Заостанува постелката имала калцификати треба да сум 39та недела одговара на 36та ете тоа е одговор намалена плодова вода мислам добро било ама намалена била и сега што да мислам требало да биди од 3100 до 3500
Ако сметаат дека постелката повеќе не е функционална ќе предложат пораѓај, веќе си во safe weeks и нема што тука. Детето ќе си се роди и ќе си продолжи со развиток надвор … после 36та недела си функционираат децата и без инкубатор, само специјалист консултирај си и тоа е тоа … не се сметаат за предвремено родени целосно си се фунционални
Јас со првото кога ми кажаа дека постелката е зрела и дека ќе се породам за некој ден а тоа беше три недели пред термин па се породив два дена пред денот на термин.Не се секирај
По последна менструација ако се водиме иди да сум 39та ама јас дека со покасна овулација ме водеа 10 плус
Епа добро еве мене ми пишуваат последно 01.јуни може 7 дена порано термин а мене по циклус ми е 08.јуни. Знаеш најважно да е добро бебе, ако нешто сметаш дека треба иди на уште едно мислење.. извини не памтам каде планираш да се породиш. Ама што пишуваат членките ако нема добар проток и циркулација во плацента до бебе ќе мора да закажат пораѓај.
Цел 9ти месец бев со постелка 3 степен зрела,се породив 42ра недела, и плус ехо мерките не се точни во грам,може има и 3500г,неможе да измерат точно на крај. Мене со првото ден на пораѓај на ехо ми мереа 3300 се роди 4кг
и мене така ми викаа и ме породија 39 та точно со провокации, ја мереа 3.100, а она се роди 3.570 така да не се потпирај многу многу на мерките, а и нормално е више постелката да не си ја врши функцијата на крај на бременоста и да се намалува плодовата вода, пак доктор најубаво знае шо треба да се прави, јас ти кажувам само мое искуство
Jas se pazam i maz mi mnogu me pazi. Ne me ostava da smukam, tepisite mi se teski za smukanje, poteski raboti ili podolgo vreme da cistam i sl ne me ostava da pravam i da se zadrzuvam. Ama zatoa svekrva mi moze da se pogodi da dojde on koga gi smuka tepisite i da me vadi od kontrola. Eee sinko se ozeni i papucar se naprai. Odis na rabota i i smukas na zena ti. Nekogas koga nemam energija i koga mi e loso ne ni gotvam ako nema taa zgotveno, normalno maz mi ce si naraca nesto od kafana ili ce sprzime jajca i sl i taa eeeee ako ne ti zgotvi majcicka gladen ce si sedis. Ona kao demek na zaebancija ama mora da zbori so ustana. Kako se najdovme da sme vo ista zgrada Deleni sme ama prisutna e. Maz mi i vika jas ne smukam za zena mi, I jas ziveam tuka. A I na zena mi da I smukam, I smukam na zena mi a ne na drugi zeni i sl. Jas mnogu se nerviram znam da i prerecam ama neka si zbori ako nema druga rabota. Nekogas sum istrosena i nemam sila da razgovaram i da se ubeduvam koga e se zaludno
Dijareata moze da ti e i od magnesium ili od psiha (nervoza, rastrevozenost i sl) nemora da znaci deka e od domatite. I jas deneska imam diarea , nemam nisto smeneto pa toa e. Doagja sve nekogas od nesto ili samo od sebe vo zivotot. Opustise I ne se preopteretuvaj. Ne e lesno da se istera bremenost posle dolgoocekuvana, jasno mi e, znam I od iskustvo ama mora da sme hrabri. Jas koga ce pomislam na loso ili koga ce se voznemiram, mi teknuva na zborovite od baba mi. Taa non stop vikase, kako vi pagja na pamet toa gluposti da mislite?? Ic ne redam na pamet takvi gluposti, toa sto mislis toa moze I da te snajde. Misli pozitivno za da najdes pozitivno. Mozebi zatoa zivese 87god, da ne bese koronata mozebi I preku 100 ce zaminese, zdrava prava si bese
Super si e I da e pomalo ce si nadoknadi, sto nemora da znaci i merkite deka se tocni. Mene na site izvestai mi pisuva deka merkite moze da otstapuvast za ±400gr. Sto znaci moze da ti e izmereno pomalce 400gr i da si ima 3300
Леле браво 42 недела природно се породи? Јас 39+1 денес, веќе психички попуштам, а на бебето убаво и е внатре, нема знаци за излегување и се надевам дека во една недела ќе се случи магија Крајот дефинитивно најтежок…
Acidiborici oblogi stavaj ako mozes dvizi se poveke,Ii nemoj da jades soleno mnogu I obavezno ako mozes dvizi se mene toa mi pomogna
Бев на преглед си ја видов буцата моја додуша се криеше ама успеавме малку да ја фатиме. Си одговара таман на недели освен што ќе биде висока од поодамна ја водат со подолги нозе дека е. Е сега кај мене си е веќе наместена со главчето долу, а јас сега влегов во 32 дали ќе остане така или можно е да се сврти? Бидејќи има уште доста време
Kaj mene so gazeto beshe dolu cucnato do 33,34 nedela I edna vecer pocuvstvuvav revolucija niz stomakot. Bebushko si pravese zurka, koga pojdovme na eho so glavata beshe dolu Najverojatno togash se postavil taka. Inace vo nekoi slucaevi, mislam deka se retki, moze vo posleden moment da se svrti
Кај мене се вртеше секако, пред два дена некаде осетив како некој чуден притисок да ми прави долу и си помислив дека се има свртено така и излезе на ехо, дека си е наместена. Ама има уште доста време си викам да не и текне акробации допрва да прави. Додуша на прегледот ми спомнаа ако си расте како до сега ќе биде царски веројатно.