Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    952
    Јас исто имав во 7ма недела малку свежа крв по неколку капки на бришење, само ми зголемија прулотекс по две на ден, десетина дена. Денот кога видов крв бев на ехо се беше во ред со плодот. Чести се случаи со кафен исцедок. Исто со ивф сум бремена еве 33 недела терам.

На Eho и Mila0000 им се допаѓа ова.
  2. Eho

Eho Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    128
    Здраво, само како поддршка, истово ми се случи денес. Кога станав на гаќите имав розево/кафен исцедок, на бришење немав, ама многу се уплашив. После некое време имав и на бришење ист исцедок. Закажав поручеква да одам на доктор (инаку јас бројам дека сум во 5та недела). Се надевам ќе биде сè во ред кај двете :hug:

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    753
    Фала на одговорот, јас примам еден пролутех и трипати на ден по еден утрогестан вагинално, во моменот гледам да лежам што е можно повеќе па дај боже се да биде во ред.

4. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    753
    Дај боже се да биде во ред :hug:
    ќе ти пишам во порака.

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.
  5. @mekana

@mekana Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    178
    Здраво девојки, бев на контрола сега сум 18+5, др. ми виде слаѓ и ми измери должина на грло 3.2 цм, Дали е многу скратено за оваа недела? Ми даде и терапија сумамед по 2 на ден, циклогест вагиналети и ми зголеми магнезиум па за 10 дена на контрола. Околу одмарање и лежење ништо не ми рече, ма да јас секако повеќе лежам. Заборавив да прашам дали сумамедот се пие две апчиња одеднаш или едно сабајле едно навечер?

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.342
    Допаѓања:
    8.990
  7. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    389
    Девојки додека чекам др. Котларова да ми одговори дали ми е ок тестов за гестациски:
    Тест 3.9
    Тест1 - 5.9
    Тест2- 5.6
    Никогаш не сум испитувала скриен шеќер. Не ги знам параметрите освен за на гладно дека е до 6.1 нормален

Прикачени фајлови:

• IMG_1205.jpeg
      IMG_1205.jpeg
      Големина на фајлот:
      56 KB
      Прегледи:
      20
  8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.790
    Феникс, подобро лежам, грло 1.7-2.0 во две три мерки, денеска бев на Гак по предлог од Др од Ремедика, една консултација за атосибан да примам. Ама Др Кочоски беше вика грло кратко ама матка мирна да не брзаме со атосибан после неможе пак да се дава... а во понеделникот бев Ремедика не беше баш мирна матка имав на цтг пак доста контракции и инекции но спа ми ставија и пак да пијам по 8 таблети на ден и 1400 мг магнезиум. Ќе видиме на Гак за 10 дена контрола, четврток во ремедика Докторкава ме гледа на 4 дена не и се остава голем простор зошто мн варира грло. Тоа.. крај краева ако треба пак ќе останам за магнезиум ако почне да се крати. После 29-30та атосибан ќе примам приватно ако не дава докторов Државно. Ми вика Кочоски дане ти ставија зреење, викам не. Добро нема смисла да се зрее има простор ќе издржиш уште. Ептен да дојде на тенко па ќе ставиме зреење ден два пред пораѓај е доволно. И така дома сега пак си лежам и на лекарства.

На lozinka002, Amore.Mio, fragaria и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    389
    Само што ми пиша др.
    Немам скриен шеќер.
    Извинете што ве замарав ❤️ Се исплашив со ова 5.9 и 5.6 ама тоа после пиењето глукоза

На Bum, Baby warrior, nice-girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    952
    Одмарај повеќе, јас ставав кринон гел пред спиење и само тој период боцкав по 2 прулотекс на ден. После по 1 и терапијата си остана до 12 недела. Само повеќе одмор гледај да не се оптеретуваш многу ќе биде се во ред

11. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    164
    И јас имав во шеста недела. Пиј терапија, не кревај тешко, одмарај колку што можеш и ќе се повлече. Мене Дабростон ми препишаа до 12 недела пиев...Еве ме сега 21 недела сум. Не се плаши.

12. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    753
    фала на одговорот :)

На nate_93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Alicee

Alicee Нов член

Се зачлени на:
    30 септември 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво мамички,
    33 гн сум. Последната контрола пред една недела гинекологот ме гледаше на ехо и ми рече дека се е во ред само цвевата му се малку проширени ама вика не е проблем сигурно не идело во вц, ќе се среди . Денеска ми се јави за да идам утре на контрола да не ме мисли за тоа со цревата. Утре од сабајле ке идам на контрола на ехо. Ама до утре ке ми биде цело време на мисла. Ве молам дали некој имал ваква ситуација, што се случило, што испаднало на крај. Ако некој се соочил со вакво нешто Ве молам споделете барем да слушнам други мислења, за да не мислам многу . убав ден срцки

14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.342
    Допаѓања:
    8.990
    Паметно со докторкава во Ремедика, премногу е 10 дена мислам и јас. А антибиотик?

15. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    936
    Zasto ne si smeela blago?

16. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.790
    Антибиотик испив една тура 7 дена сумамед по две, средина февруари тогаш се среди грло дојде 2.5 да за една недела дојде 1.4 зошто не беше мм тука на пат беше, за на 4 дена да идеме на проверка на грло.

Ајде одма терапија уште 7 дена кларитромицин, флажил и панцеф, тројна терпија пијам, идам по 4 дена грло ок 2.1 идам по 4 дена пак грло 1.3 инка огромна контракции и тогаш ме прими во ремедика. Ме пушти со грло 2.0 пак. и вика толку антибиотици слаџ нема више, грло од контракции се крати.

На Feniksgirl и Bum им се допаѓа ова.
  17. @mekana

@mekana Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    178
    Здраво Lady, со лесно само, и кај мене се појави слаџ и грло 3.2цм во 18 недела, ми препишаа сумамед по две, па да те прашам како ги пиеше, двете одеднаш или едно сабајле едно навечер ?

На Ladyme и Bum им се допаѓа ова.
  18. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    151
    Zdravoooo.....kade ispituvase skrien seker I do koja nedela se ispituva?.....jas deka piev sumamed ....gi zavrsiv sega pa sakav da zakazam ponedelnik koga ke se vrari mojot od pat da ne odam sama....ke ke fati 27 nedela.....ti pisa ok ti se ? Jas iskreno nemam isto prqvrno do sega...

19. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    151

20. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    151
    :l::hug:
    I jas imav toj period ....ne se plasi....jas togas se isplasiv mnogu ama imav hematom I lorav da lezam recisi dva meseci....samo odmaraj ...pokriena so terapija I ispitaj toa sto ti kazale.....I jas toa ispituvav