За тебе е оправдано, со лешник боја коса, плус виткана, кој ќе те прашува за години. Одма сите на газ паѓаат.
@Bebulleee жал ми е за тестот, ама не губи надеж,почекај па повтори го, и немој да броиш ни плодни ни вакви ни такви, ссмо опуштено сакајте се со сопругот!
Добро ни дојде душо. Ти ќе си завршиш работа набрзина, после ќе се удриш на слабеење. Има да ти свиркаат по плажи. Со лесно бременоста.
само што ослабев со првото колк што сакав и одма ново ... ама ајде само да се живи и здрави ќе слабееме повторно
@ane-sk добре ни дојде! Шо убаво така со помала разлика дечињата, и моите се најстарото 4, средното 2, третото кун нова година ќе дојде. А за големини не бери гајле, може грешно измерил лекарот, може покасно ти била овулацијата, точно коха си оплодена не се знае. Само да си расте и со лесно да ти биде.
Јас душичке вчера бендисав, капарив ,и тоа е тоа, пон. одам на финална проба со штиклите и свадбата е уште малку. Ајде ајде пополека, се ќе си најдеш баш каков што сакаш.
@Eli23 јас во септември ќе правам 27. @Bebulleee немој да се разочаруваш, ако не овој месец, наредниот ќе биде, опуштено само и остани позитивна ко што си.
Здраво мами јас сега станав па добро утро од мене и да ве почестам со кафе која не се напила @Bebulleee не се нервирај мисли позитивно.Можеби е рано за тест, направи го покасно. И нареден пат не гледај плодни, неплодни денови,ако имаш нередовна менструација не можеш да погодиш кога е овулацијата, оти она трае само 24-48 саати.Ние со маж ми кога се решивме за бебче водевме љубов секој ден или преку ден(ретко ни се случуваше три дена да немаме односи) и секогаш свршуваше внатре,оти спермтозоидите повеќе може да живеат во вагината(2-4 дена).Затоа почесто за да може да ги фатиш плодните денови.Пуштам среќа @ane-sk со лесно да си ја износиш бременоста и добре ни дојде Гледам сте пишале за Приската и Нухалниот набор.Јас испитав крв за хормони и ми мереа Нухален набор на приватно и резултатите беа низок ризик за за Даунов синдром и останатите генетски заболувања.Исто така јас потпишав документ дека ми е јасно дека оваа процедура има отстапки(како и секоја која се прави).Е сега и мене ми понудија да испитам преку мојата крв ДНА на бебето и да се види точно дали има некоја генетска болест(поточно е макар што како што пиша некоја феминка точноста не е 100% туку нешто помаку-значи пак има отстапување).Кога го прашав докторот дали би било да го правам тоа испитување, ми рече дека сум млада и дека секое испитување има отсапување, и ми препорача само ехо и испитување на хормоните преку крв кое беше 200 еу, за разлика од другото кое беше 800 еу. Инаку сум 27 години.
25 god sum jas. Inaku sto mislite da odam do Grcija na odmor 8 dena e vo septemvri togas ke bidam 30-31 nedela?
Кога ви даде матичниот мајчина книшка? Мене сеуште ми нема дадено а неколку пати веќе одам на преглед, 9 недела сум.
Мислам немаш гајле, 7 месец ти се фаќа. Мене нешто покасно ми ја отворија, ама уште ми стои во картонот. Му ја пуштам музиката на бебуш, си седи мирно. А паузирам, одма се буни клоца. Хахаха
Hahah u pravo si onaka site me pravat 4- 5 godini pomlada, zatoa i ne brzav da se omazam, tam'n sum si 25
ke ti dadat,mene vo prvata bremenost odma mi dadia a sega nekade posle 14 nedela,tocno ne se sekavam. @m.i.g ke si go prasas doktorot i najubavo ke ti kazat. Ako imas normalna bremenost mislam deka nemas gajle , ke moze da odes
Би требало да дадат. Знам дека давале веднаш штом ќе ти ја констатира бременоста, доколку се решиш да го раѓаш- те прашува нели најпрво. Затоа прашав кај вас како е. Дали немаат не набавиле , што е работава незнам, бидејќи метичниот треба да ти ја даде бесплатно.
Јас мислам по ников 89 знаете 26 г прва бременост....а што ви е на вас над 30 стари алооо геријатрија учев и пишува над 60 рана старост...така да има девојки над 35 абер немаат за дечко а не за фамилија