Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    478
    Девојки дали некоја пиела колаген во бременост ? Го пиев пред бременоста конкретно тој бјути колаген од натура терапи. Ама од коа дознав дека сум трудна прекинав. Милион прашања низ глава па све заборавам да ја прашам матичната.
    Вака ко што читам не би требало да има штета. Дури сега ми искочи реклама на инста колаген за трудници па ме потсети да прашам дали некоја има искуство околу оваа работа?

2. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    1.705
    Не би ти препорачала, направи пауза, после доење ќе почнеш здравје , све што сакаш и планираш. Све прават им фалат таргет групи.. тоа од натура терапи нема земја на потекло Велија ранковски заврши со маркети, удри на фармација реклами, канал 5 не палам од нив. И после бременост види има на iherb.com добри колагени со сертификати со све.

Јас да пројде све чекам да боцнам глабела пак, пред свадба боцнав преродба на сликите во јуни на сонце светам .. иначе само намуртена хаха циганине на семафор не идеа кај мене да бришат :rofl::rofl:се зезав со мм лоша мислат сум. Јас од сонцето неможев да гледам ни со наочари. :lol::sun:

На Dijana DM, xxx-ba и Ena0310 им се допаѓа ова.
  3. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    64
    Девојки прво среќен нека ни е празников на сите :f::f::f:
    И ај да си се пожалам овде може некоја од вас имала или поманала исто ...
    Си настинав или вирусов ме фати и тоа салам а од дома не бев излезена а сум 37+4...
    ајде само 1 ден имав темп дијареа повраќање во четвртоко помина тоа но се случи нешто со мокрачата од нигде никаде ми стана темно жолта како кизне колку време да е чувана и секое одење ми е исто таквс од што можи да е тоа така?
    Ама ова кашлицава гнасна е ептен особено ова што свирам на гради нема а настинам слегува на гради плус и астма имам јас си го знам лекот со што ми поминува ама не смеам сега да земам во бременоста... Бев во бт појдена демек за пораѓај да се договориме ми вели дури не оздравиш нема шо да ти прам (facepalm) знам дека треба да се оздрави ама прати ме негде ај така самото можи ќе помини од себе последниот пат кога бев вака ама полошо беше то околу 20 недела завршив на пулмологија во ск... таман до термин има уште 2 недели 1 на пулмо да земам да ја поминам и другата на пораѓај друго решение не гледам...
    А во бт само овај антибиотик ми го даде ОСПАМОКС 1000мг. (Amoxicilin)за 2 пати во денот зедов да пијам ама по еднаш во денот сепак не се разбирам од лекови ама па 2000мг во денот да земаш не е многу?
    Озбилно прашувам дали сте слушнале или имале случај каде што со ваква ситуација се породиле и дали се било во ред?

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    1.705
    Батерфлај земи пиј по две значи на 12ч едно, тоа гола вода више е, да не ти се искомплицира па ќе треба и појако да пиеш, земи и сирупче, течности многу. До мене цимерката кашлаше мн и ја породија итно царски во 36та мораше ради бебето на цтг не беше добро. Значи ако мора да се породиш ќе се породиш нема да го држат на сила. Туку пиј како што ти кажале, 1000мг дневно ти е како 2 по 500 деца тоа пијат а ти имаш килажа не си за таа доза.

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    478
    Хаха да у право си ,истата сум на чело планини, посебно последниве 2 години се составев ептен. Ама да има време ќе се средиме.
    Јас доев до ноември и тмн ја одбив малава решив да почнам колаген и дур испланирав да се боцнам еве пак останав трудна хахаха, Ќе си почекам уште некоја година изгледа :D

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    478
    Среќен празник на сите жени, мајки, кралици :f:

На Karanfilce14, @mekana, Bum и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    1.308
    Среќен празник жени и мајкички :inlove: Истражувам деновиве за бејби монитори. Преку ден планирам да ја учам да си спие во нејзината соба а ноќе да биде со нас во спална со co-sleeping креветче до 6месеци. Па после здравје целосно во нејзината соба. Во енци менци почнуваат од 6.000 :drunk:

8. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    460
    а мора ли бејби монитор нели може wifi камера за на телефонот да ја следиш ? јас така планирам

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    19.679
    Ние со камера од 1800 ден ја гледаме. Дава сигнал на телефонот и на движење и на звук. Плус си ја вртиш од телефон како сакаш. А може и да збориш и на камерата има звук да се слуша и таму.

На Ladyme и nice-girl им се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    1.308
    Имаш линк со моделче? Ако ги има сите овие опции вероватно е исто како бејби монитор не гледам разлика

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    1.308
    Па шознам така телефонот цело време ќе ти биде зафатен скринот ваљда:?:

12. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    460
    Ќе ти стаса нотификација доколку почне да плаче или прета. имаш на тему и на фб доста ми испаѓаат од 700 ден па нагоре камери

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    19.679
    Еве ја. Ја намалиле.
    Јас на стар телефон поврзав.
    IMG_0546.png

На Ladyme, Baby warrior и nice-girl им се допаѓа ова.
  14. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    369
    И јас рсзмислував за ваква опција, иако знаејќи се себе си нема да се делам од малата, ама ми излезе видео на инстаграм дека имале многу зрачење. Знам дека се е озрачено и нема спас од тоа ама со мониторов/ камериве имам чувство како да создавам дополнително зрачење

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    1.308
    :headbang::headbang::drunk:

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    19.679
    Па повеќе зрачи телефонот што ќе ти стои на ноќна масичка.
    Чекај не брзај со мислите што ќе биде, верувај ќе сакаш да ја заспиеш и 1 саат да седиш во тишина во дневна. Па гости кога ќе имаш, кога ќе спие бебе, во спална со неа ќе седиш?
    А зрачи и рутерот за вифи. И телевизор и се.

На Anaroz1, TeodoraMJ, nice-girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    369
    Знам. И во план бев да нарачам ама кога го видов видеото…
    Одлучув да не земам. Мислам дека може и без тоа да се помине.
    Ама секој си знае за себе

18. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    1.705
    За дома можеш некој стар тел кога ќе легне само во дневна да ти седи за тоа, кога станува го гаснеш. А добра опција е на вифи ако си надвор пример еве сестрами е на раб, мајками ја чува периодов и може да ја види кога спие, или ако е во детската ако си играат може да ги гледа. А поефтино доаѓа. Они во грчка ја купија камерата слично како бела што пишала.

На nice-girl и Baby warrior им се допаѓа ова.
  19. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    1.705
    Јас мислев така, викав ее за стан камера, ама врши многу работа, кај сестрсми еве кога спие навечер знае да закенка и ќе видат дали станала да не рипаат одма.. знаат така децава а да е во сон уште. Ако влезеш ќе се разбуди и одпоново све. Мајками додека ја чува си спие она во креветче во детска камерата е на ѕид горе и телефонот во дневна мајками и прави ручек и гледа од времее на време да не трча до соба. Има предности нормално и недостатоци. Ама секако сме во многу технологија клима на вифи, робот правосмукалка, прочистувач на воздух, телефони, телевизор, лаптоп.. итн. Више нема простор и како да се заштити човек.

На Anaroz1, Baby Girl123, Трагедијаупмм и 2 други им се допаѓа ова.
  20. mari30

mari30 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2025
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Zdravo Srekjen praznik:inlove:, nikoj ne odgovara vo soodvetnata tema pa da prasham i tuka, dali ima nekoj iskustvo za vadenje na izvod na novorodenche vo vonbrachna zaednica? Dali mozhe eden od roditelite so polnomoshno da odi i da izvadi? Fala!