Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    @devojkaa86 јас имав такви болки ко шо опиша ти баш ко сонож долу дури и ќе подзастанев и подзаофкав ама си мислев нормално после царски рез се шири матката, тоа беше околу 13та 14та недела неколку пати ми се случи

На devojkaa86 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Мами да ве прашам кога првпат ви потече млекце од градите?јасум 19+3 и сега ми потече од левата града и на фустанчето флека ми се направи сега постојано ке тече или од време на време?Извинете малце ми се глупи прашањава ама прва бременост и се мие ново и чудно:D

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  3. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Последна менстурација имав на 01.02. а истпитував на 24.03 ПАП.28+2 сум така да нема никаква врска брис ако ти земат дека ќе се пуштиш.Мм ми "зема брис" редовно ахахахах па супер сум еве сеуште.Уживај сии :*

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    @eatpraylove90 i @sweet.woman честитки нека ви се живи и здрави синчињата секогаш исполнети со среќа , љубов и многу успеси во животот :* :* :*
    @Sweetheart87 добре ни дојде мила имај си лесна бременост и живо и здраво бебче :*
    Јас иначе сум папсана од работа зимници почнас да се спремаат , вчера во нива феферонки берев настававме во изобилство за зимоске хаха па патлиџани па пипер сега за ајвар да се печи оф оф мучно и заморно ама што да се праи мора и зимоске да се јаде :)
    Иначе јас јадам во последно време како гуденце све живо и диво да си поткаснам , по цела лубеница на ден ја кркам и ништо од лебод и сендвичите на мене не се познава и плус место вода кока кола си голтам :)
    Бебушко е многу мирен само на грб кога ќе легнам знае да мрдне малку друго све си спие (21,4 г.н сум) во вторник на 25 идам скринингот да го правиме , поместивме за еден ден зашто по пладне вна 24 сум на депилација и тогаш за Скопје ќе идам зашто сега сум во К.Паланка :) (кај свекрвица ми)

Мужето од денес ми почна на работа во Скопје па јас тука си останав зашто со моите не зборам (иако се трудат да прозборат ) уште сум им многу лута за тоа што ми го направија а сега се прават како ништо да не било иако имам ноќи да заплачам за братми и сестрами (малечките) бидејќи многу ми фалат :( ама тоа е ...

На sweet.woman, Sweetheart87, eatpraylove90 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    Мамички, ја да ви се пофалам се запишав на факултет. (fingers)
    Ме гледа таа ми вика дојди на прв академски час, викаам аа теешко дека ќе дојдам :lol:

Вонредно сум и ќе се трудам да го завршам, со мало бебе уште потешко ќе биде ама тоа е.
    Така душата ми се наполни ептен кога ги предадов документите, викам ете доказ дека животот нема да ми застане како што ми велеа дека ќе се заклучам дома и нема да излезам, многу млада сум одлучила да чувам дете, погрешна одлука имам донесено и блабла :whew:
    Јас баш мислам дека ми е правилно што одлучив да го чувам бебето, заедно со маж кој го сакам и ме сака, прекрасно живееме, среќни сме. И знам дека сум многу млада и дека ми се чудат многу, ама ако се сака се се може.

На sweet.woman, Sweetheart87, Mariangel и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Не памтам кога ми потече прв пат, ама ми се направија две кругчиња на фустанот. После тоа нема потечено така. Дали дека тогаш бев дома само по фустан, па сум приметила. Може течело и во прслук, ама не сум осетила до толку. Не би требало да тече постојано сакам да кажам.

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Мене прв пат ми потече 2 дена по породувањето, пред тоа не ми се случило. можеби да сум ја стиснела градата би потекло, но не експериментирав.

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Utre ke odam ke ve izvestam...

На blessed2 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    @eatpraylove90 a ti e ziv I zdrav sinot, se najubavo,da se guskate sekogas:)

Mesinja, saam da ve prasam nesto. Koristam utrogestan I toj stom ke se rastvori, se slucuva da ima trag na gakite. No, toa sto me interesira, dali nekoja od vas ima iscedok bas kako voda proziren? Go prasav doktorot, rece od hormonite. Dali ste iale vakvo nesto? :?:
    Ubav den mesinjaaa :inlove:
    Da jas imam nekogas e kako voda i mi se mokri gagite,a primetiv deka e vo denovi koga bi trebalo da mi e ovulacija ,a potoa imam bas belo i se poznava a nema miriz pozz

На eatpraylove90 и blessed2 им се допаѓа ова.
  10. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Toa e normalno ne se sekiraj i jas dodeka go stavav bev ziva voda non stop...

11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Бρаво @SelinaKyle !! Се восхитувам на ваκви хρабρи жени! Сеκоја чест.

