Мојот матичен без да му речам си мери, не знам што им е тешко кога одиш на преглед нормално е све да испита.
Го ставав од 22 или 23 (стварно не се сеќавам) до 35. @Feniksgirl супер беше, 9/10 оцена, 3200 грама се роди. Едит: не мирував воопшто, можеби тоа игра улога. Мада не ми ни кажаа.
Вчера пишував за антибиотик дека ми дадоја амоксицилин од 1000 мг да земам 2×1 исто на мм му дале со антибиотиков и пробиотик провен ама нема пишано колку пробиотици да се земат дневно исто треба и тие 2х1 да се зема и како се земаат прво едните па другите или заедно и дали има нешто врска пред ручек или после ручек стварно немам врска ако знае некоја да ми пише фала
Ако ги пиеш заедно антибиотикот ќе ги уништи и пробиотските бактерии. Неколку саати размак. Јас секогаш по еден пробиотик сум пиела ако било превентивно, при стомачен по два.
Да, освен ако немаш осетлив стомак, у глобала е доволно . Плус појачај си на природни пробиотици и пребиотици деновиве.
Здраво девојки Дали има некоја скоро проодена во Плодност да знае како е со посети заради грипот? На вратата пишеше дека нема посети, ама се прашувам дали барем го пуштаат таткото
Здраво Денес бев на контрола ми потврдија бременост 5 недела Само што докторката ми кажа дека плодот е вгнезден пониско во средина на матката. Дали имате искуство со ова некако ме фаќа паника?
Dali piese nesto terapija? Jas vo 15 nedela bev so 3.7 sega vo 20 mi izmeija 3.2 ili 3.1 nesto taka,skrateno e ama ne mi preporacuvaat nesto mnogu da pazam..jas vnimavam da lezam poveke i pijam magnezium,ferona,stavam utrogestan
Драги трудници еве ме и мене во оваа тема. 24 недела сум ама не фати јак вирус неможам да ја симнам температурата .. во консултација со доктор земав од денес панцеф по едно на ден … Има ли некоја искуство со панцеф во бременост ? исто и парацетамол пиев вчера и денес едно ептен ми е лошо ме Бутна вирусов …
Женички добар ден! Денес 37+2 . Ноќеска цело време имав лажни контракции. се стврднува стомакот цело време, ама овој пат проследени и позади ниско кичма ме болеше . Што мислите се спрема ли да изненади да се роди? некоја со слично искуство? и бебе не ми е толку активно . нека почека барем уште една недела.
Честитки. Ти посакувам лесна бременост. И мене на почетокот ми рекоа така, и искрено јас не му придадов многу внимание на тоа. Подоцна во бременоста си се качува плодот нагоре, така сум читала и од поискусните членки на форумов.
Имаш тема посебно прво тримесечје од бременоста Мислам дека е прерано за да се види ниско високо ама не знам
So lesno. Ako se porodis ti ce kazes Definitivno za plodnost se odluci? Kaj Kristinka ako ne se lazam?
Фала, со лесно и тебе и на сите Да да во Плодност, кај Кристинка сум. Ти кај Сотир така? Јас сакав природно ама ете не почнува процесот сам, грло целосно затворено, а скоро 40та… Понеделник ќе се видам со докторката па да кажи што правиме, дали ќе пробаме со провокација или царски Доколку има некоја искуство со провокација на скроз затворено грло нека сподели…
Фала Да, кај Сотир сум Јас уште пред да воведат во Мк пораѓај во вода, сакав, ама ете нема Само тоа викав јас во вода, јас во вода