Да, веднаш измерив. Земав кока кола и за брзо бев ок. Мада имам доста низок притисок и се носам со него. Највисок ми е 110 со 65. Пулсот сега ми оди до 90 ама нормално е тоа во бременост.
Супер Веци, тоа е најважно да јаде, ќе иде мајка секој ден да го дружи. Ќе порасне набрзина сега во добри раце е чувајте се. Кога си слободна пиши.
Се согласувам со мислењето на @Ladyme Во 7ма недела исто имав хематом и обилно крварење, ми исклучиа аспирин и покрај циклогест почнав со пролутекс, клексан боцкам од сам старт и никој не ми спомна да прекинам. Имаш мутации, биди внимателна под ова прашање, консултирај се со Јани.
И јас се согласувам потпилно. Димчев, Панчевски и Трајковски, сите тројца ми потврдија дека клексан не штети кога има крварење. Јас имав сукрвуца после серклаж која всушност беше од иритација и воспаление на цервикс. Сите ги прашав да не е од клексанот, ми рекоа не е. Мене др. Јани ми препорачува клексани иако сите времиња ми се во ред, дури и благо повисоки се и ддимерите ми се 515. На втор скрининг и Димчев и Котлрова ми рекоа дека имам супер протоци. Можеби и природни се такви ама јас мислам дека и клексанот многу ми помогна. Иако Димчев тврдеше дека јас немам мутации и дека ис Рамус ми дале погрешен резултат. Среќа не го послушав др. Димчев си го послушав др. Јани. @Baby warrior не можам а да не те спомнам тебе во постов. Благодарение на тебе го направив испитувањето за ген. мутации ( иако сите др ми велеа дека немам никаква индукација за мутации) и продолжув со клексаните, мет фолна и б12. Вечно ќе сум ти благодарна ❤️
Сега те читам Не знам што е прекламсија Многу работи всушност не ги знам очигледно тука си читам Никој никогаш не ми кажал дека се испитува мутации на пример Можеби немало потреба ок ама со крварење во почетокот што го имав можеби треба За сите упати сама си прашувам од што читам тука Можеби и рано е ама на пример за д-димери сто пати прашав за упат минатата недела правев