Јас бев точно е на плоштадот спроти црквата , на втор спрат е.. https://maps.app.goo.gl/gwWpgviEPfGVKENq7
Пробај со путерот на hipp јас сум воодушевена како ми ја прави кожата и си одржува хидратација, на пример навечер ќе намачкам ќе легнам, сабајле се будам се пресоблекувам мешето е уште нежно и онака како хидрирана кожата еластична ја осеќам. Веќе имам доста меше, 24та недела сум а цел живот сум со рамен стомак, така да доста промени имам во тој дел
Паралелно на задоволствово мое од hipp путерот за трудници, има некоја што ја користи бебешката линија? Како се со состав почнувам да размислувам освен мустела биодерма уриаж што сите генерално ги фалат за hipp некој искуство има?
Девојки, знам дека некои чекавте осмомартовска промоција на Лала, сабајлево видов на инстаграм, со секоја перница се добива гратис плус уште една навлака.
Девојки, синоќа така ми се затна нос, капките ми беа потрошени, си легнав. По некое време се разбудив дозатната, ми текна дека имам етерично од еукалиптус. Измеѓу капките за возрасни на мм и етеричново си реков помало зло е. Многу ми помогна, денес речиси како нова сум. Читам на нет дека е дозволено во бременост ама барам искуство и ,,дозвола,, и од вас.
Во која недела од бременоста почнавте со често мокрење? 19 недела и 4 дена сум трудна, денес на секои 15 минутки сум во тоалет Башка од време на време имам болки во близина кај папокот и не знам дали е нормално....
да не знаете колку е каргото лала и сомниа, со акцијава некако повеќе се исплати од лала да нарачам така мислам дека и ќе биде
Цела бременост мислам дека одев во тоалет често, а имав и болки околу папок, баш мислам имав пишувано и тука. Со лесно!
Буквално од почетокот. Последните уринокултура и обична анализа на мокраќа, пак си беа уредни. Веројатно е нормално, зависи од жена до жена. Слично, често осеќам како тежина, тапа болка, како тегови да носам.
Ооо ти си со близнаци, што викаат кога ќе биде? Тие се, јас од втор триместар ги имав, и се ужас. Не се секирај, кога ќе дојде моментот не си свесна која сила ќе ја имаш. Ќе се изненадиш сама од себе. Рано е, до 28ма поретко ќе го осеќаш, после растур ќе те напраи, ќе се жалиш после на карате кид Дааа, од коа ми порасна баш абе цело време мислев ќе ми пукне кожата Не е точно, секое тело е индивидуално за себе. Можеш и повеќе да крвариш, се зависи колкава рана оставила постелката. Не се оставај само на путерот, убав е да преубаво мириса ама не хидрира премногу. Земи си и уље. Јас путерот од сабајле, навечер Еуцерин маслото. Во 8 ми и риластил плус користев попладне. Не испукав воопшто. И најбитно, хидрирајте се многу.
Јас го користев путерот на hipp, стварно мека ми ја правеше кожата и немав ништо, се до 9ти месец кога испукав преку ноќ
Јас комбинирам и со еуцерин маслото за секој случај се надевам ќе успеам да ми е до кеај хидрирано се шлапам ептен па ќе дадам апдејт за 3 месеци. Само еуцеринот веќе нигде го нема и се мислам со што да го заменам
Уф…. Ќаев вика немало индикација за порано и дека ќе си ги чекаме до полна 38ма… И тоа е за 2 недели негде.. Ама ако јас се прашувам уште одма би запалила кола и би отишла… Нешто осеќам некои промени во телово деновиве, притисок доле на цервикс дури и позади.. Мрдањата доле многу ниско некако… ама па и две се, двете се над 2 кг веќе, може да си дојдат Немам никаков исцедок, но имам некоја интуиција дека сепак нема да чекаат уште 2 недели Не ми се одеше кај другата докторка вчера, ќе си го чекам Ќаев во вторник да видам што ќе каже