Јас во 16та правев, нема правило за брисевите, додека прв и втор скрининг и гестациски дијабетис мора во периодот на одредените недели.
Јас брисевите ги направив во 17та недела. Мстичен ми рече 17та, ивф доктор не ми рече ништо оти не сум ги направила порано само ми рече да си ги направам
Конзулијарно мислење од приватна клиника профаќаат ли во фонд? Се закажува ли исто како преглед и колку чини пример во Систина?
Железото секогаш ми е ниско. Земам суплементи. Тахикардија имам од време на време ама не во моментите кога ми се слошува. За анксиозност не знам…
Два пати, еднаш 12 и еднаш 35 ради стрептокока ако се пораѓаш природно. Во меѓувреме ако имаш некој проблем као цервикс кратење, свраб или гаден исцедок. Брисевите на крај се битни да не се пренесе на бебето инфекција доколку е природен пороѓај. Јас бев царски со претходното и не ги направив, немаше потреба.
@Ladyme da te prasham i jas strucno mislenje Podolgo vreme maka si macam so hemoroidi. Koga imav vnatresni imav strashni bolki, nemozev da sednam. Dr od plodnost mi go preporaca maston faktu. Od nekolku stavanja se srediv. Sega posle nekoe vreme mi izleze nadvoreshen, nemam mn bolki, no, memozam da se ispraznam so denovi i me cesha. Stavam faktu ama nikako da se povlece. Duri se pravat novi Momentalno imam 3 I zatvoren mi e skroz anusot od niv Dali moze da se pravat novive id faktuto? I kazimi nekoj dr preparat za da mi se povlecat, se iznamaciv Neznam sto e bezbedno vo bremenost za da koristam Kako sto ti napomenav vnatresnite mi gi sredi odma bez problem faktu ama izlegoja nadvoreshni I samo se mnozat
И мене ми рекоа пауза па да испитам дидимери за дали да продолжам повторно со клексан Страв ми е во таа недела дена белја да не се стори.. двајца доктори специјалисти ми викаат дека клексанот си ја завршил работата со имплантацијата и дека сега побитно е прогестеронот.
Nishto ne e jezivo Ce se opustis samo. Ako se stegash I grcish ce te boli. Jas sekogas sum labava i ne se zamaram, mozebi zatoa nikogas ne me zdobolelo
Да прифаќаат, си закажуваш преглед во Систина и само ќе напоменеш на докторот дека ти треба конзилијарно мислење. Прегледот си го плаќаш во Систина некаде околу 4900 денари е и ќе треба да почекаш или истиот ден или наредниот ќе можеш да си го земеш заедно со извештајот од прегледот
Мене матичната ми кажа еден за стрептокок ако се пораѓам во државна, а ако се пораѓам во приватна сите да ги направам.