Мене само првиот пат ми побара матичниот гинеколог за да го затвори првото боледување од неа што беше и траеше 14 дена, после тоа никој никаде не ми побарал. Јас си правам еднаш месечно на моја иницијатива, но не го приложувам никаде.
Јас сум бремена прв пат и немам лично искуство со ова, но од курсот за бременост што го пратам дознав дека е можно да подпрестане крварењето, па повторно да се појави црвена крв, особено при поголема активност, движење дента и слично. Акушерката вика дека тоа е сосема нормално, но доколку ти е ептен на мисла прашај и гинеколог.
Жени денес 36+2. Имате ли чуство како да се шири и отвара доле и да ќе испадне бебето буквално. Такво чуство имам многу ми е непријатно нз како да опишам. @thinkerbell Уште со првото кога бев бремена Кога ќе кажеа се породила некоја се излеснила се чудев е што е толку тешко а ја на почеток или средина на бременост незнаејќи дека 8-9 се најтешки месеци и едвај чекаш да се породиш да се излесниш буквално. Сега знам како е ! Едвај чекам и јас да се излеснам Честитки за твоето олеснување. да сте живи и здрави гушкајте се сега со бебка
Тетра 10/1= 720 Фланел 10/1=890 Тетра 3пак=230 Фланел 2пак=210 Овие цени се без ддв 5% Pustaat i sliki da odberes. Jas naracav i sum prezadovolna. Mene kargoto me fati 220. Flanelite mene mi se poubavi ako me prasuvas za razlika od tetrata. Isto naracav i vreci za spienje od flanel i pamucni lasticari za krevetce
Фала ти, јас пишав на еден број што го најдов на нивната страна чекам да ми вратат. А и ја бев на мисла повеке фланел пелени да нарачам од причина што се подебелки
Нормално е до кај 40 тина дена ова исто и парченца поголеми можно е да имаш се чисти матката и тоа погоре што пишала членката како жолто со мирис е нормално сепак ако сакаш зборни и со гинеколог
Мене ми заврши патолошкото, никогаш не ми побарале, ако мислиш за комисијата,а кај матичниот носам месечно крвна слика
Јас сум 35+5, бебињава клоцаат, растураат! Посебно доле, мислам некоја нога ќе излезе секој момент Дека со главите се двете горе кај мене во гради, доле со нозете маваат ли маваат.. На моменти и јас се осеќам како да сум отворена, а на моменти дека толку ми се високо што мислам попрво низ уста ќе ми искочат
Не ми кажа за што е сигурно за тие 15 дена прво матичен што дава боледување. Не ми се оди сега баш ради вирусиве, а и треба да одмарам ради хематомот. Да одам утре, сабота се надевам не е гужва во Авицена...
Можно ли е овие болки што ги имам повремено, да се lightning crotch? Гуглав сега и така ми личат по описот, ама страшно ме нервираат. Гугл вика при крај на бременост се појавува ова, а јас сум 29+2. Некако многу рано. Се загрижив да не се некој знак за предвремено породување?
Нормално е. Појако послабо ќе варира. Мене еднаш како чешма почна да ми тече, среќа до тоалет стигнав на време. Па еднаш и цело парче како јајце ми искочи, се смеев со мм, викам уште едно бебе излага. Ќе се среди , тазе си.
Ce ti pise ili ce ti se javi I jas isto taka napraviv I si iznaracav za eftini pari inace trebase od ananas da naracam a tamu se pa epten poskapi za razlika od vamu, deka direktno se od fabrika
Исто чувство имав. Еднаш во Рамстор пазариме и викам на мм, готово ја родив меѓу рафтови. Ќе ме има секаде: Се породи жена меѓу рафтови во Рамстор, Ситимол.
Ги побарав јас баш пред некој ден немаат слики... молба до нив ако ги познава некој да им пренесе да бидат поажурни со слики и цени оти тука има бааги потенцијални купувачи. @ShtruMfeticka ќе може ли да ми ги пратиш во лп сликите што ти ги имаат пратено...
Второ породување ми е,и со првото исто ми беше ама баш читав по интернетов дека не требало да е црвено и викам ај да прашам да не случајно треба да вртам кај матичниов, ама колку што памтам и со првото исто бев, па дури тогаш и околу 35тиот ден имав вака црвена крв баш бев после 40 дена на гинеколог и прашав дали е можно одма да е менструација, ме гледаше на ехо рече не гледам дека во скоро време ќе добиеш, и стварно дури после 5-6месеци добив прва менструација
Au me cudis. Da ne ne e toj broj? Epten ljubezen bese covekot I pristupacen. Duri nekolku pati I mi se javi. Odma mi ispopusti sliki.
добро е да не паничам хахаха . ма да немам веќе простор за паника за предвремено веќе ја терам 37 и да му текне да се раѓа се што треба да ми донесат во болница ќе ми донесат оти немам ништо спремно . свекрвами за два дена ќе испере неколку комплетчиња.Не е ништо страшно битно е да се роди живо здраво другото се ќе се среди. . А стомакот спуштен ми е цела рака собира под гради слободен простор ама така ми беше и со другиве две. и двете се родија полна 39. Убаво е да стасам се да си средам цакум пакум помирна и порелаксирана ќе бидам.