Се смета како некоја инфекција во плодова вода, на ехо вагинално се гледа како парталчиња да лебдат доле близу грлото.
Хахах абе исто Вчера бев, со надеж да ме задржат, ама ништо, ме вратија дома. Понеделник сум сега, да се договориме што ќе правиме со докторката оти стварно е доста, не можам повеќе Со лесно да биди само
Како се справувате со отоци? 33+ сум само на нозете имам отоци, а повеќе време лежам и тоа. Чудно ми е. Со првата бременост ич немав, сега кога ќе се видам во нозеве
Magnezium i na visoka pernica nozete. Mene sega navecer malce pocnaa da mi otekuvaat ama malce kaj gluzdovite, koga ke stanam sabalje nemam. I jas sum 33+
И јас вчера со ранчето спремна, дури и книга сум си земала ништо, се надевам нема многу да не мачат во понеделник. Со лесно
Лелеее и јас се мислам за книга да земам хахаха. Ма да мислам дека само ќе ја прошетам ахах Иначе јас во петок сум на контрола (36+4) и се молам да ме задржат Можам да замислам вас како ви е
Ќе биде се во ред, немој да се грижиш и да си ствараш дополнителен стрес Дали осети ти нешто во врска со кратењето на цревикс или со самите мерење приметивте?
Јас сегде шетам со книга во ранец, you never know. Може ќе ја читам, може ќе ги гаѓам по глава кога ќе ме фатат болките за нешто ќе се искористи! Хахс абе поседи си уште малку, наспиј се уште некој ден јас во 36та си викав нека не ми доаѓа до 39та, да се наспијам. Ама изгледа ептен го избркав
Фалаа ❤️ веќе суѓ подобро од инфузиите и спиев добро вечер. Осеќав струење некое вагинално и малку повеќе исцедок.. ништо друго. И читав тука за кратење на грлото и ги зедов сите снимки од ехо видов дека се крати . И кога ме третираат као за кандида едниот матичниот ми става гентиана вајолет, докторкава ми вика вагиналетки. На тоа ехо се покажа и мн малку слаџ и тогаш ништо за тоа не се искоментира као ај да средиме кандида ставај вагиналетки и следно мерење после празници 13 ли беше јануари 2.9 грлото јас тогаш бев може 18 та недела до 20тс остана така и после продолжи само да се крати и со прва доза антибиотици се врати и со втора доза антибиотици никаков ефект зошто матка почна контракции сега нив ги смируваме. Пак дојде до 20мм грло. Да влезам барем 34та недела да пораснеме, сега сум 26+6
И јас си влечкам книга по мене и нигде не читам, единствено на одмор. Е на одмор уживам додека читам. Годинава на одмор нема да се чита Годинава ќе се нишкаат бебиња Иначе мене више не ми се чека од страв и паника, нестрплива сум и како што изминува времето ми се навраќаат спомените од пред 3 години. Ништо не ми е битно, ни спиење, ни јадење, само да излезам со полни раце љубов од болница. Пред 3 години излегов со празни раце, разбушавена како гомно
Сега од кога те хоспитализираа ти се зголеми, така? Ајде мајка, нема да издржиш до 34та, ти ќе издржиш 38ма+ Редовни контроли и се ќе е во ред
Devojkji....sreken praznik...sekoj den da ni bide praznik na zdravjeto, mirot,ljubovta I veselite momenti......istoto sto go posakuvam za sebe go posakuvam za site ovde....da izdrzime vo trpenie, sloga I bezrezerna poddrska I solidarnost megu sebe site iskusenie...borejki se za najsvetata rabota...nasite bebulenca...I na kraj da si docekame bebulencata.....ne sum hrabra nitu sakam da bidam..imam mnogu pominato da dojdam do ova....sakam so vasa poddrska I poddrska na najblisyr da izdrzam do kraj I pokraj slabosta....losite misli na momenti...stravovite...glypavite prasanja nekogas.....ne se sramam se boram za uste edna dusicka kako site ovde....da ostaneme zaedno da si prakame ubava pozitivna energija I poddrska kako I do sega....Gospod so nene neka se smiluva kako na mene taka I na site.....ubav den
токорелакс има и во Виола Тафталиџе (Настел зградата), бар до пред некоја недела цело време наогав таму
Здраво на сите, пред се среќен празник ви посакувамм Дали некоја од вас го има земено курсот од мамма пренатал, конктретно за развој на бебе од 0-6месеци и ако да, дали сте задоволни? Денес има 15% попуст за празникот, па се мислам дали да го земам.
Дали имаш пробано кока кола? Мене пред месец дена толку ме болеше желудникот што муслев белите дробови ме болат. Испив чаша кока кола за 15 мин ми помина. Сега кога имам киселини или сл ептен малку во филџанче ќе пинам кока кола- ми поминува веднаш. Замена за кока кола може да е и кисела вода
Мене многу ми помогна кока кола во првиот триместар кога повраќав. Знам дека не е здраво, не знам што ставаат во неа ама тогаш само тоа ми помагаше ништо друго… си викав алал да му е кој ја измисли
Јас пијам многу малку, во флџан ептен на дно. Искрено имам многу ретко болки во желудник ама две три капки ми средуваат работа. Како и да е подобро кока кола отколку апче ако веќе болката не поминува сама од себе