Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    387
    Јас не сум лекар така да ова е мој став кој треба да се земе со резерва ама цело време лежење( освен ако др не кажал така) не е добро. Баш читам за уса и бед рест. Дури и за плацента первиа на хоспитализирана пациентка и дозволуваат да се симне до бифе да пие едно кафе и сл. Така да многу лежење се задржува секрецијата внатре и не ја исфрламе. Некој баланс, пешачење по 15-20 мин па одмор.
    Чудно штом си се движела како се појавил слаѓот ама имаш добра терспија така да ќе се среди :)

На Autumn Love, @mekana и Mila0000 им се допаѓа ова.
  2. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    33
    Па ок е во авицена, има посебен поудобен простор (ама како дел од главната чекална) кај што седат тие што испитуваат ама реално многу луѓе испитуваат скриен шеќер таму па знае да има гужва и да мораш во другиот дел од чекалната да си. Јас отидов таму ептен дека ми е блиску и дека и редовните месечни крвни слики таму ги правам. Кај и да правиш земи си нешто таблет, лаптоп, книга за да ти помине времето

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.322
    Допаѓања:
    8.976
    Ќе пројде, така изгледа зашто го броиш. Еве 7ми си веќе. Ќе биде добро, ќе стигнеш до безбедни недели, ќе видиш.:l:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    33
    Дали некоја има/имала чешање и мали осипи во бременоста? Уште од почеток на трет триместар почнаа околу градите да ми се појавуваат како некои брунчиња и по малку да ме чешаат но не беше нешто страшно и читав дека е нормално поради промени во хормони. Сега последниве денови (36та недела терам) почнаа многу повеќе да ми искачаат а гледам и по дланките и малку на вратот како алергија.. Ќе одам утре до кај општиот матичен на преглед, се надевам не е страшно и до хормоните е па нема да треба на одам и по дерматолози сега…

5. @mekana

@mekana Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    178
    И јас не знам како се појави, брисевите ми беа чисти, имав само уринарна инфекција, со антибиотик се среди, ајде се надевам ќе се исчишти слаѓот и да не ми се крати цервиксот тоа повеќе ме плаши:(

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.440
    Допаѓања:
    18.174
    ќути, едвај се вртам :whew:
    тоа ме теши :D ти која недела си?

7. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.406
    26 та недела сѕм. На долен веш напати имам како засушен
    мрсул
    дали ако сега неправам брис на приватно треба мојот матичен да ми земе па да го однесам авицена пример ? Тие во 12 чисто божем беа ама мене на мое здравје ме ми излегуваат... па да видам јас со свои очи.

8. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.454
    Допаѓања:
    1.339
    И јас имав исто така. Кога ми земаше матичниот брис, рече види фатив дел таков ќе го испитаме. И на чепкалчено негово буквално беше како мрсул прозирен Ахахаха. Брисевите излегоја чисти

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.406
    Да ,нема мирис.
    Некогаш е проѕирно некогаш бело накај жолто

На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    992
    Мене ме снајде истото, на почеток на 9ти месец.
    Не е алергија, од хормоните е. Јас се чеша толку многу што рани си правев. И во спиење се чешав.
    Ми помагаше течна пудра, и гел од алое вера, во Дм го имаш.
    Откако се породив, другиот ден ги снема и брунчињата и чешањето.

На ShtruMfeticka, Izzy_0504 и dummy им се допаѓа ова.
  11. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    229
    @Bum со упат од матичен е ококу 100 денари во секој синлаб скриен шеќер.
    @Baby Girl123 од каде 3 боцкања? Мене минатата бременост ме боцнаа еднаш, ми дадоа шербет и по 2 часа пак ме боцкаа. Има и со 3?

12. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    5.006
    Не барам толкување на кс :) само доколку некој се разбира да ми каже дали отскокнува некој голем проблем и дали ми е ок крв, железо, (пошто често ми се врти надвор) Screenshot_20250311_202634_All PDF Reader.jpg Screenshot_20250311_202652_All PDF Reader.jpg и тоа холестеролот ме буни:whew:

13. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    33
    Јас колку што разбрав со упат следуваат само 2 боцкања, фондот не го покрива испитувањето со 3. Јас тргнав со упат но кога ми го кажаа тоа на шалтер си платив приватно (околу 700 мислам беше) за испитувањето со 3 боцкања (во Авицена)

На NewMember23 и mari30 им се допаѓа ова.
  14. mari30

mari30 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2025
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    18
    Ima i so 3 jas bev so 3 bockanja vo avicena, prvo bockaat pa posle 10 min glikoza, pa sedis 1 chas pa pak krv i posle ushte ednas posle vtoriot chas. :) Inaku mene matichnata mi reche ne vo synlab bidejki ne pravele pravilno neshto i davale kocki sheker. Ne znam..

На NewMember23 и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  15. mari30

mari30 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2025
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    18
    Holesterolot bilo normalno da e visok taka mi kazhaa. Inaku ova od avicena e verojatno vo synlab ima strelki. Gledaj gi vrednostite izmegu mislam deka ne e neshto strasno. Samo na zhelezo kje vnimavash povekje bidejki sekoj mesec kje se namaluva, a sega e 13.Inaku jas koristev i chat gpt da mi gi pregleda rezultatite :D Sekako na matichnata tvoja i stigaat direkt pa kje te kontaktira da ne izigravame doktorki :D

Последна измена: 11 март 2025 во 22:07
    На Lady*Bug и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.322
    Допаѓања:
    8.976
    Нормално е во бременост да е покачен, исто и триглицеридите. Хемоглобинот ти е низок, и гледам леуковите и гранулоцити намалени. Да не си настината?

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  17. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    33
    железото ти е ок, хемоглобинот на долна граница (мене цела бременост ми е така па немам вртоглавици)но шеќерот ти е малку покачен не знам дали ти е на гладно анализата (или грешно толкувам бидејќи се чудни границиве нестандардни). холестерол и триглецириди колку што знам не се испитуваат во бременост, мене на ни една месечна анализа не ми ги испитале до сега

На TeodoraMJ и Lady*Bug им се допаѓа ова.
  18. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    950
    Јас за скриен шеќер платив 100 денари си ја купив гликозата од аптека некаде околу 350 денари беше, беше со 2 боцкања и тоа од прст. Ама воопшто не им верував на резултатите. Треба со 3 боцкања и од вена како што читав ама кај нас се е измешано. Беше многу малку покачен утринскиот па ми рекоа да внимавам на исхраната.

На mari30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.322
    Допаѓања:
    8.976
    Супер и е шеќерот.

На Cvetce_, Lady*Bug и mari30 им се допаѓа ова.
  20. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    33
    Да го редактирав одговорот сега приметив дека нестандардни референтни вредности има во лабораторијава

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.