Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. LeNora

LeNora Истакнат член

Јас исто имав во 7ма недела малку свежа крв по неколку капки на бришење, само ми зголемија прулотекс по две на ден, десетина дена. Денот кога видов крв бев на ехо се беше во ред со плодот. Чести се случаи со кафен исцедок. Исто со ивф сум бремена еве 33 недела терам.

Eho and Mila0000 like this.
  2. Eho

Eho Истакнат член

Здраво, само како поддршка, истово ми се случи денес. Кога станав на гаќите имав розево/кафен исцедок, на бришење немав, ама многу се уплашив. После некое време имав и на бришење ист исцедок. Закажав поручеква да одам на доктор (инаку јас бројам дека сум во 5та недела). Се надевам ќе биде сè во ред кај двете :hug:

Mila0000 likes this.
  3. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Фала на одговорот, јас примам еден пролутех и трипати на ден по еден утрогестан вагинално, во моменот гледам да лежам што е можно повеќе па дај боже се да биде во ред.

4. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Дај боже се да биде во ред :hug:
    ќе ти пишам во порака.

Eho likes this.
  5. @mekana

@mekana Истакнат член

Здраво девојки, бев на контрола сега сум 18+5, др. ми виде слаѓ и ми измери должина на грло 3.2 цм, Дали е многу скратено за оваа недела? Ми даде и терапија сумамед по 2 на ден, циклогест вагиналети и ми зголеми магнезиум па за 10 дена на контрола. Околу одмарање и лежење ништо не ми рече, ма да јас секако повеќе лежам. Заборавив да прашам дали сумамедот се пие две апчиња одеднаш или едно сабајле едно навечер?

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

7. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Девојки додека чекам др. Котларова да ми одговори дали ми е ок тестов за гестациски:
    Тест 3.9
    Тест1 - 5.9
    Тест2- 5.6
    Никогаш не сум испитувала скриен шеќер. Не ги знам параметрите освен за на гладно дека е до 6.1 нормален

Attached Files:

8. Ladyme

Ladyme Популарен член

Феникс, подобро лежам, грло 1.7-2.0 во две три мерки, денеска бев на Гак по предлог од Др од Ремедика, една консултација за атосибан да примам. Ама Др Кочоски беше вика грло кратко ама матка мирна да не брзаме со атосибан после неможе пак да се дава... а во понеделникот бев Ремедика не беше баш мирна матка имав на цтг пак доста контракции и инекции но спа ми ставија и пак да пијам по 8 таблети на ден и 1400 мг магнезиум. Ќе видиме на Гак за 10 дена контрола, четврток во ремедика Докторкава ме гледа на 4 дена не и се остава голем простор зошто мн варира грло. Тоа.. крај краева ако треба пак ќе останам за магнезиум ако почне да се крати. После 29-30та атосибан ќе примам приватно ако не дава докторов Државно. Ми вика Кочоски дане ти ставија зреење, викам не. Добро нема смисла да се зрее има простор ќе издржиш уште. Ептен да дојде на тенко па ќе ставиме зреење ден два пред пораѓај е доволно. И така дома сега пак си лежам и на лекарства.

9. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Само што ми пиша др.
    Немам скриен шеќер.
    Извинете што ве замарав ❤️ Се исплашив со ова 5.9 и 5.6 ама тоа после пиењето глукоза

10. LeNora

LeNora Истакнат член

Одмарај повеќе, јас ставав кринон гел пред спиење и само тој период боцкав по 2 прулотекс на ден. После по 1 и терапијата си остана до 12 недела. Само повеќе одмор гледај да не се оптеретуваш многу ќе биде се во ред

Mila0000 likes this.
  11. nate_93

nate_93 Истакнат член

И јас имав во шеста недела. Пиј терапија, не кревај тешко, одмарај колку што можеш и ќе се повлече. Мене Дабростон ми препишаа до 12 недела пиев...Еве ме сега 21 недела сум. Не се плаши.

Mila0000 likes this.
  12. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

фала на одговорот :)

nate_93 likes this.
  13. Alicee

Alicee Активен член

Здраво мамички,
    33 гн сум. Последната контрола пред една недела гинекологот ме гледаше на ехо и ми рече дека се е во ред само цвевата му се малку проширени ама вика не е проблем сигурно не идело во вц, ќе се среди . Денеска ми се јави за да идам утре на контрола да не ме мисли за тоа со цревата. Утре од сабајле ке идам на контрола на ехо. Ама до утре ке ми биде цело време на мисла. Ве молам дали некој имал ваква ситуација, што се случило, што испаднало на крај. Ако некој се соочил со вакво нешто Ве молам споделете барем да слушнам други мислења, за да не мислам многу . убав ден срцки

14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Паметно со докторкава во Ремедика, премногу е 10 дена мислам и јас. А антибиотик?

15. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Zasto ne si smeela blago?

16. Ladyme

Ladyme Популарен член

Антибиотик испив една тура 7 дена сумамед по две, средина февруари тогаш се среди грло дојде 2.5 да за една недела дојде 1.4 зошто не беше мм тука на пат беше, за на 4 дена да идеме на проверка на грло.

Ајде одма терапија уште 7 дена кларитромицин, флажил и панцеф, тројна терпија пијам, идам по 4 дена грло ок 2.1 идам по 4 дена пак грло 1.3 инка огромна контракции и тогаш ме прими во ремедика. Ме пушти со грло 2.0 пак. и вика толку антибиотици слаџ нема више, грло од контракции се крати.

Feniksgirl and Bum like this.
  17. @mekana

@mekana Истакнат член

Здраво Lady, со лесно само, и кај мене се појави слаџ и грло 3.2цм во 18 недела, ми препишаа сумамед по две, па да те прашам како ги пиеше, двете одеднаш или едно сабајле едно навечер ?

Ladyme and Bum like this.
  18. Bum

Bum Истакнат член

Zdravoooo.....kade ispituvase skrien seker I do koja nedela se ispituva?.....jas deka piev sumamed ....gi zavrsiv sega pa sakav da zakazam ponedelnik koga ke se vrari mojot od pat da ne odam sama....ke ke fati 27 nedela.....ti pisa ok ti se ? Jas iskreno nemam isto prqvrno do sega...

19. Bum

Bum Истакнат член

20. Bum

Bum Истакнат член

:l::hug:
    I jas imav toj period ....ne se plasi....jas togas se isplasiv mnogu ama imav hematom I lorav da lezam recisi dva meseci....samo odmaraj ...pokriena so terapija I ispitaj toa sto ti kazale.....I jas toa ispituvav