Pa ne se zakazuva za prirodno. Jas mislev so carski si, zatoa prasav. Ajde so lesno , koga ce dojde ce dojde Jas uste nedelava da ja turnam vo odnos na predvremno, koga ce vlezam vo 36 malce ce e poelsno
кога ќе дојде нема бегање . Вчера станувам и гледам на телефонв веќе 1 ви март сменето датото и си викам лелел јас месецов треба да раѓам ме стигна веќе За раѓање ќе го родам туку после што ќе правам со трички ме фаќа страв Вчера се караат се буткаат кој да ме гушне да седи до мене па и ова малово љубомори дури пољубоморен ќе биде од дадаму. викам карајте се тепајте кога ќе стаса третово - двајца се тепаат третиот користи ќе биде леле циркузи ќе бидеме само нека ми се живи и здрави
Јас буквално за се имам аларм. Наместени ми се за секој ден. Почнувам со еутирокс во 8, во 11 витамин Ц и б12, во 16.30 Фемибион, метил фолат и пробиотик, во 10 вечер магнезиум. Ако случајно неможам во моментот, го одложувам алармот, па ќе се напијам одложено за 15 или 30 мин.
Јас од страна на витамини пијам само ПРЕ МАМА ДУО. Дали е доволно ? Дали задолжителен е и магнезиумот ? Инаку сум 19 недела
Ништо не е задолжително, магнезиум обично се препорачува од страна на многу доктори. Дали е доволно најдобро ќе ти потврди твојот доктор. Ќе споделам пример на една моја пријателка (што никако не го поистоветувам со тебе ниту со некого). Во двете бремености не пиеше ништо од пренатални витамини, ама ништо. Така одлучи на своја рака дека пред 100 години бабите не пиеле витамини и биле поздрави, а целта и беше да се заштити од адитиви, бои и сл кои се во состав на витамините. Оттука, ништо не е задожително, ама колку е препорачливо да не се пие е друго прашање.
Магнезиум е препорачливо зашто матката е мускул, и моментално ти се шири се повеќе и повеќе. Понатака ќе почнат грчеви, лажни контракции и сл, и ќе земаш дупло дури, само за да се опушти. Така да не е на одмет никако. Доволно ти е иначе премама, и магнезиум плус. Јас така пиев.
Jas samo proven pregnancy pijam, heferol zasto bev na granica so hemoglobin I zelezo (sega mi se dosta podobreni) i magnesium Magnesiumot na svoja raka go zemav, super bev, na svoja raka si go prekinav zasto mislev deka po dzabe mi e pienje i se zafrknav. Od koga si go prekinav magnesiumot pocnaja bolki i nelagodnosti, pak si se vrativ na nego i sega sum po ok.
. Пробав и со пишување, пробав и со аларми, ми се случуваше да се напијам да заборавам да штиклирам, или да зборувам на телефон па да го исклучам алармот и да заборавам да се напијам. Витамините не се проблем ама овие за притисок или тахикардија, што ако не се напијам или што ако стресам две? Вака спремам се што ми треба за еден ден и имам ориентација.
Кога престана со магнезиумот? Во која недела? Знам не се зима скроз до крај. Моментално сум 31ва недела земам три пати на ден од 40мг.
Ако немаш некои проблеми со ниско железо или нешто друго, само пренатални се ОК. Или терапија ако пиеш некоја за притисок или што и да е. Јас ги пијам само PregnaCare околу 470 се во зегин, ок состав ми имаат а значително се поефтини од другите. Можеш и магнезиум да уфрлиш, за да немаш болки и грчеви во матката. Јас уфрлив и пробиотик овој месец, поради вирусиве, имаше еден на попуст во зегин имуно дефенс и сега еден ден пијам пробиотик, еден ден пренатални (бидејќи пробиотикот има скоро па ист состав со овие, да не дуплирам). Секако на тебе си е.
Здраво Мамички јас се породив во 1 часот од возбуда не можам да спијам дојде на свет моето малечко момче 3930 гр природно со околу 4 часа болка релативно лесно на сите ви посакувам ваков потаѓај и со лесно
Тие за притисок ти се многу битни, оти висок притисок може да ти направи сума компликации. За витамини не мораш. 3 бремености истерав без. Не тврдам дека така треба, туку едноставно не можев. Првата бременост во друга земја од гинеколог ми беше препорачано само фолна со б12 тие беа ситни и полесно ги земав и во втор семестар железо кое го земав во форма на течност. Во трета земја за втора и трета бременост гинеколог ништо не ми рече, прашав сама и ми рече ако сакаш витамини земи си, ниту ми предложи какви ниту кои. Нормално си земав. Ама цели 5 месеци секоја бременост истурав црева и последнава башка имав страшен гаг, заби не можев да измијам а не па толкави витамини да пијам беше едноставно невозможно. После 5ти месец почнував ама веќе немаш стекнато навика и повеќе забораваш него што пиеш. Пијам магнезиум и б6 пошто сега веќе имам болки де мускул де кичма и тоа ме потсетува да се напијам. Витамини особено препорачувам да си пиете по пораѓај. Умор, неспиење, со исхраната е потешко, лично мене забите ми страдаа многу со доењето. Од убави бели ми изгубија боја оти и моето тело и бебе ги трошеа последните резерви. Едвај чекам да завршам со раѓање и да одам да ги белам оти ми се комплекс. И овој пат ќе пробам редовно да пијам витамини здравје потоа.
Будна сум од 3..препотена ајде мочав и не заспав више ништо немам болка... ама многу е активна значи удира удира и пауза некои 5 мин и пак... не која страна и да се свртам. Незнам дали е ова нормално олку да е активна. Дали јас сум малку вознемирена дека ќе останам денеска во болница... па осеќа или незнам што е работава. Се осеќам предозирано од лекови. Кларитомицин, флажил, но спа по 8 на ден, магнезиум по 4 таблети, пробиотик, ферона две, пренатас, омега, аспирин, прогестеронот, клексаните... мајко моја да ми кажеше некој олку дека ќе пијам
K Кај мене 2 недели веќе момчево ме биди во 4:30 и е активен.Тоа време во тоалет 2 до 3 пати.Како аларм е 4:30 јас сум будна.Плус и лежиме цел ден.За терапија не прашувај јас пијам многу таб ми се здосади веќе ама тоа е.Не се вознемирувај многу и да останеш болница денес е за доброто на двете само опуштено.И јас денеска на контрола да видиме што ќе кажат
До последен ден го пиев. Последното го испив неколку часа пред пораѓај. Ама консултирај се со доктор , што ќе те пораѓа.