Мешиња како сте денеска? Јас сум активна во читање на трудничкиве теми ама уште не сум Ви пишала . Сега сум во 21 недела од бременост и цел ден имам како благи менструални болки... нормално е тоа, поради ширење на матката или да се јавам кај матичниот гинеколог? Ве поздравувам сите и ви посакувам убав ден
Прво пишување а? Добре ни дојде во активните. Ама почесто да ни пишуваш, да ни биде повесела дружбата. Со лесно со бременоста срцка. Што се однесува за болките, јас првите 4-5 месеци редовно си имав менструални болки. Ми дадоа магнезиум покрај фолната и така си терав. Докториве за се ти викаат дека е нормално.
Нормално е @blessed2 , @Sweetheart87 добре дојде на темава, ако досега ти е уредна бременоста и ако ова ти е прв пат да осетиш такви болки види во текот на денот дали ќе се смират или влошат. Сите велат болки во бременост се нормални но нели издржливи да се, е сега самс ќе си приметиш дали има место за грижа или не. Обично првата бременост е постресна кога се е ново и чудно, но и по трет пат јас еве за се се тресам и одма одам на преглед
@sweet.woman @eatpraylove90 Неκа ви се живи, здρави бебињата, сρеќа да ги пρати низ цел живот, само ρадости да ви носат и убави вести Господ да ги чува и пази, да ги благослови, ниκогаш да не патат во животот! И да не ве неρвиρаат во иднина во тинејџеρсκите години, ниκогаш во животот солза од тага да не ви κапне, само солзи ρадосници Ве гушκам
@Sweetheart87 Ми имат кажувано дека, кога ќе ти дојди датумот за менструација, болел стомакот долу. Така и се случуваше на сестрами цела бременост секој месец. Мислам дека нема место за паника, секако ако болките се издржливи сепак ти најдобро си знаеш. Ако неможеш да ги истрпиш одма на гениколог оди. Со среќа
@♡BuBaLe♡ , @Eli23 , @Bebulleee Ви благодарам и добро ве најдов весела дружино ... супер сте за читкање и опуштање, така весели и оптимистични . Јас пијам магнезиум од време на време, поради грчеви во мускулите... ама искрено одамна се немам напиено. Ќе испијам сега, можеби ќе помогне . До сега бременоста ми беше уредна, без никакви проблеми... а во четврток имам закажано и 4Д преглед . Болките ми се издржливи, така да сметам дека нема потреба да паничам и ќе си го почекам четврток за преглед. Ве гушкам
@BuBaLe fala ti na odgovorot I so malo zakasnuvanje, srekjen rodenden na slavenikot, bitno e deka decata ubavo si pominale
Jas magbezium si pijam sekoj den sabajle i vecer i samo on mi gi smiruva bolkite taka da pij si magnezium nema steta od nego...
@eatpraylove90 @sweet.woman честито бебуши да ви се живи и здрави и гордост на мама и тато @Sweetheart87 добре ни дојде на темава Што убаво едни туднички си одат, други ни доаѓаат И темава секогаш ни е весела и полна со идни мамички Чекај да ви подигнам расположение со една песна, вчера прв пат ја чув од маж ми
@fairy88 Hahahahahahahahahhaahaha od koga ja nemam pesnava slusanoo bozhee. Da ve prasam neshto so edna feminka praev muabet za bremenosta neshto ne e vazhno... I mi veli ako ostanish trudna pred 4 meseci nikako da ne davash da ti zemat bris, zashto i velam? Pa nekoja taka napravila i po 2 nedeli se ispustila.. Eve koga se praj ovaj PAP testot? ne e vo 12ta nedela Mislam deka nema vrska toa? ili jas sum tolku informirana?
Нема врска брсовите со спонтаниот.Мене веднаш откако ми потврдија бременоста ми правиа пап и за кламидијата колкку што ме држи сеќавањето.Па кламидијата и другите бектериски инфекции, најчесто предизвикуваат абортус во првото тромесечие, ако се мине тромесечието после нема толку опасност за бебето.Така да размислувањето на феминката не ми држи вода.Поубаво веднаш тестови и да видат дали е се во ред, а ако не е веднаш да се почне со терапија.
не ми се верува дека има такви цццц па кај мене мноогу пати се случувало плус 10да дојдат и не дозволувам мајката да ми рече одмаа редам чинии чаши.да ме се примети ...насмеана и кога не ми било до смеа, мајките гостоте си ужуваат сок се јас им служам а мајката си е гостинка и она тие 2часа си уживаат јас и деца и мајки гледам служам и со насмевкаа...зошто тие гости се потенцијални муштерии и добриот глас далеку се слуша,но лошиот уште подалеку...не се нервирај нив ќе им се одрази лошата услуга.
Devojki veke ednas vi pisav okolu bolkite t.s imam bodezi kako so noz znaat da me streknat odvreme na vreme i gi cuvstvuvam odozdola niz(vaginalniot otvor) kako sto veke nekoj i napisa m.g za sekoja bolka sto ja cuvts. mi vika normalno e aj vase iskustvo 19 g.n sum
Срцка, секоја ноќ имам по еден грч во двете нозе. Не помага за тоа магнезиумот. Сите доктори ми викаат повеќе млеко да сум пиела за грчевите, а јас не го поднесувам . Ако можеш ти пиј си.
Душо, јас сум немала такви болки, ама ти пишувам за да не мислиш дека те игнорираме. Ако некоја феминка знае, нека пише.
Честиткиии и на тебе и на @sweet.woman уживајте до бебушите да ви се живи и здравии Доброни дојдее милаа.имај си лесна бременост
фала ви на сите за искрените и прекрасните честитки на сите ви посакувам да го осетите тоа прекрасно и неопишливо чувство.