Жени што е разликава во тетра и муслин прекривка? Тетри имам еден куп ама вакви не. Во тилаа што го поставила @ShtruMfeticka линкот се заљубив во дезенов ама 400 ден некако мн скапо ми иде плус достава 550 ден ќе ме фане. а не е ни ќебенце се гледа дека е тенко.
Хаха значи ова се е маркетинг. Јас вуспност со 2 капсули исто ко и да не внесувам магнезиум Тогаш подобро да си земам кесички и да пијам по две. Од кај ги земаш? Онлајн не ми излегуваат во ниедна аптека
https://www.annifarm.com.mk/product/doppelherz-магнезиум-цитрат-400мг-x-20-гранули-за-пие/ Еве пример. Јас навечер го пијам овој од Џејмисон. Прашок е и се раствора во чаша вода. Го купив од апетката во Ремедика, не знам дали го има во други аптеки. Една доза од овој содржи 300мг.
Јас пијам по две од истите, во аптека ми рекоја доволно е, иначе правилно по три се пијат. Ама ако имам појаки болки ќе зголемам доза
Ехото неможе точно да измери колку е бебе. Малце да мрдне, нема да е точно и неможе. Мојата ми ја измерија околу 3 кг сабајлето, наредниот ден кога се роди 3650. 650 грама не ги качила за неполни 24 ч. И не е лоша килажа и 2900. Таа до мене што лежеше, во 42 недела 2600/700 и беше бебето. Битно здраво право да е. Па и како влечеше цице. За мераци да го гледаш.
Немам болки фала му на Господ ама знам дека магнезиумот е многу битен за бременоста. Да опушти грло, матка. Баш читав дека дневно 800мг магнезиум спречува кратење грло, контракции на матка, болки во мускули.
Нема искрено таблети што знам.. јас пијам по 4 од таблетите големи на now така ми доаѓа 800мг, више се навикнав.
А да отидеш до болница? Не дека е рано и сега да родиш. Со такви нагони седев дома и трчкав до тоалет , плус на мочање ме тераше премногу. Па во болница стигнав со 4 прста отворена и бебе кое буташе со главчето.
Ako imas baegji samo radi dezenot ic da ne zemas. Ne ti se isplati za edno. Jas na primer imav povece raboti za zemanje I direktvno se javiv vo alkaloid i mnogu eftino mi dojde. Povece ja flaneli naracav od kolku tetra. Vreci za spienje, lasticari itn... Vo prodavnica se povece od duplo
Има на now исто цитрат ама тврди таблети се малку големи, јас пијам 4 во денот и плус две ферона имаат 600мг оксид или хлорид што се апсорбира од тоа ми е плус. Па изненадена сум немам дијареа. Порано пред бременост од една кесичка трчав во wc. Имам и магнезиум глицинат полесен ми беше на почетокот помала таблета, ама го сменив ајде докторката вика цитрат.
имам тетри. ќебиња потенки подебели од ќерками. постелнини еден куп уште десет деца да изгледам ама ова дезениве лажат многу А скапечко е 400 ки.
Sedi ne trosise za raboti sto gi imas. Ce si prenamenis za dr rab. 500 od vamu 500 od tamu , 100€ ce se soberat. Barem ce kupis nesto so nemas a ne da se dupliras, baska za povracanje I posle za brisenje prasina jas taka mislam ama nekogas merakot e pred se
Jas sega osecam dolu epten pritisok. Nekako kako da turka. Dan saka da izlaga ili normalno e? Nekako se uspaniciv, a rano e od sega da izlaga, neka poceka barem uste edna nedela da vlezeme barem vo 9ti
Девојченце, анксиозноста те утепува. Постелката е нормално да биде тој степен зрела во 39недела. Или 37ма. Па пред пораѓај си, тоа значи дека бебе стига за брзо. Доста со тоа килажата на бебето. Ако сте ситни со маж ти нема сигурно 5кг да родиш бебе. Битно е да е живо и здраво и ти заедно со него. Значи пак ќе ти кажам, нека ти текне што пишувавме и после тоа нека ти текне кај си сега и колку ситно броиш од прегратки со син ти. Доста беше паники цела бременост. Сега мозок на пасење и спремај се за најубавото нешто што ќе го доживееш. Мирисот на своето бебе. Ајде опуштено и позитивно.