Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    212
    Здраво притисокот ми се движи 120 со 80 имам апарат дома ама немав слушалки и сега пред некој ден купив слушалки и на секое го мерам, сега кога го мерив 140 со 80 се уплашив исцедив еден лимон ќе го пијам сега, не знам дали да одам на оделение или не е за паника

2. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.573
    Не се плаши, а баждиран ти е апаратот? Можеш само до кај матичната општа да направиш една споредба.

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    1.297
    Radi ketonite taka ti ima kazano za dietata. Nisto ne e strashno ama ako si na rezim, ne zezaj, ce se sravis koga ce e vreme. I jas pocnav so posti pa edna clenka pisa ima vreme za postenje, da ne se igram radi imunitetot pa go prekinav postot. Gospod neka ne mi pisuva grev
    Da ne bese maz mi na moja strana I da ne mi bese sekogas vo pozadina nie ili ce se ostavevme ili ce bev sega vo ludacka kosula. Sto imam na pocetokot pominato eheee, ama aj ne e temava za tie moabeti. Grev moze da me fati ako se pozalam od mm, ja sece u koren, sekogas na moja strana. Jas si vikam ko da ne mu e majka, vrska nemaa. Kako se pogodi cerka i pa na nea hahahahaah
    Kopija, se na karanje, se na problemi. A ovaa epten ima dobra dusha ama tolkav i e kapacitetot, mnogu zbori i za se misli deka e vo pravo. Ama od koga ce te navredi nekoj i od koga ce ti go rece dzabe mu e kaenjeto. A I takva si e, negativna tuf tuf tuf, lele lelee. Daj ce sedime doma i samo ce lelekame. A od mm strav i trepet e, pred nego pa mnogu vnimava. On koga e doma retko doagja kaj nas :D
    Mene do toj stepen zal mi e. Ipak toj si e nejzin proizvod. Ja sum mozela nanpocetokot da napravam nikogas vo zivot da ne se vidat, ama ne sakam takvi stvari, sekogas ja sum ja smiruvala topkata I so ubavo koga se karate za ponasanjeto nejzino prema mene, so tek na vreme si legna na brasho. Ona valda ljubomorna beshe na pocetokot, izgleda mislese deka ce I go zemam I nema da go vidi (gluposti) ama on I kaza samo so ova tempo mozes da me izgubis I valda togas se pomiri inace gjavol ne I bese ramen. Ne sakam da nema moabet on so majka mu ili jas, kako sto ne sakam radi maz mi da nemam moabet so moite. Baska utre I jas ce sum svekrva, kako bi mi bilo cedoto da mi go odvoi nekoja. Jas taka razmisluvam. Nekogas si vikam ne zasluzuvam da se nerviram ama toa e, prijateli mozes da birds, familija ne
    So lesno mila
    Najubavo ce si pomines I ti I site nie
    :hug:
    Mazot ne smee?

На GIGI69 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    63
    Мислам на никого не дозволуваат оти на вратата пишуваше пред 1 недела кога бев строго забранета посета поради грипот утре пак сум и баш за ова ќе прашам

На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    1.297
    Koja nedela si? Moze I da si bila podzamorena. Sedi 5,10 min pa meri. Mislam deka do 140 se tolerira ama vo zavisnost od nedelite I da ne e konstantno 140

6. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    1.297
    Aj prasaj i pisi ako ne zaboravis. Lelee jas si vikav barem mazov od 3 do 5 ce me poseti hahaha
    Inace jas pred 2 nedeli bev i isto stoese livceto ama ne udriv mnogu na pamet za da prasam

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    344
    Според мене појди и ќе треба да се контролира

8. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    1.387
    Не значи ништо прво второ јас сабајлето имав менструални болки околу 17 ч појаки ама на нередовни интервали. Околу 20 ч почнаа на 5 мин она стварно болки и во 1 по полноќ се породив.
    Мене во последно ме смирува боење можеш да пробаш. И книга ќе ти пишеб ама после видов дека немаш концентрација :)
    И телефонот на авионче да не те замара :rofl:
    @ShtruMfeticka за постот како шо знам трудници се ослободени :)

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  9. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    954
    Појди за да си раат. Јас со исто толку притисок земав терапија и секој ден го следевме со докторот

10. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    1.297
    Znam deka se ama sakav. Probav, se otkazav i taka haha

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    1.250
    Више кога си муабетиме за било што у темава, од кога почнавте да си го осеќате мешето потешко… оваа недела веќе и на вртење ме подзаболува и како тежина при станување седнување. Вчера бев на контрола во Систина се си изгледа супер, цервикс 4.4, затворен, бебе клоца по цел ден. Од утре влегувам 25та ама некако нагло ми дојде тежина оваа недела… претходно мешето го заборавав

На Ladyme и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  12. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    979
    Јас од 22ра.. некогаш не го осеќав, некогаш баш ќе ми тежи, дури се мислев и за појас:D веќе и последниве две недели (22ра и 23ра), се познава баш убаво трудничко стомаче

На Baby warrior и Karanfilce14 им се допаѓа ова.
  13. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    343
    Еве јасс.. една недела си пред мене и истото чувство го имам. посебно навечер така се чуствувам или кога ке се препијам вода, чај.. плус па вагиналети кога ке треба да ставам навечер... додека се наместам цела вечност. Во врска со превртување ноќе странично ме заболува некогаш и ке се разбудам. Плус што неможам на лева страна ни пола саат да издржам да лежам ни преку ден ни навечер.. се на десна спијам... има ли влијание тоа во овие недели

На Merten и Baby warrior им се допаѓа ова.
  14. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    208
    Јас сум 25+1 :D

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.393
    Допаѓања:
    1.297
    I jas toj period pocnav taka da cuvstvuvam ama ne konstantno, ponekogas samo

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    979
    Прашав матичен ми рече можеш и на лева и на десна страна, јас и така и така спијам.
    Имам болка често кога ќе се вртам од една на друга страна, а имам и скоро цел ден болка во препон (посебно ако сум легната и пробувам да станам)
    До пред 2 недели си викав баш убаво ништо не ме боли, ама секоја наредна недела нешто ново излегува:)

На Karanfilce14, Трагедијаупмм и Baby warrior им се допаѓа ова.
  17. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.573
    Јас некако тие денови пред да ми го измерат 14мм грлото некако надуена, да неможам према напред да седнам само навалена наназад.. навечер едвај се вртев. Сега мислам но спа дека земам 8 таблети цел ден значи релакс стомаков, дури му реков на мм леле како се вртам навечер како да не сум трудна. Иначе градите сега мекушки, склапнаа ваљда до крај пак ќе се надуваат.
    Сега мм ме исфарба, легната најлони сме наредиле на троседот и јас на страницата со главата мислиш во салон хахаха и добро ме исфарба, на стол се избањав :emo::inlove: месец на жената да се средам хаха а и неможев да се гледам.

На Ani93, WonkaMonkaa, Izzy_0504 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    318
    Истото чувство го имам понекогаш , поретко, ама кога повеќе време ќе стојам. Практикувам да не седам пошто ми ствара притисок. Прашав др ми кажа дека нормално ќе чувствувам притисок, има бебе внатре :D ама ова особено наврчер, вајда и храната тежи. Кај мене ова не е страшно ама болката во колкови, ух :D јас спијам многу мирно и обично како ќе легнам така ќе станам. Ама сега ќе заспијам едно 5-6 саата и се будам од болка во колкот на кој спијам( обично лева страна). Др рече и ова дека е нормално. Карлицата се шири.
    Ама си мислам ако сега ме болат како ќе се чувствувам таму во 9 месец :)

На Трагедијаупмм, Baby warrior и Karanfilce14 им се допаѓа ова.
  19. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    343
    Вака кога ке слушнам за маживе околу како помагаат кејфови ми се прават:inlove: и треба да бидат вклучени во се.. колку толку да се запознаени низ што поминуваме :inlove:

На MariaBouli, WonkaMonkaa, mari30 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    1.387
    Со првото негде околу 28 ма ,а сега накај 22-3 од денес почнувам 26 та :o и не се поднесувам искрено. Ме чеша ,ми тежи ,не можам да се наведнам мора да клекнам |(..
    Ами уште 10 недели минимум кај се:^)
    Поголема се осеќам а на килажа имам околу 7 кг качено...

На Baby warrior, Dijana DM и Karanfilce14 им се допаѓа ова.