Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    704
    Заостанува постелката имала калцификати треба да сум 39та недела одговара на 36та ете тоа е одговор намалена плодова вода мислам добро било ама намалена била и сега што да мислам требало да биди од 3100 до 3500

2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.419
    Допаѓања:
    18.113
    како треба да си 39 нели си ти со мене 37 недела?

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.198
    Ако сметаат дека постелката повеќе не е функционална ќе предложат пораѓај, веќе си во safe weeks и нема што тука. Детето ќе си се роди и ќе си продолжи со развиток надвор … после 36та недела си функционираат децата и без инкубатор, само специјалист консултирај си и тоа е тоа … не се сметаат за предвремено родени целосно си се фунционални

4. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    2.095
    Јас со првото кога ми кажаа дека постелката е зрела и дека ќе се породам за некој ден а тоа беше три недели пред термин па се породив два дена пред денот на термин.Не се секирај

5. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.240
    Ти стигнаа ли резултатите? Јас звонев кај матичната викаат сеуште нема

6. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    1.517
    Да да по датум на термин што има пишано и доаѓа 37+4 негде.

7. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    704
    По последна менструација ако се водиме иди да сум 39та ама јас дека со покасна овулација ме водеа 10 плус

8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    1.517
    Епа добро еве мене ми пишуваат последно 01.јуни може 7 дена порано термин а мене по циклус ми е 08.јуни.
    Знаеш најважно да е добро бебе, ако нешто сметаш дека треба иди на уште едно мислење.. извини не памтам каде планираш да се породиш. Ама што пишуваат членките ако нема добар проток и циркулација во плацента до бебе ќе мора да закажат пораѓај.

9. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.459
    Цел 9ти месец бев со постелка 3 степен зрела,се породив 42ра недела, и плус ехо мерките не се точни во грам,може има и 3500г,неможе да измерат точно на крај. Мене со првото ден на пораѓај на ехо ми мереа 3300 се роди 4кг

На Lady Maria, Butterfly3001 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  10. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    4.910
    и мене така ми викаа и ме породија 39 та точно со провокации, ја мереа 3.100, а она се роди 3.570 така да не се потпирај многу многу на мерките, а и нормално е више постелката да не си ја врши функцијата на крај на бременоста и да се намалува плодовата вода, пак доктор најубаво знае шо треба да се прави, јас ти кажувам само мое искуство :)

11. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.372
    Допаѓања:
    1.265
    Jas se pazam i maz mi mnogu me pazi. Ne me ostava da smukam, tepisite mi se teski za smukanje, poteski raboti ili podolgo vreme da cistam i sl ne me ostava da pravam i da se zadrzuvam. Ama zatoa svekrva mi moze da se pogodi da dojde on koga gi smuka tepisite i da me vadi od kontrola. Eee sinko se ozeni i papucar se naprai. Odis na rabota i i smukas na zena ti. Nekogas koga nemam energija i koga mi e loso ne ni gotvam ako nema taa zgotveno, normalno maz mi ce si naraca nesto od kafana ili ce sprzime jajca i sl i taa eeeee ako ne ti zgotvi majcicka gladen ce si sedis. Ona kao demek na zaebancija ama mora da zbori so ustana. Kako se najdovme da sme vo ista zgrada :( Deleni sme ama prisutna e.
    Maz mi i vika jas ne smukam za zena mi, I jas ziveam tuka. A I na zena mi da I smukam, I smukam na zena mi a ne na drugi zeni i sl. Jas mnogu se nerviram znam da i prerecam ama neka si zbori ako nema druga rabota. Nekogas sum istrosena i nemam sila da razgovaram i da se ubeduvam koga e se zaludno

На xxx-ba, Cvetce_ и ginger им се допаѓа ова.
  12. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.372
    Допаѓања:
    1.265
    Dijareata moze da ti e i od magnesium ili od psiha (nervoza, rastrevozenost i sl) nemora da znaci deka e od domatite. I jas deneska imam diarea , nemam nisto smeneto pa toa e. Doagja sve nekogas od nesto ili samo od sebe vo zivotot. Opustise I ne se preopteretuvaj. Ne e lesno da se istera bremenost posle dolgoocekuvana, jasno mi e, znam I od iskustvo ama mora da sme hrabri.
    Jas koga ce pomislam na loso ili koga ce se voznemiram, mi teknuva na zborovite od baba mi. Taa non stop vikase, kako vi pagja na pamet toa gluposti da mislite?? Ic ne redam na pamet takvi gluposti, toa sto mislis toa moze I da te snajde. Misli pozitivno za da najdes pozitivno.
    Mozebi zatoa zivese 87god, da ne bese koronata mozebi I preku 100 ce zaminese, zdrava prava si bese

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.372
    Допаѓања:
    1.265
    Super si e :D I da e pomalo ce si nadoknadi, sto nemora da znaci i merkite deka se tocni. Mene na site izvestai mi pisuva deka merkite moze da otstapuvast za ±400gr. Sto znaci moze da ti e izmereno pomalce 400gr i da si ima 3300:inlove:

14. Butterfly3001

Butterfly3001 Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2023
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    70
    Леле браво 42 недела :) природно се породи? Јас 39+1 денес, веќе психички попуштам, а на бебето убаво и е внатре, нема знаци за излегување и се надевам дека во една недела ќе се случи магија :D Крајот дефинитивно најтежок…

На xxx-ba и Lady Maria им се допаѓа ова.
  15. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    310
    Da da mi stignaa denes nakaj 11 casot zaedno so krvnata grupa

На Iva.T и Ladyme им се допаѓа ова.
  16. Sladjask

Sladjask Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Acidiborici oblogi stavaj ako mozes dvizi se poveke,Ii nemoj da jades soleno mnogu
    I obavezno ako mozes dvizi se mene toa mi pomogna

17. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    887
    Бев на преглед си ја видов буцата моја додуша се криеше ама успеавме малку да ја фатиме. Си одговара таман на недели освен што ќе биде висока од поодамна ја водат со подолги нозе дека е. Е сега кај мене си е веќе наместена со главчето долу, а јас сега влегов во 32 дали ќе остане така или можно е да се сврти? Бидејќи има уште доста време

18. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    704
    Протокот е добар ама плацентата е 2 3 стадиум зрела и јас не разбирам

19. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.372
    Допаѓања:
    1.265
    Kaj mene so gazeto beshe dolu cucnato do 33,34 nedela :D
    I edna vecer pocuvstvuvav revolucija niz stomakot. Bebushko si pravese zurka, koga pojdovme na eho so glavata beshe dolu :D
    Najverojatno togash se postavil taka.
    Inace vo nekoi slucaevi, mislam deka se retki, moze vo posleden moment da se svrti

20. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    887
    Кај мене се вртеше секако, пред два дена некаде осетив како некој чуден притисок да ми прави долу и си помислив дека се има свртено така и излезе на ехо, дека си е наместена. Ама има уште доста време си викам да не и текне акробации допрва да прави. Додуша на прегледот ми спомнаа ако си расте како до сега ќе биде царски веројатно.