Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    783
    Допаѓања:
    1.301
    Како што планирам да си ја чувам сама пошто маж ми е цело време натака навака …мајки и свекрви си работат уште додека си спие преку ден секако ќе ми треба. Живееме во доста голем стан со огромна тераса и летно време малтене живееме на тераса така да секако ќе сакам да си ја гледам додека пијам кафе или готвам или средувам. А за зрачењево… немам коментар искрено… во прво одделение кај внука ми сите се со телефони :rofl: пола на таблет учат цртани уште не прозборени

На Anaroz1 и Ladyme им се допаѓа ова.
  2. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    113
    Јас не би пиела во бременост ама прашај си
    Инаку имав купено уште пред не знам колку време Натуратерапи мислам дека кога се појавија нешто од полжави као за колена и одам дома
    Секогаш читам состав од каде се и слично но во брзање не прочитав на лице место туку дома
    И никако не можев да најдам каде е произведен производот
    Адреса сум барала негде кај соборна пишуваше дека е и дека се произведува мк
    Многу нејасни работи
    И не ги испив тогаш за коленото (го имав повредено) ни јас ни мајка ми (таа па долго се мачи со колената)

Такви чудни производи со недефинирани состојки точно и место на производство и слични информации не би пиела сигурно во бременост

На Ena0310, Ladyme и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  3. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    113
    Едит
    Имам пиено колаген од Зегин (алфа пептид нешто од фармавитал) малку се скапички има различни зависи за што
    Конкретно мене за зглобовите и коленото ми помогна многу
    Ама се пие 2-3 месеци секој ден

4. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    1.702
    Ете прашав зетов, xiaomi c400 имале камера околу 3400 е, правев споредба со оваа од бела, тендата само нема зум и малку е послаб квалитет на слика. Незнам тоа колку менува. Ама ипак е поефтино од таа енци менци и бебешкиве др продавници.
    Да да и јас ќе си купам, не ми се слуша ништо, можам да се утепам од викање кога готви мм, бучава аспиратор, храната не се слуша. Да не трча човек друго е вака ќе ѕирнеш.

На Baby warrior и nice-girl им се допаѓа ова.
  5. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    454
    на тему се наоѓаат многу камери од 300ден мала па нагоре, кај кај е поефтино камера отколку од бејби монитор ама секој си знае за себе на крај.

На Anaroz1 и Ladyme им се допаѓа ова.
  6. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    1.702
    Незнам немам некој во близина да ми насочи некоја, колешкава од раб маж и од алиекспрес три нарача по ред по 800-900 ден им откажуваа, последно за второто ние од раб собравме и купија поскапа од нас колегите поклон. Каква незнам не сум прашала. Ама и оваа 1590 Тендава што вика бела е супер чим на тел се поврзува не треба бејбимонитор.

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    815
    Навистина ми е жал. Нели може да се стави серклаж или касно е веќе затоа?
    Битно да се зголемува и да не си правиш дополнителни нервози.
    Моето прво се роди во 35недела, супер пораснато, само два дена лежеше на топло креветче, е сега кај мене беше друго имаше бактерија па не можеше да цица од мене и да бидеме заедно, инаку со 2.600гр. во таа недела сите органи му функционираа одлично.
    Така да и порано да се роди не е страшно :l:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    359
    Јас живеам во голема куќа, над 450 квадрата со три ката. Спалните соби ни се на 3 а салонот на први. Секако во спална не можам да ја оставам. Додека се качам, една вечност ми треба.Еден куп камери во двор ама подвижен рутер ставивме за нив во летната кујна за да намалиме зрачење.Се што можам од електика што мислам дела зрачи ставивме таму.
    Кај мене е уште покомплицирано да бидам без камера ама планирам да земам уште едно креветче за во салон.
    Само кај нас никој не се замара со зрачење и деца уште од 3 години има телефон во раце. Имав можност да живеам и во Шведска и во Швајцарија. Таму сите гледаат да живеат во склад со природата со помалку зрачење и искрено ми се допаѓа тој начин на размислување и живеење.
    Ама пак ќе кажам, од зрачење секако не можеме скроз да се заштитиме ама колку можам ќе се трудам помалку зрачење да има.

