Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.404
    Допаѓања:
    18.064
    Мене една ми рече таман се ослободи порасна второто пак ќе се закопаш дома (facepalm):tmi:

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    319
    Во врска со ОГГТ тестот.. на упатот пишува за испитување на ОГТТ со три боцкања е сега ме интересира дали тука се подразбира и инсулинот, треба да нагласам дека и тоа треба или штом не го пишува нема да испитаат? Мм беше па не се доразбрал со докторката а бидејки пиев глукофаж до 12 недела ради покачен инсулин па веќе кога се боцкам се да се испита

3. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    289
    Најдобро да му пишеш на матичниот да го додаде и тоа.
    Прв пат испитувам скриен шеќер,не знам. Ама за да не одиш два пати и два пати да те боцкаат подобро прашај си.
    Јас оланирам во ист ден и скриен шеќер и крвна слика да ми направат. Си извдив посебни упати за тоа

4. Stone

Stone Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    44
    Не знам што е поглупо во народов и не може да ми каже некој дека е до возраста зашто култура или ја имаш или ја немаш
    Прашања од типот кога деца,зошто уште чекате,таман си останала трудна следи ајде што побрзо сестриче/братче,ако имаш 2 зошто имаш 3 што ќе ти се.Дали некад ќе научиме да си гледаме пред себе(fingers)

На Feniksgirl, LaTama, Izzy_0504 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    653
    Допаѓања:
    1.236
    Мене ми кажаа 10 до 12 часа пред тестот да не се јаде. Само вода може.

На Baby Girl123, Трагедијаупмм и Stone им се допаѓа ова.
  6. Stone

Stone Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    44
    Исто,за најточни резултати!

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    1.509
    Леле точно. На мајками наместо глукофаж и дадоа некои други. Среќа е медицинско лице и ги пие неколку год. па сватила дека и дале сосем некои други апчиња. Кога отишла да ги врати девојката од попроста проста ни да се извини ни ништо и рекла е арно де шо.:^) Мајка ми фрапирана не толку од гршката што не е мала некој нема да примети па ќе се напие слична некоја кутија била ама од односот на девојката. Како што напиша таа незнае и не е свесна каков проблем на пациентот може да направи. Кој знае на колку луѓе им има којзнае што дадено. За безпари веќе не влегува таму.

На Ladyme и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    1.433
    Да ве прашам некој денеска резултати од мое здравје има отворено? Од Трансфузиологија хемостазата не ми ја отвара, пишува дека е ставена? :?::^)

9. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    496
    Да, имаат проблем денес на апликацијата.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    1.509
    Читам погоре за промена на презиме во фондот... Незмам дали имам направено таква промена .... имам досега три ваучери искористено и ми имаат рефондирано пари од клексан.
    Сега матичниот извештајот кој ми го даде за комисија во Букуреш е на моминското презиме , исто и во ремедика така сум запишана. на ЛК сум со двете презимиња. Може да ми прават проблем на комисија за боледување?

11. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    606
    На муабетите за коментари морам и јас да споделам. Од првата бременост имав многу голем дијастаз, цели 4 прсти. Исто така многу стрии и висната кожа која поради стриите остана многу лабава. Се вратив скоро на килажата од пред бременост ама сеуште изгледав трудна. Со вежбање го затворив дијастазот до 2 прсти, ама па накачив некои 7 кила и исто изгледав во стомакот.

Сега со вторава бременост, многу брзо почна да ми се гледа стомакот. Еве сега сум 25та недела, што ќе му дојде 6ти месец, баш ми е онака голем стомакот, иако и со првото ми беше.
    Па не знам колку луѓе ми кажаа или ме прашаа до сега ТИ ЕДНО НОСИШ? СИГУРНА СИ ДЕКА НЕ СЕ ПОВЕЌЕ?
    КОга ти е термин? Ќе кажам јуни УХУУ МАШАЛА ГОЛЕМА СИ.
    ОК јас не знам дека сум голема, немам дома огледало нели :D

Инаку поправена сум само 8 кила до сега, не дека сум мечка ама стомакот е голем вистина. Како и да е треба осет да имаат сите со било какви коментари.

На Feniksgirl, Ladyme, Stone и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.423
    Допаѓања:
    7.782
    Мене па ме прашуваа дали јас сум сакала, дали оваа ни било несакајќи дека веќе 2 имаме.
    Некогаш така во незгодно ме фаќаат што дури и не знам што да им одговорам :D:D

На Yowannty и Ladyme им се допаѓа ова.
  13. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    1.748
    Втората бременост побрзо се познава стомакот,и кај мене беше така ама еве 9 м па не ми е колку првата помал ми е.

14. Marijanche33

Marijanche33 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    20
    Не прават проблем, јас го немам сменето презимето во фонд и сега сите документи ми се различни, од Систина извештаите се со новото, од кај матичната и Букурешт комисија со старото. Еве веќе 4 месеци носам документи за боледување во фонд и нема никаков проблем, они по матичен број си гледаат.

15. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    1.509
    На човечката глупост крај нема. Јас сум цел жвот слаба, височка сум , ама од многу стимулации башка ковид беше јас качив 15 кг. На моја висина изгледав ко малку поправена а дебела ако ме знаел некој од порано. И за тие што ме знаеја од порано незнаете што се не се изнаслушав од шеги на моја сметка. А мој коментар беше аман какви сте човек уште повеќе ќе се рзубави и вие одма со лоши коментари. Мислам дека ви е криво. На некои незгодно ќе им паднеше ама па има и дебелокожни луге и не допира до нив. А јас во тој период се вратив во канцеларија после направена киратажа во 11 недела а претходно со стимулации.... Ама се нема осет толку да кажам Или кога ќе ми кажат дека немаме дете слабо работите на случајот. Ми се има гадено. И коментар не сме сите врени како тебе..... Ама од едно уво вкедуват од друго излегуват. Од ситни душочки што можеш да очекувач. На некои луге толку им е.

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    653
    Допаѓања:
    1.236
    А дали на апликацијата се најавувате со профил од УЈП? Јас ја инсталирав апликацијата ама не можам да се најавам.

17. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    1.433
    Да со профилот од ујп и се најавува.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  18. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.494
    Допаѓања:
    23.068
    Мене ми ги отвори рез, баш сабајле бев и јас на трансфузиологија за д димери и хемостаза.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    606
    Aбе и јас игнорирам ама некојпат ќе те пецне едноставно и најмала ситница.
    Поготово па некојси таму што го гледам два пати во годината да ми коментира, тука ми иде она да го кажам Госпоѓо ај глеј си к**от :D

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Meri.P

Meri.P Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Zenicki pravev priska i imam pokaceno bhcg maticniiot mi vika ako sakam da napravam prenetalen test jas imam edno detence ne sum imala problem bilo pozelno da se napravi no toa e mnogu 700e