Вчера се убив од мокрење и имав мал притисок доле на срамната коска. Денес немам ништо такво ама сабајле однесов урина во лабараторија. Иначе пред две недели правев уринарен статус и уринокултира и ок ми беше се. Дали е инфекција или од бебушка незнам . 16+6 сум бремена
Ќаев секогаш гледа колку може макс да си поседи бебето во меше. Сака максимумот да го извади. Така и кај мене беше, од 34та ме изгура до 38ма и ме породи . Сакаше уште ама веќе не можеше, ама што е до него и до 40та ќе терав хаха.
Ako krvaris posle 6 nedeli treba da se javis na ginekolog toa ne e normalno a do 6 nedeli e ocekuvano
земи павловичева обична, јас го земав путерот пошо го прочитав овде ама се мачкам и со павловичева, со нејзе се мачкав и минатата бременост и немам ниедна стрија, а се поправив 18 кила тогаш
Која павловичева ја користиш? Содржи ли ретинол? Јас ја земав детската прочитав дека содржи ретинол а тоа не се препорачува во бременост.
Нема ретинол во ниедна павловичева, туку ланолин. Матичната ми препорача да се измеша со пола шише АД капки и така мачкам. Плус маслото од Веледа. Инску користам оргинал павловичева. Минатата бременост мачкав исто павловичева плус Еуцерин маслото и цел стомак ми испука. Искрено мислам дека убаво да се мачка но не пресудно за појава на стрии. Јас и сега се мачкам пошо ми е убав тој чин ама ете лично кај мене немаше ефект. Сестра ми ништо нр мачкаше и нема ниедна стрија.
Ginekolog, jas obilno krvarev so vtoroto pa se javuvav prasuvav zatoa znam so prvoto mnogu malce krvarev
Обично крварење е друга работа. Нормално крварење е нормално и повеќе од 6 недели. За обично се јавува на гинеколог.
матичната ми препорачува, заради проблемите со кичмата да отворам патолошка. Е сега некако многу ми е рано на работа драми да правам, а не сум способна многу реално ни да одам. Како го надминавте awkward моментот на работа тие што останавте на патолошка
Jas koristev eucerin i weleda masla i dobri bea no najubavo mi e meko i nezhno stomacheto so obichno maslo od badem i puterot od kakao na bloom. I sega kje prodolzham so ova. plus i najprirodni se.
Зошто awkward? јас немав таков момент воопшто на одговорниот само си кажав имам проблем останувам на боледување... ги известив нормално за да си имаат во предвид за распределба на персоналот. Реално они си гледаат да си завршат работа а ти си таа што треба да си мислиш на себе плус проблем со кичма не е ни мала работа плус бремена мене повеќе ми беше интересно моментот кога ми се јавуваа дел од колешки кои не беа во кругот на тие со кои споделив дека сум бремена да ме прашаат стрикно а зашто си на боледување хах пуста радозналост бидејки повеќето дознаа откако отидов на патолошка па сакаа да се уверат дали е точно или не
Кажете ми дали е дозволено во бременост да се измиваме со сода ? Претходно практикував, но сега да си прашам
Никој уште не знае. Моментот на дознавање ќе биде кога ќе отворам патолошка, ако отворам Трудна сум, чао, се гледаме за година ипол хахаха
Јас одма им кажав дека сум трудна однесов потврда од матичен, а после кратко време отидов на бо. Искрено во тој момент најбитна бев јас и бебето не се секирав за реакциите, ма да според нивните реакции мило им беше хаха