@Lavidaloca Па имаш на фактор 8, он е битен за коагулацијата. Сепак види ако можеш да отидеш до кај Јани едно мислење. Човекот е експерт во таа работа и работи со трудници 80%. Немој да оставиш само на гиниколог мислење.
@Cvetce_ пулсот е нормално да е појак. Јас имам низок притисок, но пулсот ми е од 90-100, претходната бременост при крај ми беше до 120/130. Кога се породив се нормализира. Сите што сум ги прашала ми рекле дека е нормален висок пулс, притисокот треба да не е висок.
Mozna e anksioznost. Probaj ignoriraj i teraj. Podobro ce se osecas od kolku da i pridavas vaznost, da begas, da sednuvas i sl. Toa e od moe iskustvo, sto nemora da znaci deka e i kaj tebe. Bukvalno i na mene istoto mi sse deshavashe, ama jas napraviv sekakvi ispituvanje, se beshe vo red i se ustanovi anks. Vidi so strucno lice konsultirajse. Ama da ti e nesto nedaj Boze zdravstveno, segde ce ti e taka. I po pat i doma....
Како мислиш да игнорирам? Ако не седнам кога ќе ми се слоши ќе паднам сигурно. Мене ми е страв да не од тестот за глукоза па до сега сум развила гестациски па ова да е некој симптом или не е можно така?
Ох прочитав и реков ќе ти пишам па ме окапаа на телефони нешто и толку паметот сега е 30% хаха. Искуство со хемороиди сум немала знам за добра крема Хаденза се вика, кај нас ја нема... Директоркава сите дома имаст проблем и вика од све што има на пазарот сум пробала од неа со две три мачкања поминува се повлекува. Е сега читав на спецификација стои дека може во бременост да се користи. Сепак треба да ти одобрат, ама чим ти дал више факту гел, сигурно и овој може. Директоркава во Босна го купила последно, да изгуглаш дали го има во србија, па врање тука е блиску.
Да, прифаќаат. Секако со три потписи е и тоа. Само прво го носиш кај матичната, веројатно знаеш како оди.
@ShtruMfeticka јас кога го прашав докторот за хемороиди ми рече земи било која кортико крема и мачкај, ама јас не земав. А сум читала нишесте, скроб се става на натопено местото со вода и како паста да направи да стои коа ќе падне од вц одење да се стави пак е сега ова не знам дали смее во бременост иако е природно не знам дали смее. И кантарион масло на памук исто многу помага ама и тоа не знам дали смее во бременост малку е зезнато се некако е забрането во бременост
Mislis deka od toa sto go pieshe sherbetot pa sea da imas razvieno secer? Nema shansa toa da se sluci. Stom ti bil vo red testot od sherbetot nema teorija da ti se vlosi sostojbata. Toa da e taka nema da go davaat na nikoaj a pa ne najmalce na trudnici. Vo toj pogled bidi si mirna. Taka koga ti se deshava, prenasoci misli, ne misli na vrtoglavici, broj do 10. Taka ti e cuvstvoto deka ce padnes. Osecas kako gumeni noze( kako da lebdis)?
Off kaj da go baram Duri mi stigne ce se porodam i ce se povlecat (se nadevam) Ti si ni maticen farmacevt, zatoa ti se obrativ Pa da, deka sme bremeni i sme ograniceni. Jas vo princip ne pravam eksperimenti, a pa ne sega vo bremenost Se domackav so faktu
Не, не од тестот да сум развила туку во периодот од кога го правев до сега пошто кога го правев се беше во ред негативен искочи. Мислев да не сум развила во меѓувреме. Не мислам на ништо кога тоа ми се случува само одеднаш почнува и морам да седнам не е зафрканција, да е само за мене океј ама и за втор живот сум одговорна сега.
Konsultirajse so strucno lice i napravi dopolnitelni ispituvanja. Vo koja nedela pravese za secer? I sega koja nedela si? Ako ti e na misla secerot, sabajle koga ce stanes odi do najbliska apoteka neka ti merat od prst, kolku da imas orientacija. Ma da jas mislam od nizok secer moze da dojde do vrtoglavici a ne od visok
Може да е од железото ако е ниско, притисок низок или незнам која недела си и како си со дишењто па може од тоа недостаток на воздух, потешко дишење кога идеш да ти се слошува. Пиј вода повеќе, носи си со тебе оние гроздов шеќер таблетки одма под јазик.
31ва. Да, снемувам често воздух. Притисокот ми е секогаш низок. Може сите фактори си играат улога. Фала на одговорот.
Нема да паднеш. Имаш паничен напад. Еднаш ти се свртело и сега ти е страв да шеташ сама, да не паднеш, бремена си, 300 стравови. Мене еднаш ми се вртеше така пред месец дена, се утрипав дека имам шеќер, кислород низок, уво средно, ќе паднам... После 2 3 пати излегов и истото ми се дешаваше, одма страв. Си реков ќе му *** матер нема во страв да живеам. И ниеднаш не ми се повтори. Ако ти е лошо и дома ќе ти биде, чиста агорафобија имаш.
Kako nas maticen farmacevt kazi dali se bezbedni vaginaletkite polygynax...mi gi prepisaa 12 dena da stavam..vlezena sum.vo 6 mesec...zaedno so sumamedot...6 dena zarafi visoki leukocite...j secret malku deka imma I pokraj cisti brisevi se somnevaat na nekoja bakterija.....ili nekoj drug so slicno iskustvo dali gi koristel....thanks❣️
Два пати ми се случи до сега почна да ми се темни седнав се напив кока кола и го викнав маж ми да ме земе. Инаку да, сега ми е страв сама да излезам надвор баш од таа причина да не се случи истото.