На Трагедијаупмм, Autumn Love и Ladyme им се допаѓа ова.
  9. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    1.702
    Ми вика докторката и да ставиме матката е контрахирана, ако се отвара ќе крвариш ќе пушта конец а потешко се враќа грло, подобро е да нема серклаж поеластично е и еве го враќаме од 1.3 на 2.1.. претходно исто од 1.4 на 2.3.. сега на три дена мериме грло, ако треба пак ќе примам магнезиум два дена и после 29та атосибан сакам да примам да ми помогне да се смири матка до 34-5 барем да пораснато бебе е више.

На Трагедијаупмм, Joanna28, Veci@123 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    454
    Ќе се среди лејди чим се зголемува ако не пак терапија храбро ќе издржиш туку @Veki4kaa денеска се јави ли како е ?

На Veki4kaa и Ladyme им се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.271
    Допаѓања:
    8.921
    Нормално е.
    Нашата е 300 денари од Тему. Со купон некој хаха. Топ е. На стар телефон ни е поврзана.

На Baby warrior, Ladyme, xxx-ba и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    95
    28+5 сум, Имам болка во карлица, препони се тоа при движење или станување од кревет.
    Станувам со болка и одам искривена првите неколку чекори затоа што ме боли карлица, препон и ниско кај срамната коска.
    Вака ми е веќе два дена, при седење, лежење, мирување не ме боли.
    Исто при лежење да се свртам на друга страна ме боли.
    Ваљда ова не се лажни контракции, не ми се стега стомакот и ме боли само при движење.
    Ако може некој да ми објасни, прва бременост ми е и не знам што да очекувам при тие вистински и лажни контракции, кога е време за на лекар ….

13. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    223
    Мислам дека мора двајцата.

На mari30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.005
    Допаѓања:
    4.944
    секако дека ќе се двоиш :D едвај ќе чекаш некој да те замени пола саат на раат да се избањаш или да одмориш .
    иначе се има зрачење, јас конкретно со првото не сум користела камера, ама еве за второво планирам да земам, мислам дека е добра работа, а секако може да се пројде и без тоа:D

На Ani93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    487
    Онлајн аплицирај. Едниот(ти) ќе аплицира(ш) на другиот(таткото) ќе му стигне маил да прифати татковство и ќе уплатите(онлајн). Подигање на извод може кај ви сака душа.

На mari30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mari30

mari30 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2025
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    1.323
    Kaj mene isto taka beshe i seushte e, no sega mi e poublazeno. Isto mislam i mene deka pocna okolu 28,29 nedela da me boli. Koga se pozaliv na tie bolki mi go merea grloto, no za sreca bese 55cm. Pocnav pak da zemam magnesium sto svoevolno si go prekinav zas mislev deka po dzabe go pijam:D no ete ne bilo taka, sega so nego sum po ok. I kaj mene neznaat od sto boli, dr mi vika moze da se pojce faktori (od prethodniot carski, od pritisok od bebe, od urinarna infekcija ili bakterija, no se mi bese uredno I red dr rab mi nabroja) mi napomena deka vo mojov slucaj ne postoi opasnost zas se e vo red. Konsultirajse so dr najdobro

18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.271
    Допаѓања:
    8.921
    Која недела си?

19. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.271
    Допаѓања:
    8.921
    Нормално е, pelvic pain е тоа. Многу честа појава во бременост и за жал доста болна и досадна. Многу магнезиум и одмарање. :sun:

20. GirldD123

GirldD123 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2025
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    Јас пиев пред бременост, кога отидов на првиот преглед геникологот ми рече да паузирам, не читаше ни состав, ни фирма, едноставно ми рече во оваа ситуација нема потреба, така да ако не ти е неопходно, продолжи си кога ќе стигне бебето или кога ќе завршиш со доење.

На Ena0310 и Ladyme им се допаѓа ова.