Jas imav taka co vtor mesec...mi prekinaa I aspirin I kleksani I itno me pratija na transfuziologija....pobaraj mislenje obavezno od transfuziolog
Тогаш може стварно ти паднал шеќерот или притисокот, што е сосем нормално. И сега си викаш, леле, пак да не ми се деси ова. Сосема истото ми се случуваше, а и порано низ животот ми се има случувано. Ќе ми се слоши еднаш и после ја одбегнувам истата ситуација и секогаш пак ми се слошува, а веќе е паничен напад. Се додека не ми пукне филмот и си речам па ајде бе, нека паднам, нека умрам, не го возам веќе филмот и крај. И одеднаш магично го снемува стравот.
I jas istoto go mislam, no dobro bi bilo da se posovetuva so strucno lice zas site sme si individui za sebe
Железото и хемоглобинот кога ти се проверени последно? Мене железото од 20 на 10 ми падна за 3недели да не има некоја ваква драстика и кај тебе? Е сега гинекологот од систина ми вика ок е хемоглобинот и 10не е под граница не е страшно засили на црвено месо и цвекло и какао па за 3недели боцкање пак дали да почнам и со додаток железо нешто
@NewMember23 @ShtruMfeticka Фала ви на одговорите ќе ги применам советите плус утре сум на контрола ќе ја прашам и матичната од што може така да се случува и дали да ми испитаат пак крв.
Мислам декември или јануари последно ми зимаа крв. Ниско ми е секогаш железото земам суплементи и гледам да јадам повеќе рукола, спанаќ. Можно е да ми е ниско и сега, си зима бебето за него. Ќе и спомнам на матичната утре да провериме и тоа.
Крв се проверува секој месец, затоа што се менуваат параметрите во бременост, посебно железото. Мене од претходните резултати од прошлиот месец, железото ми е паднато, шо е и нормално да паѓа ама ти ако не си проверила 2-3 месеци можно е да е ниско. Прави си крвни анализи секој месец, не чекај матична да ти кажи, тие не знаат глава кај им е од пациенти.
Чекам да ме пуштат денеска рез од крвна слика се ок рекоа ќе ме пуштат.Бебе е стабилно почна со млекце да пие од вчера 1ml deneska mu зголемиа на 4ml.Јас се измолзувам од вчера добив млеко.Сега ќе доаѓам секој ден тука за да се измолзувам и бебе да го гледам.За сега е ок да остане така.
Фала @Veci@123 ❤️ Се надевам и ти и бебуш сте добри ❤️ Ќе си земам тогаш мада ако имам уринарна инфекција ќе мора антобиотик.
Конзумирам секој ден. И прв пат во уринарен статус ми се појавува бактерија. Не знам од каде само. Внимавам на хигиена и се ама вајда до имунитетот е.
Мене ми се случи такво нешто сабајлево. Правев кафе и од еднаш како да малаксав. Измерив притисок 95 со 56 и пулс 80. Железото ми е 14 хемоглобин 109- не се високи ама не се под граница. Планирам да направам какао, мед и сусам- викаат било добро за железо. Мада јас сум и вегетаријанка и не јадам месо. Ама прв пат во бременоста вака да ми се сврти. А може и времето штп се стоплува па реагираме