Во врска со ОГГТ тестот.. на упатот пишува за испитување на ОГТТ со три боцкања е сега ме интересира дали тука се подразбира и инсулинот, треба да нагласам дека и тоа треба или штом не го пишува нема да испитаат? Мм беше па не се доразбрал со докторката а бидејки пиев глукофаж до 12 недела ради покачен инсулин па веќе кога се боцкам се да се испита
Најдобро да му пишеш на матичниот да го додаде и тоа. Прв пат испитувам скриен шеќер,не знам. Ама за да не одиш два пати и два пати да те боцкаат подобро прашај си. Јас оланирам во ист ден и скриен шеќер и крвна слика да ми направат. Си извдив посебни упати за тоа
Не знам што е поглупо во народов и не може да ми каже некој дека е до возраста зашто култура или ја имаш или ја немаш Прашања од типот кога деца,зошто уште чекате,таман си останала трудна следи ајде што побрзо сестриче/братче,ако имаш 2 зошто имаш 3 што ќе ти се.Дали некад ќе научиме да си гледаме пред себе
Леле точно. На мајками наместо глукофаж и дадоа некои други. Среќа е медицинско лице и ги пие неколку год. па сватила дека и дале сосем некои други апчиња. Кога отишла да ги врати девојката од попроста проста ни да се извини ни ништо и рекла е арно де шо. Мајка ми фрапирана не толку од гршката што не е мала некој нема да примети па ќе се напие слична некоја кутија била ама од односот на девојката. Како што напиша таа незнае и не е свесна каков проблем на пациентот може да направи. Кој знае на колку луѓе им има којзнае што дадено. За безпари веќе не влегува таму.
Да ве прашам некој денеска резултати од мое здравје има отворено? Од Трансфузиологија хемостазата не ми ја отвара, пишува дека е ставена?
Читам погоре за промена на презиме во фондот... Незмам дали имам направено таква промена .... имам досега три ваучери искористено и ми имаат рефондирано пари од клексан. Сега матичниот извештајот кој ми го даде за комисија во Букуреш е на моминското презиме , исто и во ремедика така сум запишана. на ЛК сум со двете презимиња. Може да ми прават проблем на комисија за боледување?
На муабетите за коментари морам и јас да споделам. Од првата бременост имав многу голем дијастаз, цели 4 прсти. Исто така многу стрии и висната кожа која поради стриите остана многу лабава. Се вратив скоро на килажата од пред бременост ама сеуште изгледав трудна. Со вежбање го затворив дијастазот до 2 прсти, ама па накачив некои 7 кила и исто изгледав во стомакот. Сега со вторава бременост, многу брзо почна да ми се гледа стомакот. Еве сега сум 25та недела, што ќе му дојде 6ти месец, баш ми е онака голем стомакот, иако и со првото ми беше. Па не знам колку луѓе ми кажаа или ме прашаа до сега ТИ ЕДНО НОСИШ? СИГУРНА СИ ДЕКА НЕ СЕ ПОВЕЌЕ? КОга ти е термин? Ќе кажам јуни УХУУ МАШАЛА ГОЛЕМА СИ. ОК јас не знам дека сум голема, немам дома огледало нели Инаку поправена сум само 8 кила до сега, не дека сум мечка ама стомакот е голем вистина. Како и да е треба осет да имаат сите со било какви коментари.
Мене па ме прашуваа дали јас сум сакала, дали оваа ни било несакајќи дека веќе 2 имаме. Некогаш така во незгодно ме фаќаат што дури и не знам што да им одговорам
Втората бременост побрзо се познава стомакот,и кај мене беше така ама еве 9 м па не ми е колку првата помал ми е.
Не прават проблем, јас го немам сменето презимето во фонд и сега сите документи ми се различни, од Систина извештаите се со новото, од кај матичната и Букурешт комисија со старото. Еве веќе 4 месеци носам документи за боледување во фонд и нема никаков проблем, они по матичен број си гледаат.
На човечката глупост крај нема. Јас сум цел жвот слаба, височка сум , ама од многу стимулации башка ковид беше јас качив 15 кг. На моја висина изгледав ко малку поправена а дебела ако ме знаел некој од порано. И за тие што ме знаеја од порано незнаете што се не се изнаслушав од шеги на моја сметка. А мој коментар беше аман какви сте човек уште повеќе ќе се рзубави и вие одма со лоши коментари. Мислам дека ви е криво. На некои незгодно ќе им паднеше ама па има и дебелокожни луге и не допира до нив. А јас во тој период се вратив во канцеларија после направена киратажа во 11 недела а претходно со стимулации.... Ама се нема осет толку да кажам Или кога ќе ми кажат дека немаме дете слабо работите на случајот. Ми се има гадено. И коментар не сме сите врени како тебе..... Ама од едно уво вкедуват од друго излегуват. Од ситни душочки што можеш да очекувач. На некои луге толку им е.
А дали на апликацијата се најавувате со профил од УЈП? Јас ја инсталирав апликацијата ама не можам да се најавам.
Aбе и јас игнорирам ама некојпат ќе те пецне едноставно и најмала ситница. Поготово па некојси таму што го гледам два пати во годината да ми коментира, тука ми иде она да го кажам Госпоѓо ај глеј си к**от
Zenicki pravev priska i imam pokaceno bhcg maticniiot mi vika ako sakam da napravam prenetalen test jas imam edno detence ne sum imala problem bilo pozelno da se napravi no toa e mnogu 700e