тука сум овие два три дена со вселувањето не знам главата кај ми е Да се пофалам веќе сме во новата куќа убавини . Можеби болките биле од што се преморив. Синоќа пак немав болки спиев убаво, а претходните два вечери буквално како најминимални породилни ми беа и ми падна чудно со другиве две мислам не ми беше така. Дали па се спушташе надоле, па затоа ми беа болките. Стомакот доле скроз ми е веќе како круша буквално Битно стасав бебе да го исперам, вчера цел ден вртат машините и торбицата моја ја спремив. Денеска еве и на бебуш ќе ја спремам. Оградици исправ, уште душече да купиме треба. И веќе скоро спремна сум. Само да почека барем уште малку бебе после 15 за породилново да го фанеме инаку едвај чекам да се роди веќе не се може никако. Денеска 37+4, утре сум и на контрола и контролен брис за уреаплазмата и прво цтг најверојатно. Не сум била на контрола од 34 недела Се надевам се ќе биде во ред и со брисот да е негативен и да здивнам конечно Ти како си? Која недела си?
Aaa ne. Ili se nemam jas dobro izjasneto ili me nemas razbrano. Koga pocna da me boli vo 29, koga mi merea mi bese 55cm vo 33nedela mi bese 45cm. Za 5 dena sum pak na kontrola pa ce vidime dali ce meri, sigurno vishe e potskrateno
Да си прашам јас на обично ехо се гледа само должината на цервиксот а неможе да се види дали е добро затворено или омекнато грлото ? Или може.. До сега само двапати ме имаат прегледано со вагинално ехо па да си знам за нареден пат дали да инсистирам или да си ќутам да не ме кара докторот
Ne sfacam mnogu so dimenziive. Kaj mene i na izvestajot pisuva deka e 45cm. A ovde e izrazeno vo mm. Edit: Zgreseno e vo izvestajot najverojatno. Vo prethodniot pishuva 5.5cm. Isto I na slikickite od ultrazvukot pisuva na ednoto 5.5cm na drugoto od naredna kontrola 4cm Znaci ne se 40cm, tuku 40mm (greska vo pisuvanje ima)
Za omeknato mislam deka samo so raka moze da proveri. Ama so ima da te kara, ic ne se zamaraj, se da si prashuvash. Niv toa im e rabota, normalno e da sme zagrizeni i da sme so eden kup ?????
Затоа те немало вредна си била ти значи спремна си сега , ми остана во мисла бидејќи викаше дека имаш болки .... јас сум 18 недела добра сум фала на прашање имам уште повеќе од половина до крај
Дечки, ми се појави кафеав исцедок денеска. Не е многу, ама сепак да идам на итна, или да почекам до утре?
Од прилика тие недели се дели плацентата и јас прокрварував и во двете бремености..не се секирај веројатно е се во ред,но сепак нека види доктор
За беља не сум во Скопје, го чекам мм да ми земе и ќе одам до вечер. Ќе отидам до ГАК. Немав ништо вакво до сега, плус покриена сум со добростан, многу бев растрчана викендов може и тоа да е. Инаку болки немам, ама сепак ме фати стравот