Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    512
    Јас во 23 потскокнувам кога ќе ме удрат во цервикс, се виде и на последното ехо- едното скроз со главата на цервикс е. Многу сакам кога преткаат ама ова долу ми е ептен ептен непријатно чувство. Кој знае што ќе биде понатака :sweat:

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.342
    Допаѓања:
    1.242
    @Nice girl ☺️ neka ti pusti. Jas na nekolku clenki pustiv, macno e sto mora edna po edna da se selektira

На Ljiljana1986 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    426
    Уште некој ден и влегувам во 39та. Котларова вика следната недела има голема шанса да бидне. И сега некако одеднаш ме фати страв, се осеќам толку неспремна. Слушав и читав за техники на дишење, ама во тој момент немам појма дали ќе знам што да правам. Си викам дали воопшто ќе разберам што ми се случува. Си читав породилни приказни, гледав на повеселите да се фокусирам, гледам дека генерално сите добро си прошле во Ремедика па се тешам некако ама ете… се наближува, си паничам, па да си се олеснам тука:whew::D

На Veki4kaa, Dijana DM и Ladyme им се допаѓа ова.
  4. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    83
    Здраво женски, ај да ве прашам дали има уште некој метеопат тука.. 22ра недела, последниве денови цело време си движеше, денес 2-3 пати, а исто и понеделникот ми беше, и тогаш така заврна и цел ден беше променливо.. Мене многу ми влијае генерално променава на време па си мислам и движењата да не се од тоа афектирани, ако има уште некоја иста мака да сподели :)

5. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.185
    Допаѓања:
    19.359
    Слична паника ме фати и мене. Ама веруууувај, кога ќе дојде моментот нема можам, неможам, туку ќе мораааш да соработуваш и ќе слушаш, немај гајле за тоа. Само соработка, позитивна мисла и се ќе биде добро.

На Veki4kaa и xxx-ba им се допаѓа ова.
  6. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.185
    Допаѓања:
    19.359
    Нормално е тој период да се намалени. Рано е да се осеќаат баш постојано.
    Не е до метеопат, тие недели се такви движењата.

На EnaEnA30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    83
    Значи толку поделени мислења околу тие движења има, некогаш не знам што да мислам и кога да се загрижам, гинекологот мој ми вика да не се замарам до 27-8ма, дека додека не се над кило и нешто не може да се осеќа цело време низ вода и низ 6 слоеви кожа, тие си движат ама не се доволно големи и имаат простор за да не се чувствува цело време, тука искуства што читав, ретко имам читано за неконзистентни движења, на апликација за што и како се случува пишува ако почувствуваш редукција на движења да одиш одма на преглед.
    Вака од некој што поминал низ бременост или е во поодмината е полесно кога ќе чујам дека се си е океј :)

8. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.513
    Честитки !!!Да е живо , здраво и многу среќно бебушчето :l:

9. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.513
    Мене матичниот не ми кажа ништо т.е сестрата . Не бе жената е катасрофа . Во идинина ќе ги менувам.
    Мојата крвна слика е од 19,02,2025 а понеделник 03,03 ке одам на комисија. Важи ли тој датум?

10. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    23
    Мислам дека не би требало да е проблем.

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.407
    Допаѓања:
    18.084
    Мартовски мамички од утре наш ред е :inlove::l: Дојде и нашиот месец! Најлудиот! Марта со триста ума :rofl:

Не ми се верува жени колку бргу ми летна оваа бременост. како вчера тест да правев а од утре почнува месецот во кој треба да родам :o
    И не се знае во кој ден кога ќе стигне бебица ]:) Со лесно нека ни е на сите мајкии :party::sun:
    IMG_1824.jpeg

На jabi, LaTama, bella12 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.513
    иначе упат си земав од кај матичната за општа крвна слика. Матичниот гинеколог запиша на картонот ама сеатрата не ми даде упат. Па не ми е баш близу да се враќам зедов од општата матична која е на 5мин од кај мене. Сестрата кај др е катасрофа толку можам да кажам

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    1.376
    Мораш да ги потсетуваш.
    Јас се му барам и тоа шо им праќаат од приска ,трансфузија да ми испечатат и упати и ако нешто ми е сумливо или сметам дека треба да проверам.

14. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    321
    Денеска мм беше да продолжува а и од претходно до сега крвна слика никогаш немам однесено нити сликичка. Веќе кога имаш крвна слика достави си ја секако не е на одмет ама незнам како на едни едно бараат на други друго

15. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.185
    Допаѓања:
    19.359
    Убаво ти вика матичниот, а и незнам кој би очекувал ламбада на бебе во тие недели.
    Ќе те читаме тука за 2 медеци, како ќе се жалиш од удари и неспиење.
    Уживај си и опушти се.

На Cvetce_, EnaEnA30, Трагедијаупмм и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    307
    Дали ви се случило кога расте стомакот и се оптегнува кожата чувство како да ќе се скине, ќе се исцепи кожата на стомакот секој момент? Поготово кога бебе ќе ме мавне на тоа место многу ме боли надворешно кожата многу непријатно чувство… над пупакот таму е со нозете моментално и само таму мава… :( мачкам и креми и уље не помага веќе три дена таму од оптегнатост како да ме пече и ми се направи стриичка како мала раничка модра… плус дека имам правено лапароскопија шиена сум на пупакот

17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    35.873
    Aј тебе жена од 70 години ти кажала така, мене млада што нема ни 30 години (од на маж ми братучед жена) и тоа пред сите "што чекаш", не "што чекате", успеав да се воздржам затоа што имав грутка во грлото и само што не заплакав, сакав да и' кажам "тебе те чекам" и плус тогаш бев во исчекување на резултати што ми се смени се' за 360 стерени.
    Осет немаат некои.

18. jabi

jabi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    11
    Najnormalna rabota :)
    Magneziumce pijsi i toa e:D