Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Marijanche33

Marijanche33 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    21
    Мене само првиот пат ми побара матичниот гинеколог за да го затвори првото боледување од неа што беше и траеше 14 дена, после тоа никој никаде не ми побарал. Јас си правам еднаш месечно на моја иницијатива, но не го приложувам никаде.

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Marijanche33

Marijanche33 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    21
    Јас сум бремена прв пат и немам лично искуство со ова, но од курсот за бременост што го пратам дознав дека е можно да подпрестане крварењето, па повторно да се појави црвена крв, особено при поголема активност, движење дента и слично. Акушерката вика дека тоа е сосема нормално, но доколку ти е ептен на мисла прашај и гинеколог.

На hristinan12 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.071
    Допаѓања:
    179.030
    Живи и здрави да сте! :party:

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.407
    Допаѓања:
    18.071
    Жени денес 36+2.
    Имате ли чуство како да се шири и отвара доле и да ќе испадне бебето буквално. Такво чуство имам многу ми е непријатно нз како да опишам.
    @thinkerbell Уште со првото кога бев бремена Кога ќе кажеа се породила некоја се излеснила се чудев е што е толку тешко а ја на почеток или средина на бременост незнаејќи дека 8-9 се најтешки месеци и едвај чекаш да се породиш да се излесниш буквално. Сега знам како е ! Едвај чекам и јас да се излеснам :D

Честитки за твоето олеснување. да сте живи и здрави :inlove: гушкајте се сега со бебка :party::l::hug:

На thinkerbell, Трагедијаупмм и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  5. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.342
    Допаѓања:
    1.242
    Тетра 10/1= 720
    Фланел 10/1=890
    Тетра 3пак=230
    Фланел 2пак=210
    Овие цени се без ддв 5%
    Pustaat i sliki da odberes. Jas naracav i sum prezadovolna. Mene kargoto me fati 220. Flanelite mene mi se poubavi ako me prasuvas za razlika od tetrata. Isto naracav i vreci za spienje od flanel i pamucni lasticari za krevetce

На Dijana DM, Karanfilce14 и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  6. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    320
    Фала ти, јас пишав на еден број што го најдов на нивната страна чекам да ми вратат. А и ја бев на мисла повеке фланел пелени да нарачам од причина што се подебелки :inlove:

7. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    1.374
    Нормално е до кај 40 тина дена ова исто и парченца поголеми можно е да имаш се чисти матката :) и тоа погоре што пишала членката како жолто со мирис е нормално сепак ако сакаш зборни и со гинеколог

8. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    300
    Мене ми заврши патолошкото, никогаш не ми побарале, ако мислиш за комисијата,а кај матичниот носам месечно крвна слика

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.423
    Допаѓања:
    4.036
    Јас сум 35+5, бебињава клоцаат, растураат!
    Посебно доле, мислам некоја нога ќе излезе секој момент :D
    Дека со главите се двете горе кај мене во гради, доле со нозете маваат ли маваат..
    На моменти и јас се осеќам како да сум отворена, а на моменти дека толку ми се високо што мислам попрво низ уста ќе ми искочат :rofl:

На Veki4kaa и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  10. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    667
    Не ми кажа за што е сигурно за тие 15 дена прво матичен што дава боледување. Не ми се оди сега баш ради вирусиве, а и треба да одмарам ради хематомот.
    Да одам утре, сабота се надевам не е гужва во Авицена...

11. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.495
    Допаѓања:
    23.070
    Можно ли е овие болки што ги имам повремено, да се lightning crotch?
    Гуглав сега и така ми личат по описот, ама страшно ме нервираат.

Гугл вика при крај на бременост се појавува ова, а јас сум 29+2. Некако многу рано. Се загрижив да не се некој знак за предвремено породување?

12. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.184
    Допаѓања:
    19.355
    Нормално е. Појако послабо ќе варира. Мене еднаш како чешма почна да ми тече, среќа до тоалет стигнав на време. Па еднаш и цело парче како јајце ми искочи, се смеев со мм, викам уште едно бебе излага.
    Ќе се среди , тазе си.

На Трагедијаупмм и hristinan12 им се допаѓа ова.
  13. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.342
    Допаѓања:
    1.242
    Ce ti pise ili ce ti se javi I jas isto taka napraviv :D I si iznaracav za eftini pari inace trebase od ananas da naracam a tamu se pa epten poskapi za razlika od vamu, deka direktno se od fabrika

14. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.184
    Допаѓања:
    19.355
    Исто чувство имав. Еднаш во Рамстор пазариме и викам на мм, готово ја родив меѓу рафтови. Ќе ме има секаде: Се породи жена меѓу рафтови во Рамстор, Ситимол. :rofl:

На Veki4kaa и Ladyme им се допаѓа ова.
  15. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    420
    Ги побарав јас баш пред некој ден немаат слики... молба до нив ако ги познава некој да им пренесе да бидат поажурни со слики и цени оти тука има бааги потенцијални купувачи. @ShtruMfeticka ќе може ли да ми ги пратиш во лп сликите што ти ги имаат пратено...

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  16. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    1.455
    Второ породување ми е,и со првото исто ми беше ама баш читав по интернетов дека не требало да е црвено и викам ај да прашам да не случајно треба да вртам кај матичниов, ама колку што памтам и со првото исто бев, па дури тогаш и околу 35тиот ден имав вака црвена крв баш бев после 40 дена на гинеколог и прашав дали е можно одма да е менструација, ме гледаше на ехо рече не гледам дека во скоро време ќе добиеш, и стварно дури после 5-6месеци добив прва менструација

17. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.184
    Допаѓања:
    19.355
    Дај прати ми слики. На снајка мајка и ќе доаѓа навака, па да ми земе пд таму што ми треба.

На Трагедијаупмм и ShtruMfeticka им се допаѓа ова.
  18. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.342
    Допаѓања:
    1.242
    Au me cudis. Da ne ne e toj broj? Epten ljubezen bese covekot I pristupacen. Duri nekolku pati I mi se javi. Odma mi ispopusti sliki.

19. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    511
    Пиши број и стави ги сликите, и јас сум заинтересирана, може и попуст ќе добиеме вака групно:D

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.407
    Допаѓања:
    18.071
    добро е да не паничам хахаха . ма да немам веќе простор за паника за предвремено веќе ја терам 37 и да му текне да се раѓа се што треба да ми донесат во болница ќе ми донесат оти немам ништо спремно . свекрвами за два дена ќе испере неколку комплетчиња.Не е ништо страшно битно е да се роди живо здраво другото се ќе се среди. . А стомакот спуштен ми е цела рака собира под гради слободен простор ама така ми беше и со другиве две. и двете се родија полна 39. Убаво е да стасам се да си средам цакум пакум помирна и порелаксирана ќе бидам. :whew:

На Baby Girl123 и BellaBibi им се допаѓа ова.