На SelinaKyle и Fatalnata им се допаѓа ова.
  12. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    15
    Voopsto da ne se grizis i laj mene bese isto go prasav ginekologot mi kaza mnogu trudnici se zbuneti i isplaseni a e soseme vo red koga kd se rastopi ubavo vaginaletkata da isteci bas kako voda poz

13. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619

На MargaritaD^2 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  14. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    и јас сум многу млада на 17 се омажив на 19 родив прво а на 21 еве сум скоро 6 месец со второ а за народ да не му ја мислиш терај си по твое никогаш не е рано за бебе а и не е касно да се дозаврши сколо ;);)
    народот е пун со љубомора па соли памет на други :*

На juli rak, MargaritaD^2, mdenkov и 2 други им се допаѓа ова.
  15. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    gi imav ovie bolki nakaj 12 13 nedela, mnogu se neprijatni, gi imav osobeno nedelata koga bev na more, ne znam na sto se dolzat, najverojatno se siri matkata

16. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Јас прв пат забележав кај мене околку 23-24 недела како коричка од засирено млекце само на деснава града, после 2 недели пак истото на деснава града само, и пред 3-4 дена пак од деснава цел ден ми течеше по мали капки колострум, и од тогаш пак немам ништо. :D

Браво за тебе идна мамичке. Што се сака се ќе се успее. Еве и јас сум млада имам 21 год. се случи неочекувано останав трудна, и не значи дека за нас животот запрел, дека не сме повеќе млади, и немаме право на амбиции и напредување во животот. :) Јас сум студентка, која од октомври ќе е 4та година, и не го паузирам воопшто абе ќе стегнам заби и ќе полагам на испити. Колку ми рекоа само еееееееееее каде ти трудна и после бебе и факултет не оди тоа, е ќе им докажам дека можам, и плус студирам во Скопје а не сум од таму, ама не ми е тоа никаков проблем. Сакам и можам е мојата парола. :l:

Инаку честитки за мамичките кои сега тазе се породија.:inlove:

Ние денес бевме на контрола, и си поминавме најубавооооооооооооо:l::l: Како прво го убедив вереникот да влезе со мене на ехо да си го види бебчето, не дека не сакаше и порано да дојди ама му беше срам од докторката. И седна и гледа абе цел се пикна во екранот, не дишеше хехехе. А докторката го чепка демек што сакаш да е бебчево, машко или женско, тој и вели прво да е живо и здраво инаку што сака нека е и целиот поцрвена, а мене мангуп одсекогаш ми велеше јас само машки деца знам да прам. ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ Му долови еден интересен сегмент кај што ја отвара устата бебчето и внесува во уста од плодовата вода и го снимивме тој дел. Инаку бебчето е во најдобар ред, околку 1000 грама, абе срце мајкино.:inlove: Денес конечно ја пронајдов мојата венчаница од соништата, си ја капарив за изнајмување, едвај чекам да ја облечам. Како што се ближат деновите од свадбата се понервозна сум леле. Ај ај да прекунувам доста е, доста ве испозамарав. :)
    Абе ве сакам сите. :inlove:

На blessed2, juli rak, sweet.woman и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    @sweet.woman @eatpraylove90 да ви се здрави и живи големи да растат :hug:
    @SelinaKyle :clap: дирекно на фах одите вие значи ;) со среќа!!!
    @Sweetheart87 добро ни дојде и со лесно да си ја износиш бременоста :D

На контрола бев денес циркулацијата во папочната врвца е подобрена ама сепак клексан ми даде оти и фибринолизата ми е позитивна а уште не ми е јасно шо е тоа :lol:.На вторите брисеви шо се испитува? Овие дена ќе ги правам.поздрав мешиња :hug:

На sweet.woman, Sweetheart87, eatpraylove90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
    мешињааа, јас сум 8 недела и многу мозолчиња ми се направија на лице... некој совет?

19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Srcka i jas sum mlada epten, nekoj da mi kazhel pred edna godina deka volku rano ke se odlucham na vakov chekor kje mu se iznasmeev vo faca. Iako od sekogash sum sakala familija deca dobar i veren soprug, ne sum planirala volku rano ama sega otkako isplanirav se mi odi kako shto treba i si se raduvam shto vo sebe nosam malechko moe bebufche na koe kje mu se raduvam cel zhivot. JAs za fakultetot se odluchiv da go otpisham bidejki nema da mozham i da go stavam vonredno od Germanija treba da si idam za sekoja ispitna a toa realno se troshkovi :)

Inakuuu i jas da vi se pofalam bev na lekar denes, prezadovolna sum od doktorkata (sega sigirno nekoj kje me prasha koja doktorka ama imeto ne i go zapamtiv kje go pisham utre ke se potsetam od vizitkata :$ ) Me gledashe na eho, srceto moe e porasnato 2,24cm i sum tochno 9 nedeli bremena. Mu go slushnav i srcenceto kolku brzo mu chukashe sonce moe..nemozham da opisham kako se pochuvstvuvav abe letnav vo oblaci. Doktorkata me ispofali mnogu beshe zadovolna od pregledot i mi reche se e super se e vo najdobar red a jas bev vo oblaciii :inlove:

I ushte ova da ve prasham, mi spomna doktorkata za vo 10ta nedela deka mozhe da se napravat nekoi ispituvanja za anomalii na plodot i daunov s. megjutoa kaj nas nemozhe i ja isprakjaat krvta vo Anglija i ne znam vo koja druga drzhava i tamu ispituvaat ama chini 40000 denari (facepalm) mi reche dok. deka smeta deka ne e potrebno da pravam oti pred 2-3 meseci pravev pap test se beshe vo red i zaradi toa misli deka ne e moralno :sweat: ne znam dali da lupnam tolku pari vie shto mislite? :) mozhelo i ponatamu za daunov vo mk ama ako ne daj Bozhe imalo neshto podobro e neli porano da se ispita i ischisti otkolku docna kako da ragjash i go ubivash :worried:

На fairy88, Eli23, mama89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Јас колку што знам дека испитувањето за даунов синдром-приска1 нема врска со пап тестот.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.