Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    895
    Ужас...Не можев да се помирам со фактот дека дома ќе седам ...Се чувствував како неспособна едно дете да износам без драми и седење дома ама тоа е се навикнав

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.025
    Допаѓања:
    15.298
    Ќе се направам дека не го прочитав ова.. ама што е со размислувањево???? Ај стај си во глава дека ти и бебето сте најбитни. Каква неспособна побогу?|(

На LiquidLuna, Naatashka123, Dijana DM и 7 други им се допаѓа ова.
  3. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    1.782
    Ако доктор така ти кажува нема што да ти е awkward. Ти си најбитна сега и бебето. Ти си знаеш ама што па ти е гајле што ќе кажат на работа? Мислиш они да се на твое место awkward ќе им биде? Тоа не се драми тоа е реален здравствен проблем. Ама ти си знаеш ипак…

На Dijana DM, A94 и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  4. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    1.782
    А што да кажеме ние што сме ја изгубиле бременоста баш од таа причина што требало дома да седиме а ние сме оделе на работа тешејќи се дека не е ништо и дека само “драмам”? За оваа бременост знаеш колку ми е гајле шефот и колегите што ќе кажат? Колку за ланскиот снег.

На LiquidLuna, Dr.Zzz, Dijana DM и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.429
    Допаѓања:
    6.552
    Ова не смее да се јави кај ниедна жена… два до три пати во животот поминуваме низ овој магичен процес на создавање нов човек на светов. Неспособни не сме … на некои им треба повеќе одмор и енергија да го поминат периодот зошто е ексклузивна трансформација на телото да донесе на свет нова душа… ич не се секирам кој што мисли, јас маж ми и детето сме најбитни:*:се надоврзувам на @arwen93 тие што сме изгибиле бременост ќе дуваме и на јогурт и секој што ме погледнува напреку кога ќе препрашам нешто или ќе гуглам нека си седи таму кај што му е место…мојата глава и срце поминале многу работи пред него :u:

На LiquidLuna, Dr.Zzz, Lady Maria и 15 други им се допаѓа ова.
  6. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    1.379
    Ic da ne se zamaras za rabota ke kazes samo na odgovorniot I tolku, jas sto da kazam bev na patoloska pa porodilno pa cim trgnav na rabota odma ostanav trudna pa pak patoloska pa porodilno 3 godini kako ne odam na rabota ama sakav decata da mi se mala razlika rabota nema da mi bega kje rabotam do penzija sekako

На Трагедијаупмм, A94 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.022
    Допаѓања:
    27.121
    Седев дома и не беше ич со драми. Не се ни осетив неспособна, баш напротив одлучив да седам дома и без нервози и стресови од работа и ретардиран газда, да имам мирна бременост.
    Најбитно во бременоста е ти и бебе да сте добри. Малце е досадно на моменти, ама ехеее филмови, книги, занимации еден куп се наоѓаат.

На LiquidLuna, Lady Maria, Трагедијаупмм и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.685
    Допаѓања:
    19.042
    А јас што да кажам што кога останав трудна со првото не бев вработена воопшто. па мажотми ме осигура и плаќаше 6 месеци за да земам породилно. после 2 години пак трудна со второ пак невработена од што немаше кој да ми го чува детето градинката е од две години тука. пак сега трудна останав син ми кога наполни година пак ми плаќа осигурање и само он работи цело време. Значи ќерками 5 ќе прави јас сигурно уште две години нема да успеам да се вработам .
    И што да кажам и јас сум воопшто неспособна што не ни одам на работа. колку пати сум се почуствувала безвредна ама пак си реков јас носам живот во мене и дома гледам уште два. затоа ја имам најубавата и најмачната работа МАЈКА!

И сега за третово за една недела е прашање дали ќе фанам породилно касно ме осигура :D на 15 март правам 6 месеци од осигурување а тогаш ќе бидам 38+3
    не смее да се роди до тогаш.
    Значи ќере после 15 можеш слободно :rofl:

Последна измена: 2 март 2025
    На Трагедијаупмм, Ani93, TeodoraMJ и 4 други им се допаѓа ова.
  9. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    1.379
    Ti si vrabotena, profesijata ti se vika domakinka.

На xxx-ba и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  10. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    596
    Едно прашање.. да се избрукам и да прашам. не си го можам веќе трудничкиов мозок.. може да биде лошо ако сум испила две токорелакс апчиња ? По безвезално нешто ми се нема случено. Во животов немам утнато апче или терапија.. сега внукава околу мене јас со витаминиве во раце и најверојатно две сум лапнала. Составот го гледам магнезиум, б6 ама таа алфа липоична киселина ми го мати мозокот и не е мала дозата во едно апче 600 мг.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.828
    Допаѓања:
    5.932
    Нема проблем не се секирај, јас по две ферона пијам ист состав, дневна доза треба да е 600 мг алфалипоична по правило.. ама ги даваат по едно, иначе месечна терапија ќе е 1800 ден. :wasntme:

На Karanfilce14 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Karanfilce14

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    596
    Јас тоа се исплашив што секаде пишува по 600мг дневна доза и да не се надминува, а ја 1200 сум испила хах. А не се разбирам многу во витаминиве. Во фероната сега гледам 300 мг има алфа липоична киселина ама во токорелаксот 600мг. ти благодарам

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.828
    Допаѓања:
    5.932
    Секако не е проблем, ќе се опушти цело тело :D секако немаме целосна апсорпција на ништо во телото.

На Cvetce_ и Karanfilce14 им се допаѓа ова.
  14. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    155
    Девојки имам едно прашање ама незнам колку добро ќе успеам да го објаснам. 22+2 сум, и стомакот на моменти ми станува премногу тврд трае некое време и после ќе се опушти. Исто имам приметено и кога се движам наеднаш ми се стврднува, осеќам ко некоја нелагодност долу и како да ми се тегне кожата, ко да ми го влече нешто стомакот надоле. Дали е ова нормално?

15. Karanfilce14

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    596
    Еве иста недела сум и јас и истата ситуација е и кај мене.. пред некоја вечер од памет се извадив случајно се пипнав како топка ми стоеше и за неколку секунди пушти.. секаде каде што прочитав пишуваат дека е нормално ама нека кажат пак по искусните

На Kitanova77 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    654
    Мене ми се случуваше истото и една ноќ од страв отидов во Систина на дежурен. Ми рекоа нормално било… откако ми кажаа и се смирив следните такви појави побрзо ми поминуваа.

На Karanfilce14 и Kitanova77 им се допаѓа ова.
  17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.025
    Допаѓања:
    15.298
    Нормално е, лажни контракции или бракстон хикс се викаат. Во трет уште поизразени ќе се. Зголемете на магнезиум.:sun:

На Трагедијаупмм, An43, Kejt362 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. A94

A94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    715
    Допаѓања:
    1.703
    Зошто и каква потврда?

19. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    423
    Кај нас бараат потврда од матичен гинеколог дека стварно сум трудна за да ме ослободат од ноќна работа, сменска, дежурства и да одам само прва смена. Пишува дијагноза, која недела и печат и потпис од матичниот.

На Трагедијаупмм и A94 им се допаѓа ова.
  20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.685
    Допаѓања:
    19.042
    Од како влегов во 9ти ме уби несоница. Обавезно станувам ноќе во ниедно време и свежа како да сум спиела нз колку саати. и се мачам да заспијам и не бива треба да помине време за да ме фане дремка нова.
    и додека сум заспала се разденило за да станам.
    а претходно што убаво си спиев дури не станував ни за во тоалет до толку бев комирана. освен кога имаше период син ми кога не спиеше.

Имате ли вие несоница?