Кога почнавте со припреми за бебе, алишта, препарати, и слични ствари, рано ми е мене додуша, јас се си мислам 8 месец да почнам со шопинг, оти не знам ни кај ќе се породам дали тука или Германија, па затоа ништо не земам дури не средам со документи.
Значи не знам дали се саглам што те плашат. Значи нормално е да е ниско, ќе се крене, и мене во 19та ми беше ниско, после во 21ва веќе беше подкрената. И утрогестан сигурно нема да ја крене… стварно без причина те плашат. Ќе се крене, не се секирај. Иначе pelvic pain е тоа и е сосем нормална појава во бременот, за жал многу честа и досадна, и болничка баш. Така да со лесно и зголеми на магнезиум.
Исто и кај мене, 17та недела беше ниско поставена, 21ва на скрининг беше целосно крената, но, никој не ми направи паника, напротив, цело време ми повторуваше гинекологот дека околу 20та недела ќе се крене, да не се секирам. Не знам дали било различен случај, тука често читам дека и мирување се препорачува и рано им дијагностицираат ниско поставена постелка.
Dali nekoj denes ispituval ddmeri i dali rezultatite mu se prikaceni na moe zdravje? Uste sabalje bev da ispitam nema uste rezultati
И јас се мислев да земам Токорелакс бидејќи освен Провен не пијам ништо друго. Матичниов гинеколог ми рече не, ај реков матичниов општ ќе го прашам и тој ми рече нема потреба, зошто ти е алфа-липоична киселина (бидејќи ја има во токорелакс), земи си најобичен магнезиум. И сега така ќе направам, се надевам ќе ми се смири оваа "болка", нелагодност шти ја чувствувам.
Jas se najavuvam ama stoi kako neraliziran upat ili pak mozebi radi krvnata grupa, ama mi kazaa deka ke stignat rez denes posle 13 casot na moe zdravje, a za krvnata grupa da odam do klinika da ja zemam za den, dva Ama nema nisto. Ajde ke pocekame do utre
Во 7ми месец почнав сега сум почеток на 8ми. Креветче уште немам купено оставив за на крај можеби крај на месецов ќе купам, само тоа ми остана.
@Iva.T моите резултати од четвртокот стојат дека се ставени но сеуште не се. Ако ви се брза барајте кај матичните, тие може да пристапат. За крвна група рез се земаат до 21 часот, но и тие може од кај матичен да се видат.
Види сега, и кај мене беше исто до 18ч. Стоеше како нереализиран упатот сега има резултати. Нејсе дали ддимери 1940 за 24 недела се високи? Др ми напишал да си продолжам со 1 клексан
ги има некоја трудница користено овие витамини? ни ги дадоа поклон за секоја женс во болница на часевите што одам за породување.
Како си, како помина денес ? Инаку, често ми се случува да се разбудам од клоцање, често ми се случува да имам неколку часовна несоница сред ноќ од ништо нигде, за препотување да не правиме муабет, во една ноќ станувам по два пати се пресоблекувам а понекогаш ми се случува постелнина сред ноќ да менувам до толку се будам мокра така да, се помирив со тоа дека во бременост се е нормално иако понекогаш знам да си пишам тука сепак да си потпрашам “дали е нормално”
Во 37ма недела колку пати клоцаат бебињата? Активно си беше ама сега еве денеска помалку го има само една два пати ако клоцна....Јадев благо лежам одмарам ама не сакам да клоцна
Јас околу 6ти месец со поголемите работи, креветче и количка земени и склопени пред 7ми месец, а алиштенца и порано, најверојатно 5ти пусти мерак останати ми се ситни работи како козметика, пелени, муслин крпчиња, некоја дополнителна постелина, итн. Ама мислам и тоа ќе средам за брзо, си викам сигурно ќе ми е мачно во осми и деветти месец да шетам и бирам
Да се уфрлам во муабетот околу меракот и јас исто креветче и количка купено а алишта ситно нешто ама незнам со броевите некако.. едни има од 0-50 тие биле за од 0-1 месец.. такви ке ми требаат ли или одма за од 1-3 месеци да зимам и така некако уште си чекам има многу убави шпикозни во next со тие планирам месецов да се подновиме хаха
Јас утре сум 20 недела. До сега купив само беби шкафче (пред еден месец) и плетено ќебенце. Чекам да помине скринингот на 12 март, здравје д ми потврдат дека бебушко е океј и после полека полека ќе почнам да купувам гардероба, кадичка, шишиња, цуцли, стерилизатор и слично, за на крај пред пораѓај да ми остане за купување креветче, количка и козметика.
Леле со големините и јас сум скроз збунета, матичната ми го мери бебево подолго од “стандардното” и јас земав 1-3 и 3-6, со тоа што и другаркиве ми рекоа дека 0-3 и 1-3 им биле најмалце искористени, на повеќето им биле и мали од старт, и не знам ни сама, комбинирам и такви и такви па ќе видиме
Да ви кажам само мое искуство, калапите се секаде различни. Пример јас што имам земено од Локо Кроко 1-3 и од Тритекс 1-3 немаат допирна точка со големините. Тие од Локо Кроко кнап, а тие од Тритекс комотно да си ги носи 2 месеци. Исти бројки, различен калап