Исто сестроо исто ми се спие ми се плаче, легнувам спијам пола саат и 2 саати блејам у зид, си се шетам по дома ко да е 4 на пладне
Како се справувате со низок притисок?Едвај функционирам преку ден ептен поспана сум. Не е можно волку да ми се спие...
I jas imav jseusye imam od vreme na vreme ...prasav mi rekoa deka bilo Normalno se razbira sw dodeka se e podnoslivo
Na 2h tocno stanuvam za vo wc. Taman ce se namacam da zaspijam i doslo red za nova mocka haahahaha. Vo 7,8 sabajle prizaspivam i do 11 nemozam da se osvestam Deneska epten sum bez energija, nervozna, nisto ne mi se pravi, samo mi se lezi, maka mi bese I da sednam da rucam sto sum do tolku zamorna. Mislam deka toa e se posledica na nesonicata. Jas za 1 nedela vleguvam vo 9ti. Na pocetokot isto imav nesonici, se srediv eden period, sega pak. Sitno broime Ti zakaza?
Можно е, мене ми е низок до степен да на улица во одење ми паѓа и ми се врти. Ми се изменува перцепцијата скроз, особено на промена на време, ако е тмурно. Ќе пиеш кока кола, кафе. Мада мене почна кафе да ми смета и кока кола се подув. И пак џабе, паѓа после извесно време, ама колку толку ќе завршам некоја работа, ќе прошетам.
Едвај, уште не сум станата ми се спие пак, немам ни енергија за ништо. Башка јас од кога знам за мене сум со низок притисок, ама сега бременоста ме дотепа
Имав и ја некој период поспан ептен во 4ти месец… притисокот ми беше ептен доле 70 со 100 ама зимав се раздвижував и кока кола пола малечко шишенце беше ок и одма се оправав. Ми се дешаваше и мене во канцеларија да ме фати дремка скроз на пладнесреќа сум посебно сама во канцеларија па ќе излезев накај колегиве малце да се расчекорам
Јас почнав вака: навечер или одма штом станам наутро во едно кутивче ги ставам сите таблети што треба да ги испијам, си местам 3 метил допа, 2 мг цитрат и сите по ред. Многу често заборавав дали сум се напила а сега брзо ми се деси место Верапамил да се напијам кардиопирин па не можев да боцнам клексан. Една недела сум понапред и често ми се случува тоа, посебно па ако се прејадам како денес -катастрофа. Вчера и денес ми се случи да не можам да се исправам кога станував сабајлето, дали бешиката ми се преполнува ( денски многу често одам во вц ама на вечер не ми се десило да станам специјално за тоа) дали од што не можам да си најдам позиција па многу се вртам и мускулите ми се грчат не знам . Мене ова ми се случува во 23. Не знам дали дека две носам ама се што опишувате за трето тромесечие мене ми се случува во второ. Уште сега да се вртам со тешкотија мислам е рано. Ве читав овде дека второ тромесечие е најлесно и со нетрпение го чекав ама мене ми е потешко од првото, тогаш барем спиев, сега не можам ни да спијам ни да лежам ни да седам, и како што пиша некоја членка после цел ден без енергија. 10 години го чекав овој момент и немам право да се жалам ама на моменти се прашувам како ќе издржам. @Ladyme ај те молам како матичен фармацевт во групава кажи ми дали смеам етерично од еукалиптус да масирам на носот.Покрај се друго носов страшно ми задава тегоби.
Можеш Лиле слободно и локално и инхалација (кратка) , јас последниот пат (пред две недели) правев инхалации кратко по 3-4 минути имам во форма на капки ментол хрватски се синусан на диетфарм и комбинирав еднаш од нив и еднаш од еукалиптус масло. Само не трпи да те пржи, малку па пауза и пак после да не се надразни слузницата.
Во бременост притисокот ми е низок, 100 со 50/60, и има периоди во денот кога премногу ми се спие. На работа едвај издржувам да не заспијам некогаш. Пијам кафе или чаша кока кола за да ме крене, ама не секој ден. Инаку, кога не сум бремена ми е нормален притисокот, 120/80.
Јас не станував за до веце спиев значи кома и оп сега ова ми се случува. За нервоза не ми зборувај посебно овие два дена тмурни облачни дали метеопат сум дали што не сум спиена нз што е. само се развикувам по Децава после ми е криво. имам осеќај дека сум лоша мајка ваљда и хормони ме пукаат. се на едно место. Не те разбрав што да закажам пораѓај ли?
Da na poragjaj mislev. I jas samo se karam I deneska mm mi rece mn sum bila losha . I jas sum meteopat, epten deneska se osecam depresivno. Osven sto se karam nisto ne pravam hahah
Витамините како ги земате, и јас се бркам деновиве, заборавам што сум се напила, предлогот на Лилјана ми се допаѓа, ќе почнам да го практикувам оти не е едно да се допамти, за клексанот имам аларм ама за аспиринот на втор ден дека го пијам вчера сум заборавила да наместам аларм дека спиев кај моите па со внуците се заигра и заборавив на се па денес касно го испив. Сакав да прашам на колку време растојание земате витамини, пијам пре мама, плус магнезиум, б12 и сега најново ферогел за железо.
па јас се надевам природно ќе бидам. Завртено си е со главата се си е таман за природен пораѓај освен да треба да идам на итен царски. се надевам се ќе си биде во ред. мислам не се закажува природно . не сум закажувала со другиве две. чекав знак и со двете ми пукна водењакот и правец во болница Среда 37 полна правам јас . веќе сум поопуштена ми помина стравот за предвремено породување. Само многу ми е мирно бебево тивко денеска. нз какви ми беа другиве две пред пораѓај дали поактивни или мирни . мора да поседи до 15 март да издржи до тогаш таман да се спремам да се вселиме и породилно да фатиме
Ја си ги имам запишано на лист хартија по саат Има и специјални пластични кутии за апчиња може ќе ти биде од корист Порано на баба ми и ги стававме така оти не смееше да се помешаат оти за срце притисок итн милион раб Навечер секоја вечер и ги редевме и нареден ден си ги пиеше по ред и нема шанси да ги згрешиш така
Добро, битно е терапијата да не се греши, за витаминиве не е страшно и од повеќе да се напиеме некогаш.