Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    166
    Кога почнавте со припреми за бебе, алишта, препарати, и слични ствари, рано ми е мене додуша, јас се си мислам 8 месец да почнам со шопинг, оти не знам ни кај ќе се породам дали тука или Германија, па затоа ништо не земам дури не средам со документи. :)

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.167
    Допаѓања:
    8.757
    Значи не знам дали се саглам што те плашат. Значи нормално е да е ниско, ќе се крене, и мене во 19та ми беше ниско, после во 21ва веќе беше подкрената. И утрогестан сигурно нема да ја крене… стварно без причина те плашат. Ќе се крене, не се секирај. Иначе pelvic pain е тоа и е сосем нормална појава во бременот, за жал многу честа и досадна, и болничка баш. Така да со лесно и зголеми на магнезиум.:sun:

На Ani93 и nice-girl им се допаѓа ова.
  3. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    87
    Исто и кај мене, 17та недела беше ниско поставена, 21ва на скрининг беше целосно крената, но, никој не ми направи паника, напротив, цело време ми повторуваше гинекологот дека околу 20та недела ќе се крене, да не се секирам.

Не знам дали било различен случај, тука често читам дека и мирување се препорачува и рано им дијагностицираат ниско поставена постелка.

На Ani93, nice-girl и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  4. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    306
    Dali nekoj denes ispituval ddmeri i dali rezultatite mu se prikaceni na moe zdravje? Uste sabalje bev da ispitam nema uste rezultati

5. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    972
    И јас се мислев да земам Токорелакс бидејќи освен Провен не пијам ништо друго. Матичниов гинеколог ми рече не, ај реков матичниов општ ќе го прашам и тој ми рече нема потреба, зошто ти е алфа-липоична киселина (бидејќи ја има во токорелакс), земи си најобичен магнезиум. И сега така ќе направам, се надевам ќе ми се смири оваа "болка", нелагодност шти ја чувствувам.

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.417
    Допаѓања:
    18.112
    ајде ќе се тркаме :D
    не да е потешко се . едвај чекам да се породам ]:)

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.240
    Јас бев, ама не можам воопшто да се најавам на апликацијата…

8. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    306
    Jas se najavuvam ama stoi kako neraliziran upat ili pak mozebi radi krvnata grupa, ama mi kazaa deka ke stignat rez denes posle 13 casot na moe zdravje, a za krvnata grupa da odam do klinika da ja zemam za den, dva
    Ama nema nisto. Ajde ke pocekame do utre

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  9. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    326
    Во 7ми месец почнав сега сум почеток на 8ми. Креветче уште немам купено оставив за на крај можеби крај на месецов ќе купам, само тоа ми остана.

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    501
    @Iva.T моите резултати од четвртокот стојат дека се ставени но сеуште не се.
    Ако ви се брза барајте кај матичните, тие може да пристапат.

За крвна група рез се земаат до 21 часот, но и тие може од кај матичен да се видат.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    561
    Види сега, и кај мене беше исто до 18ч. Стоеше како нереализиран упатот сега има резултати.
    Нејсе дали ддимери 1940 за 24 недела се високи? Др ми напишал да си продолжам со 1 клексан

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.417
    Допаѓања:
    18.112
    ги има некоја трудница користено овие витамини?
    ни ги дадоа поклон за секоја женс во болница на часевите што одам за породување.
    IMG_1850.jpeg

13. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    91
    Како си, како помина денес ?
    Инаку, често ми се случува да се разбудам од клоцање, често ми се случува да имам неколку часовна несоница сред ноќ од ништо нигде, за препотување да не правиме муабет, во една ноќ станувам по два пати се пресоблекувам а понекогаш ми се случува постелнина сред ноќ да менувам до толку се будам мокра |( така да, се помирив со тоа дека во бременост се е нормално иако понекогаш знам да си пишам тука сепак да си потпрашам “дали е нормално” :D

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  14. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.749
    Нема ништо сеуште.
    Ќе ве информирам.:D:D:D

15. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    696
    Во 37ма недела колку пати клоцаат бебињата? Активно си беше ама сега еве денеска помалку го има само една два пати ако клоцна....Јадев благо лежам одмарам ама не сакам да клоцна

16. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    10
    Јас околу 6ти месец со поголемите работи, креветче и количка земени и склопени пред 7ми месец, а алиштенца и порано, најверојатно 5ти :Dпусти мерак :D останати ми се ситни работи како козметика, пелени, муслин крпчиња, некоја дополнителна постелина, итн. Ама мислам и тоа ќе средам за брзо, си викам сигурно ќе ми е мачно во осми и деветти месец да шетам и бирам :D

17. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    332
    Да се уфрлам во муабетот околу меракот и јас исто креветче и количка купено а алишта ситно нешто ама незнам со броевите некако.. едни има од 0-50 тие биле за од 0-1 месец.. такви ке ми требаат ли или одма за од 1-3 месеци да зимам и така некако уште си чекам :inlove: има многу убави шпикозни во next со тие планирам месецов да се подновиме хаха

18. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    147
    Јас утре сум 20 недела. До сега купив само беби шкафче (пред еден месец) и плетено ќебенце. Чекам да помине скринингот на 12 март, здравје д ми потврдат дека бебушко е океј и после полека полека ќе почнам да купувам гардероба, кадичка, шишиња, цуцли, стерилизатор и слично, за на крај пред пораѓај да ми остане за купување креветче, количка и козметика.

На Karanfilce14 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    10
    Леле со големините и јас сум скроз збунета, матичната ми го мери бебево подолго од “стандардното” и јас земав 1-3 и 3-6, со тоа што и другаркиве ми рекоа дека 0-3 и 1-3 им биле најмалце искористени, на повеќето им биле и мали од старт, и не знам ни сама, комбинирам и такви и такви па ќе видиме :inlove:

На Karanfilce14 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    941
    Да ви кажам само мое искуство, калапите се секаде различни. Пример јас што имам земено од Локо Кроко 1-3 и од Тритекс 1-3 немаат допирна точка со големините. Тие од Локо Кроко кнап, а тие од Тритекс комотно да си ги носи 2 месеци. Исти бројки, различен калап (facepalm)

На mari30 и Karanfilce14 им се допаѓа ова.