден разликата.
Ова ти е за бебиња со рефлукс проблем. Ако нема таков проблем бебето, најдобро е да лежи и спие на рамно. На пример, првите неколку дена, ролај една тетра и бебе потпирај на неа од едната страна само. Кога ќе го легнеш да биде потпрено на тетрата, ама да е наваленко наназад пак повеќе над неа, отколку нанапред. Тешко може да се сврти само напред ама за секој случај да е повеќе на назад. Не знам дали ме сфаќаш што сакам да ти кажам, фактички онаа позиција на сликата што е на линкот, само позади грбче една сролана тетра. Два три дена така за да видиш дали ќе бљуцка назад млекце во спиење. Ако е во ред ќе продолжиш да го легнуваш исклучиво на рамно на грбче. Мене така ми ги легнуваа и двајцата во родилиште, после дома си продолжив само на рамно да ги легнувам. Малиот пак знаеше да бљуцне ама после цицање оти беше лаком, во спиење немаше проблем.