Вчера се убив од мокрење и имав мал притисок доле на срамната коска. Денес немам ништо такво ама сабајле однесов урина во лабараторија. Иначе пред две недели правев уринарен статус и уринокултира и ок ми беше се. Дали е инфекција или од бебушка незнам . 16+6 сум бремена
Ќаев секогаш гледа колку може макс да си поседи бебето во меше. Сака максимумот да го извади. Така и кај мене беше, од 34та ме изгура до 38ма и ме породи . Сакаше уште ама веќе не можеше, ама што е до него и до 40та ќе терав хаха.
Ako krvaris posle 6 nedeli treba da se javis na ginekolog toa ne e normalno a do 6 nedeli e ocekuvano
земи павловичева обична, јас го земав путерот пошо го прочитав овде ама се мачкам и со павловичева, со нејзе се мачкав и минатата бременост и немам ниедна стрија, а се поправив 18 кила тогаш
Која павловичева ја користиш? Содржи ли ретинол? Јас ја земав детската прочитав дека содржи ретинол а тоа не се препорачува во бременост.
Нема ретинол во ниедна павловичева, туку ланолин. Матичната ми препорача да се измеша со пола шише АД капки и така мачкам. Плус маслото од Веледа. Инску користам оргинал павловичева. Минатата бременост мачкав исто павловичева плус Еуцерин маслото и цел стомак ми испука. Искрено мислам дека убаво да се мачка но не пресудно за појава на стрии. Јас и сега се мачкам пошо ми е убав тој чин ама ете лично кај мене немаше ефект. Сестра ми ништо нр мачкаше и нема ниедна стрија.
Ginekolog, jas obilno krvarev so vtoroto pa se javuvav prasuvav zatoa znam so prvoto mnogu malce krvarev
Обично крварење е друга работа. Нормално крварење е нормално и повеќе од 6 недели. За обично се јавува на гинеколог.