За Германија, 32ра недела сум и уште ме гледаат вагинално. Мора ради грлото на матката да се измери. Нема ризик од инфекции, да има нема да не прегледуваат така. На доктор одиме да се лечиме или да се спречи инфекција не да се фати. @EnaEnA30 лошо те информирале за Германија, имам ехо секој месец од 24та недела на секои две недели. Цтг, 3 скрининзи со НИПТ тест и додатни испитувања се покриено од здравственото осигурување. Платив само 17 евра за полот преку крв да го дознаам и 18 евра за токсоплазмоза. Толку. @Baby Girl123 се сложувам со тебе. Овде се оперирав од ендометриоза за еден месец останав трудна. Во државна на гинекологија сакаа да ми го вадат левиот јајник пошто мислеа дека имам рак ради високи тумор маркери…среќа што не се одлучив во Мк да правам операција.
Се согласувам со тебе. Бремена 22ра недела во Германија. Контрола на секои 4 недели, два скрининзи до сега со НИПТ тестови. Секоја контрола правиме анализи на урина, крв, крвен притисок. Се запишано во матична книшка Вагинално ехо до 16та недела, после тоа абдоминално. Првиот скрининг ми беше вагинално, па потоа на абдомен. Се е покриено од здравството и не сум платила до сега ништо. Следно ми е за гестациски дијабетес за кое не ни ми текна да прашам, самиот матичен води се што е потребно, тоа што не не оптоваруваат со испитувања дополнителни (доколку не се потребни) се поради тоа што трудниците не треба да имаат дополнителни стресови, колку поопуштено толку подобро.
Да така си е. И кај мене е исто. Тие ќе ти кажат кога треба за гестациски можеби на следен преглед ќе те известат. Би требало во 30та уште еден скрининг да имаш, јас имав, не дека се сомневаше докторката на нешто туку чисто превентивно. Мене ме гледа сеуште на вагинално ехо ама тоа си е може до пристапот до самиот доктор како преферира. За токсоплазмозата јас сакав да си направам бидејќи чувам мачки инаку не е задолжително затоа платив плус дека по моја иницијатива.
Znaci devojki prepukav za sladoled kade da go prakjam maz mi hahahha, ima li po benziskive ili mnogu e rano ushte. 17 nedeli raat si bev, nemav nekoi zelbi za hrana posebno ama vecerva mislam deka ne mozam da izdrzam vekje
Прееска возејќи и мене ме спука желба за сладолед, застанав во палма, земав две топчиња и продолжив да возам по партизанска со корнетот во рака ПРЕУБАВ