Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    770
    Мене само првиот пат ми побара матичниот гинеколог за да го затвори првото боледување од неа што беше и траеше 14 дена, после тоа никој никаде не ми побарал. Јас си правам еднаш месечно на моја иницијатива, но не го приложувам никаде.

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    770
    Јас сум бремена прв пат и немам лично искуство со ова, но од курсот за бременост што го пратам дознав дека е можно да подпрестане крварењето, па повторно да се појави црвена крв, особено при поголема активност, движење дента и слично. Акушерката вика дека тоа е сосема нормално, но доколку ти е ептен на мисла прашај и гинеколог.

На hristinan12 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.184
    Допаѓања:
    192.222
    Живи и здрави да сте! :party:

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.737
    Допаѓања:
    19.323
    Жени денес 36+2.
    Имате ли чуство како да се шири и отвара доле и да ќе испадне бебето буквално. Такво чуство имам многу ми е непријатно нз како да опишам.
    @thinkerbell Уште со првото кога бев бремена Кога ќе кажеа се породила некоја се излеснила се чудев е што е толку тешко а ја на почеток или средина на бременост незнаејќи дека 8-9 се најтешки месеци и едвај чекаш да се породиш да се излесниш буквално. Сега знам како е ! Едвај чекам и јас да се излеснам :D

Честитки за твоето олеснување. да сте живи и здрави :inlove: гушкајте се сега со бебка :party::l::hug:

На thinkerbell, Трагедијаупмм и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  5. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.802
    Тетра 10/1= 720
    Фланел 10/1=890
    Тетра 3пак=230
    Фланел 2пак=210
    Овие цени се без ддв 5%
    Pustaat i sliki da odberes. Jas naracav i sum prezadovolna. Mene kargoto me fati 220. Flanelite mene mi se poubavi ako me prasuvas za razlika od tetrata. Isto naracav i vreci za spienje od flanel i pamucni lasticari za krevetce

На Dijana DM, Karanfilce14 и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  6. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    609
    Фала ти, јас пишав на еден број што го најдов на нивната страна чекам да ми вратат. А и ја бев на мисла повеке фланел пелени да нарачам од причина што се подебелки :inlove:

7. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    4.172
    Нормално е до кај 40 тина дена ова исто и парченца поголеми можно е да имаш се чисти матката :) и тоа погоре што пишала членката како жолто со мирис е нормално сепак ако сакаш зборни и со гинеколог

8. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    423
    Мене ми заврши патолошкото, никогаш не ми побарале, ако мислиш за комисијата,а кај матичниот носам месечно крвна слика

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.550
    Допаѓања:
    4.331
    Јас сум 35+5, бебињава клоцаат, растураат!
    Посебно доле, мислам некоја нога ќе излезе секој момент :D
    Дека со главите се двете горе кај мене во гради, доле со нозете маваат ли маваат..
    На моменти и јас се осеќам како да сум отворена, а на моменти дека толку ми се високо што мислам попрво низ уста ќе ми искочат :rofl:

На DreamOn, Srna-3, Veki4kaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    1.680
    Не ми кажа за што е сигурно за тие 15 дена прво матичен што дава боледување. Не ми се оди сега баш ради вирусиве, а и треба да одмарам ради хематомот.
    Да одам утре, сабота се надевам не е гужва во Авицена...

11. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.289
    Допаѓања:
    27.343
    Можно ли е овие болки што ги имам повремено, да се lightning crotch?
    Гуглав сега и така ми личат по описот, ама страшно ме нервираат.

Гугл вика при крај на бременост се појавува ова, а јас сум 29+2. Некако многу рано. Се загрижив да не се некој знак за предвремено породување?

12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.296
    Допаѓања:
    27.595
    Нормално е. Појако послабо ќе варира. Мене еднаш како чешма почна да ми тече, среќа до тоалет стигнав на време. Па еднаш и цело парче како јајце ми искочи, се смеев со мм, викам уште едно бебе излага.
    Ќе се среди , тазе си.

На Трагедијаупмм и hristinan12 им се допаѓа ова.
  13. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.802
    Ce ti pise ili ce ti se javi I jas isto taka napraviv :D I si iznaracav za eftini pari inace trebase od ananas da naracam a tamu se pa epten poskapi za razlika od vamu, deka direktno se od fabrika

14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.296
    Допаѓања:
    27.595
    Исто чувство имав. Еднаш во Рамстор пазариме и викам на мм, готово ја родив меѓу рафтови. Ќе ме има секаде: Се породи жена меѓу рафтови во Рамстор, Ситимол. :rofl:

На Veki4kaa и Ladyme им се допаѓа ова.
  15. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.230
    Допаѓања:
    1.096
    Ги побарав јас баш пред некој ден немаат слики... молба до нив ако ги познава некој да им пренесе да бидат поажурни со слики и цени оти тука има бааги потенцијални купувачи. @ShtruMfeticka ќе може ли да ми ги пратиш во лп сликите што ти ги имаат пратено...

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  16. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.503
    Второ породување ми е,и со првото исто ми беше ама баш читав по интернетов дека не требало да е црвено и викам ај да прашам да не случајно треба да вртам кај матичниов, ама колку што памтам и со првото исто бев, па дури тогаш и околу 35тиот ден имав вака црвена крв баш бев после 40 дена на гинеколог и прашав дали е можно одма да е менструација, ме гледаше на ехо рече не гледам дека во скоро време ќе добиеш, и стварно дури после 5-6месеци добив прва менструација

17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.296
    Допаѓања:
    27.595
    Дај прати ми слики. На снајка мајка и ќе доаѓа навака, па да ми земе пд таму што ми треба.

На Трагедијаупмм и ShtruMfeticka им се допаѓа ова.
  18. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    1.802
    Au me cudis. Da ne ne e toj broj? Epten ljubezen bese covekot I pristupacen. Duri nekolku pati I mi se javi. Odma mi ispopusti sliki.

19. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    701
    Пиши број и стави ги сликите, и јас сум заинтересирана, може и попуст ќе добиеме вака групно:D

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.737
    Допаѓања:
    19.323
    добро е да не паничам хахаха . ма да немам веќе простор за паника за предвремено веќе ја терам 37 и да му текне да се раѓа се што треба да ми донесат во болница ќе ми донесат оти немам ништо спремно . свекрвами за два дена ќе испере неколку комплетчиња.Не е ништо страшно битно е да се роди живо здраво другото се ќе се среди. . А стомакот спуштен ми е цела рака собира под гради слободен простор ама така ми беше и со другиве две. и двете се родија полна 39. Убаво е да стасам се да си средам цакум пакум помирна и порелаксирана ќе бидам. :whew:

На Baby Girl123 и BellaBibi им се допаѓа ова.