Двете одеднаш ги пиев како ударна доза треба и после два часа земи Буларди пробиотик.. јаки се многу ми направија после третиот ден диареја, ама некако појачав по две буларди на ден.
И јас од околу 16та недела па се до сега 36та си терам со тие болки. Мене магнезиумот ми помага ( пијам Магнетранс дуо со цитрат + токорелакс до пред некое време додека одев и на пилатес) . Боли и од многу движење и од многу лежење и од многу седење во иста позиција, па кога си менувам позиции не е толку страшно но проблем е дур се најде права позиција. Така да мој совет е често менување позиции и умерено движење + магнезиум
како и многу од феминките имав и јас малку кафен исцедок но малку подоцна во 9та недела, така да не се плаши и само мисли позитивно. Јас ставав утрогестан до прв скрининг превентивно и еве терам 36та недела сега
од 24 до 28 недела се испитува, ако сакаш со упат имаш само 2 боцкања а без упат е комплетната анализа со 3 боцкања. Јас испитував во Авицена (може и со упат и без)
2.9 ми беше тој период, после кај 22 беше 2.6 и све натака се намалуваше. Сега го вратиме од 1.3 на 2.0.
Само да помине се во најдобар ред и да се истера што е можно подолго, малку се испаничив се надевам нема да се крати, денеска почнав со терапија па за 10 дена на контрола
Најдобро е да видиш со лекар дали може веднаш после антибиотик мада според мене не гледам каква разлика би правел тој на шеќерот. Од 24-28 се прави. Мене др. Котларова ми го пиша како испитување што тррба да се направи до 28 недела. Јас за некој ден сум 26 па викам таман на средина. Јас си го правев на државно во лабораторија. Ти треба упат од матичен.Не сум од Скопје и брзо завршив кај нас. Ама секако се прави за 3 часа пошто има три земања на крв.
Се што е над 3.0 се смета за уредно. Од 3.5 е нормално за тој период. Ти си во граница горе доле. Со антибиотикот ќе се среди слаѓот.Ама пораздвижувај се барем по 10мин два пати на ден по дома за да не заостанува слаѓот туку да се исфрли. И гледај да подобриш имунитет.
Da....I jas se mislev dek aodma posle antibiotics I plus sumamedot loso go podnesov.....Fala ti....ke prasam plus...kaj nas na klinika vo Skopje e haos..ke vidam ili avicena ili adrijap....
Fala ti....I zadovolna si od avicena....stvarno macno e ....kako sto se zalat....ili brzo pominuva vreme....
Во Скопје види си во Железничар. Сигурно испитуваат и таму. Јас пред ивф некои испитувања да не ги правам на приватно ги правев во Железничар. Повеќе од 15мин никогаш не сум чекала а и персоналот се ептен пријатни
Верувај истово вчера вечер го викав додека си спиеше мм мирно, а јас се вртам по 3000 пати да најдам положба и при секое вртење осеќам болка хаха
Антибиотиков помага и чим го прекинеш пак се крати? Како да не се долечува изгледа. Која недела стигна?
Да некако како да не се долечува, ако е тоа проблемот. Се отрув од апчиња и инекции. Моментално сум 27+ 2. мислам ми стои времево како да не поминуваат деновите.
Искрено до сега и не лежев нешто посебно, но не одам на работа веќе од 13 14 недела, одмарав поголен дел од денот, возев се движев и лесни обврски по дома, денеска скоро цел ден сум легната, др не ми спомна ништо за строго мирување, ама мене ме фати страв