Женски еве веќе втор ден од сабајле кога ќе излезам од дома до продавница ми се слошува… ме облева ладна пот, ми се врти и одма седнувам зошто до дома нема да издржам, претходно гледам да каснам нешто ситно пред да излезам ама џабе. 31 недела сум. Од што може да е вака? Ми е страв нешто со шеќерот да не има врска, инаку немам гестациски.
Toa ti se slucuva samo koga ce izlezes? Da ne imas anksioznost? Jas eden period taka bev od anksioznost. Se mi beshe uredno, krvna slika, pritisok, secer itn Samo nadvor mi se deshavashe ili koga ce trebase da izlezam. Plus i takihardii imavv A zelezoto I hemoglobinot kako ti se?
Да да баш и мојте болки се така, како да сум вежбала и тежина …јас земав и пробиотик мислејќи дека е гастро нешто … ама мислам дека ширењето на матката е. Овие недели почнува да стежнува и веќе кај мене во 25та недела бебе е над 30цм посилни и се и ударите и вероватно и од тоа не заболува
Незнам дали сум у заблуда некоја ама нешто на прв скрининг на гак ми направија два теста еден рече е за приска др е за прекламсија и рече ако тој се покаже висок секој ден ќе пиеш по 150 г аспирин. И тогаш беа добри резултатите мислам матичниот ми ги виде на мој термин. Нека пише друга членка ако ги правела и дали е тоа тоа
Немам правено на гак, но мислам дека ти испитале тотални протеини. Јас до сега три пати ги имам испитувано, иако се во ред резултатите.
Девојки која е најбезбедна форма на брусница? Гледам дека има Proven women брусница пробиотици ама дали се безбедни во бременост? Сеуште не ми е испитано дали имам уринарна инфекција ама сакам да пробам некако природно да се заштитам пред да ми стигнат резултатите.
Од сабота сум веќе 14 недела а брисеви немам уште направено, читам дека од 11 до 13 се правеле, сеа да закажувам или не ? Докторот ивф рече направи ги значи морам овие два дена да средам тоа? што ако се направат во 14 недела?
Hello Devojki, dali na nekoj mu se slucilo da ima hematom so krvarenje i da se prekinat kleksanite na nekoe vreme? Kaj mene od 6 ta nedela pa se do sega skoro 13 nedela sum dva pati obilno prokrvarev i nikako ne se namaluva hematomot se zgolemuva pa se namaluva i spored doktorot kleksanot pravi krvarenje dopolnitelno, imam heterozigot mutacii i pokriena sum so metilfolat i metil b12, prolutex sekoj den, utrogestan i magnezium. Dali spored vas e loso ako se prekinat kleksanite na edna nedela da vidime dali ke se sredi krvarenjeto.
Бејби деманозата од брусницата е главната компонента и зошто се користи во третман на уринарни патишта. Таблетиве се опција мн добра, по две да пиеш превентивно односно 1000мг . А ако е детектирана инфекција, бактерија даваат кесички деманоза со концетрации на ден до 3000мг на деманоза. Чисти форми на деманоза од брусница се малку поскапи ама мн добри. И брусницата како брусница сега е мн поскапена, нема чај под 130-150 ден а не е сепак чиста. https://24apteka.mk/product/d-mannose/ https://www.annifarm.com.mk/en/product/d-mann-uro-брусница/
Јас поради крварење во 12та недела и потоа чекање да се среди се, дури во 15та недела ги правев брисевите. Да си направиш, да си провериш, ако е подоцна
Не им држи теоријата баш, аспиринот го прекинуваат ама клексанот на друг начин функционира. Побарај мислење од трансфузиолог. При двете крварења примав клекани, дури Јани инсистираше и аспирин на три дена да си земам. Он смета се создаваат ради слаба циркулација и создавање на еден вид на тромби засирувања во матката. И викаше полошо е да не ги примаш, плодот не е заштитен ради мутациите.
Јас немав хематом, но имав ептен обилно крварење во 12та недела. Го прекинав скроз аспиринот кој го оиев 10тина дена пред тоа, а клексанот го паузирав недела дена, па после го продолжив откако ми дадоа зелено светло дека може да продолжам. Во меѓувреме бев на прогестеронска поддршка - циклогест и пролутекс. Ова најдобро со трансфузиолог да зборуваш
Фала, одма закажав за утре, денес немаа место ни да ме пикнат преку ред само за брис. Језиво е нели? Дека бремена и ти брцка со тие
Сеуште не ми е детектирана инфекција ама во уринарен старус пишува дека има доста бактерии. Чекам резултат од уринокултура. А на пример ова можам на своја рака да си го земам и да пијам? Деманозата што е во форма на апче? Пошто сеуште ми немаа констатирано инфекција
Лејди на прв скрининг на гак исто ми испитуваа за прееклампсија. Испитуваат ангиогени маркери( placenta grow factor) и тогаш данева ми рече ние правеме пресметки ако си во ризична група според резултатот ќе те контактираме за аспиринот
Истото и мене Јани ми го кажа. Дека напротив треба да се прима клексан за да го сузбие тој тромб кој настанал па последователно и хематомот од него. Обавезно консултација со трансфузиолог
Можеш слободно безбедно е за трудници, деца. Ти пратив две форми таблети ( поисплатливи за подолго време) и кесички појаки ама ако има инфекција мн поскапо доаѓаат. Деманозата е вид на шеќер кој поминува во телото нигде не се задржува, значи како го внесуваш се елиминира ама кога стига на ниво на уринарен тракт бубрези, мочен меур.. се врзува за бактеријата и со него ја исфрла надвор. Може да пијат и мажи и жени. Зошто ако имаш односи во бременоста, може и сопругот да има одредена количина бактерија ама кај нив не дава како кај нас некои симптоми освен ако не е во екстремни концентрации.