Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    715
    Допаѓања:
    696
    Ужас...Не можев да се помирам со фактот дека дома ќе седам ...Се чувствував како неспособна едно дете да износам без драми и седење дома ама тоа е се навикнав

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.140
    Допаѓања:
    8.724
    Ќе се направам дека не го прочитав ова.. ама што е со размислувањево???? Ај стај си во глава дека ти и бебето сте најбитни. Каква неспособна побогу?|(

На Dijana DM, Трагедијаупмм, Bum и 5 други им се допаѓа ова.
  3. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    322
    Ако доктор така ти кажува нема што да ти е awkward. Ти си најбитна сега и бебето. Ти си знаеш ама што па ти е гајле што ќе кажат на работа? Мислиш они да се на твое место awkward ќе им биде? Тоа не се драми тоа е реален здравствен проблем. Ама ти си знаеш ипак…

На Dijana DM, A94 и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  4. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    322
    А што да кажеме ние што сме ја изгубиле бременоста баш од таа причина што требало дома да седиме а ние сме оделе на работа тешејќи се дека не е ништо и дека само “драмам”? За оваа бременост знаеш колку ми е гајле шефот и колегите што ќе кажат? Колку за ланскиот снег.

На Dijana DM, Трагедијаупмм, Ani93 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    1.171
    Ова не смее да се јави кај ниедна жена… два до три пати во животот поминуваме низ овој магичен процес на создавање нов човек на светов. Неспособни не сме … на некои им треба повеќе одмор и енергија да го поминат периодот зошто е ексклузивна трансформација на телото да донесе на свет нова душа… ич не се секирам кој што мисли, јас маж ми и детето сме најбитни:*:се надоврзувам на @arwen93 тие што сме изгибиле бременост ќе дуваме и на јогурт и секој што ме погледнува напреку кога ќе препрашам нешто или ќе гуглам нека си седи таму кај што му е место…мојата глава и срце поминале многу работи пред него :u:

На Lady Maria, Dijana DM, Трагедијаупмм и 13 други им се допаѓа ова.
  6. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    922
    Ic da ne se zamaras za rabota ke kazes samo na odgovorniot I tolku, jas sto da kazam bev na patoloska pa porodilno pa cim trgnav na rabota odma ostanav trudna pa pak patoloska pa porodilno 3 godini kako ne odam na rabota ama sakav decata da mi se mala razlika rabota nema da mi bega kje rabotam do penzija sekako

На Трагедијаупмм, A94 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  7. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.203
    Допаѓања:
    19.431
    Седев дома и не беше ич со драми. Не се ни осетив неспособна, баш напротив одлучив да седам дома и без нервози и стресови од работа и ретардиран газда, да имам мирна бременост.
    Најбитно во бременоста е ти и бебе да сте добри. Малце е досадно на моменти, ама ехеее филмови, книги, занимации еден куп се наоѓаат.

На Lady Maria, Трагедијаупмм, Ani93 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.413
    Допаѓања:
    18.109
    А јас што да кажам што кога останав трудна со првото не бев вработена воопшто. па мажотми ме осигура и плаќаше 6 месеци за да земам породилно. после 2 години пак трудна со второ пак невработена од што немаше кој да ми го чува детето градинката е од две години тука. пак сега трудна останав син ми кога наполни година пак ми плаќа осигурање и само он работи цело време. Значи ќерками 5 ќе прави јас сигурно уште две години нема да успеам да се вработам .
    И што да кажам и јас сум воопшто неспособна што не ни одам на работа. колку пати сум се почуствувала безвредна ама пак си реков јас носам живот во мене и дома гледам уште два. затоа ја имам најубавата и најмачната работа МАЈКА!

И сега за третово за една недела е прашање дали ќе фанам породилно касно ме осигура :D на 15 март правам 6 месеци од осигурување а тогаш ќе бидам 38+3
    не смее да се роди до тогаш.
    Значи ќере после 15 можеш слободно :rofl:

Последна измена: 2 март 2025 во 09:17
    На Трагедијаупмм, Ani93, TeodoraMJ и 4 други им се допаѓа ова.
  9. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    922
    Ti si vrabotena, profesijata ti se vika domakinka.

На xxx-ba и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  10. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    330
    Едно прашање.. да се избрукам и да прашам. не си го можам веќе трудничкиов мозок.. може да биде лошо ако сум испила две токорелакс апчиња ? По безвезално нешто ми се нема случено. Во животов немам утнато апче или терапија.. сега внукава околу мене јас со витаминиве во раце и најверојатно две сум лапнала. Составот го гледам магнезиум, б6 ама таа алфа липоична киселина ми го мати мозокот и не е мала дозата во едно апче 600 мг.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    958
    Допаѓања:
    1.466
    Нема проблем не се секирај, јас по две ферона пијам ист состав, дневна доза треба да е 600 мг алфалипоична по правило.. ама ги даваат по едно, иначе месечна терапија ќе е 1800 ден. :wasntme:

На Karanfilce14 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Karanfilce14

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    330
    Јас тоа се исплашив што секаде пишува по 600мг дневна доза и да не се надминува, а ја 1200 сум испила хах. А не се разбирам многу во витаминиве. Во фероната сега гледам 300 мг има алфа липоична киселина ама во токорелаксот 600мг. ти благодарам

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    958
    Допаѓања:
    1.466
    Секако не е проблем, ќе се опушти цело тело :D секако немаме целосна апсорпција на ништо во телото.

На Cvetce_ и Karanfilce14 им се допаѓа ова.
  14. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    23
    Девојки имам едно прашање ама незнам колку добро ќе успеам да го објаснам. 22+2 сум, и стомакот на моменти ми станува премногу тврд трае некое време и после ќе се опушти. Исто имам приметено и кога се движам наеднаш ми се стврднува, осеќам ко некоја нелагодност долу и како да ми се тегне кожата, ко да ми го влече нешто стомакот надоле. Дали е ова нормално?

15. Karanfilce14

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    330
    Еве иста недела сум и јас и истата ситуација е и кај мене.. пред некоја вечер од памет се извадив случајно се пипнав како топка ми стоеше и за неколку секунди пушти.. секаде каде што прочитав пишуваат дека е нормално ама нека кажат пак по искусните

На Kitanova77 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    500
    Мене ми се случуваше истото и една ноќ од страв отидов во Систина на дежурен. Ми рекоа нормално било… откако ми кажаа и се смирив следните такви појави побрзо ми поминуваа.

На Karanfilce14 и Kitanova77 им се допаѓа ова.
  17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.140
    Допаѓања:
    8.724
    Нормално е, лажни контракции или бракстон хикс се викаат. Во трет уште поизразени ќе се. Зголемете на магнезиум.:sun:

На Трагедијаупмм, An43, Kejt362 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    1.636
    Зошто и каква потврда?

19. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    305
    Кај нас бараат потврда од матичен гинеколог дека стварно сум трудна за да ме ослободат од ноќна работа, сменска, дежурства и да одам само прва смена. Пишува дијагноза, која недела и печат и потпис од матичниот.

На Трагедијаупмм и A94 им се допаѓа ова.
  20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.413
    Допаѓања:
    18.109
    Од како влегов во 9ти ме уби несоница. Обавезно станувам ноќе во ниедно време и свежа како да сум спиела нз колку саати. и се мачам да заспијам и не бива треба да помине време за да ме фане дремка нова.
    и додека сум заспала се разденило за да станам.
    а претходно што убаво си спиев дури не станував ни за во тоалет до толку бев комирана. освен кога имаше период син ми кога не спиеше.

Имате ли вие несоница?