Aj da se nadevame deka e lazen Ako e tocen, bez nervozi... Kje bide eden den, mora Cim ednas bilo, kje bide uste ednas bez gajle
Samo nemoj da se obeshrabruvas. Mora da bide,nikoj neznae koga ke se izraduva. IMA I drugi meseci pred tebe.
Јас пак со истото, ама кога беа односите? Според тоа вчера што го пишуваше рано ти беше за тест...зошто брзаш??? Самата си правиш притисок и после нормално дека ќе се разочараш... Ајде здравје... Ако нема ништо овој месец, ќе биде некој нарден и кај тебе...само позитивно!
Fala vi na site za ubavite zborovi so lesno da si isturkate do kraj i ne se odjavuvam od temava, ke prodolzam da ve citkam i sekako da bidam so vas koga ke go docekate momentot da go slusnete placot na vaseto malecko...Neopislivo cuvstvo Ve guskame site
@Kiflicka05 Во право си да. Сигурно е рано на 8ми ми сврши, и абер нема да дојди утре 40дена уште ми нема дојдено. Барем нека дојди и после да си гледам овулација, плодни...
Ништо да не гледаш... Само љубов со мажето редовно А може и сега да има нешто, но рано е... Ако не добиеш до понеделник, повтори го тестот...
toa si e licna odluka na trudnicata dali ke pravi priska 1 i daunov sindrom-jas kako sto znam skoro site gi pravat ne za drugo -za mirna sovest da si imame,da ne mislis posle vaka ke bese-onaka ke bese
Можи нема да направам ни понеделник, имам нередовен циклус. Некогаш знај и по 2 месеци да касни. Глуп е хаха, несака да се свести
Не се секирај, има и постари од тебе, на пример јас!! Веќе ме фати срам да кажам колку ги имам, ама дефинитивно сум најстара тука. Ми е гајле
Ne go sfativ kako zaplashuvanje bidejki taa reche znam deka na trudna zhena vakvi raboti ne se zboruvaat no morav da te prasham ako imate vo familijata nekoj so takov problem i ako sum vo mozhnost dobro e da napravam, e sega otkako i kazhav deka nemam osven edno vnuche od prva bratuchetka so cerebralna paraliza ama mislam deka toa e od stranata na nejziniot soprug nasledeno.. togash mi reche doktorkata deka smeta deka ne e potrebno da pravam. Na mm mu spomnav toj vika ako treba da se pravi da pravime, nikogash ne shtedi posebno za vakvi raboti ama ako e nepotrebno pa i zoshto da se dadat ne se malku pariii
I jas mislam deka ako smetash na odnosot od 8mi rano e za test.. mozhe da ti docni bidejki vekje ima neshto a da ne e pozitiven testot.. pochekaj da ne ti dojde ushte edna nedela barem, a i neli ke chekashe do sreda-srekjno ? So lesno i ne se nerviraj, kje dojdat i tvoite 5minuti i kje traat 9 meseci
Тоа испитување е заменско испитување за аминоцинтеза. Кај нас е сеуште ново и доста кошта. Јас дефинитивно ќе го правам, но јас немам некој избор заради годините, ги имам многу, во ризична група сум. Од амоноцинтеза се плашам бидејќи постои ризик за плодот, па ова ми останува како единствена опција.А за тебе лично ќе мораш да си одлучиш сама.Тоа ќе ти обезбеди спокој дека се е во ред, доколку така покажат резултатите, бидејќи се со точност од 99,8 %. Доколку не си во ризична група, можеби е најдобро да направиш само скрининг ЕХО и Приска, мада тие два теста во комбинација даваат точност од некаде 90%. Најдобро види со доктор, бидејќи и кај неризични се појавувало малформации, но во многу мал број на случаеви. ( не сакам да те плашам, но реалноста е таа)
Здраво идни мамички како сте ми еве јас да ви се пофалам дека повторно сум трудна иако не беше планирана оваа бременост. Децава ќе ми бидат мала разлика околу година ипол,ама сите ме тешат дека така е подобро Веќе сум 15 недела според големината на плодот (а според последна менструација 17) изгледа е малку покасно оплодено и малку се исплашив.Дали некои има искуство со ова? Се надевам дека сите ќе имаме супер бременост
Баш ми е мило душо што се е во ред. Колку млада си ти? Ме копка да дознаам која феминка колку години има, еве ако сакате пишете. Јас имам 26. Јас тие испитувања ги правев во 12-13 недела. И тоа пак не се сигурни, туку ти даваат процент, веројатност. Не ти гарантира со сигурност. Јас не би дала толку пари за такво испитување искрено. Со Господ напред само. Зарем порано правеле толку испитувања? Едно ехо на почеток на бременост и едно пред пораѓај, па еве сме живи, здрави и прави. Подобро тие пари ако си во можност да ги потрошиш, потроши ги за бебето, изнакупувај му чудо ствари.