Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    207
    До пред скоро користев само Павловичева и доста добро ми ја хидрираше кожата, вчера ги купив путерот за тело и маслото од Алверде, преубаво мирисаат и добро се аплицираат на кожата, топла препорака од мене.
    Алверде општо цел асортиман им е топ, за малку пари добиваш квалитетни препарати, башка единствени креми се со природни состојки, немаат ништо штетно.

На 1RedLipss, Надеж♥️ и mari30 им се допаѓа ова.
  2. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    232
    Не и е низок хемоглобинот и е 12. Мене на минатата КС ми беше 10 и рече дека е нормално да е за нијанса намален ради бременоста.

3. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    97
    Ме плаши што и во спиење имам тежина, пример да се свртам на друга страна осеќам притисок, грч ниско под стомакот и морам неколку пати да одам во вц за малку да се стабилизира таа тежина. А дур да станам церемонии, неможам да се исправам ме боли, ме боцка, ме стега, налет.
    Да се надевам дека и мојава појава е нормална дур да отидам на преглед да ми потврди лекар.
    Фала ти за одговорот :hug:

4. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    531
    И јас поминувам низ истото, вчера плус ме болеше стомакот од десна страна ама како од надвор да ме болеше, како да се имам удрено. Станување, вртење хорор ми беа. Зголемив магнезиум на своја рака, до сега земав по 2 сношти уште едно се напив, па да ви кажам сум спиела ко топ. Дали е случајност или не не знам ама ќе пијам по 3 до контрола.

На lozinka002, Izzy_0504 и Ladyme им се допаѓа ова.
  5. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    439
    Јас кога спијам на лева страна конкретно, ме корне стомакот од лева страна... дали на бубрег ми лежи не знам. Ама не можам ни на лева страна ни за грб да се подзавртам. Само на десна страна ми е океј. И така и спијам.
    Некоја мака ваква имала? Како се справивте?
    16та недела сум

6. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    5.007
    Смеам мед со семе од коприва да направам мешавина за појачување на крвта? По 1 лаж.се конзумираше?

На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.306
    Допаѓања:
    19.788
    Можеш . Една лажичка од сабајле касни си.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    1.341
    Da I taan

9. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    97
    Колку членки пишаа дека поминале исто јас никако да си прифатам дека е скоро нормално, таков некој страв ми се стави у глава дека нешто на лошо иде работава, едвај чекам на контрола да отидам :|
    Која недела си, обично таму кај што бебето најмногу ме клоца тоа место ми е поболно во тек на денот како што викаш како од надвор да боли, а преку ноќ цел долен дел од стомакот ужас со грч и болки.
    Пијам магнезиум на солгар два пати по едно уште од 15та недела и неуробион форте веќе еден месец ама некако не ми помага за овие болки ќе морам да променам нешто

10. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    97
    Да, во Систина ми кажаа дека е дозволено и јас конзумирам прво витамин Ц па после една лажичка мед и семе, следните два часа да не се конзумира млечен производ

11. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    531
    Пробај да го смениш магнезиумот, мене тој на Солгар воопшто не ми одговара, пијам на фармамед прашок што е. Скоро 25 недела сум, за брзо сум на контрола па ќе ја прашам и за појас, не знам дали смеам на своја рака да купам а ќе прашам и за болкиве. Колку и да е нормално друго е кога доктор ќе прашаш, малце и психички делува. Иначе за страв не си сама сите сме исти ама ќе издржиме.

На Bum и Ladyme им се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.340
    Допаѓања:
    8.990
    Референтните вредности види ги. Низок и е. И тебе ти е низок, и да се намалува со бременост ама не треба така да ти е, вклучуваат суплементи за да се крене.

13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.340
    Допаѓања:
    8.990
    Ќе мора да прифатиш. Јас на одмор бев и бев спремна да се вратам на тие болки, единствено што ме тешеше беше што бебе се растураше од клоцање. Ќе видиш и на преглед дека не е ништо, не се улежувај, тоа полошо влијае, или седење многу, смета ептен. Цела бременост имав, затоа и те советувсм да не се грижиш, ме качуваа на царски ја болки имав такви, ме породија и магично ги снема.

14. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    232
    За мажи е 14 минимумот, а за жени 12. Неа и е 12.4, значи во границите. И понизок да и е, нормално е бидејќи е бремена. Ако не е железото под нормала сосе хемоглобинот, не даваат ништо. Последна кс правев пред месец ипол, 5 доктори прашав, истото ми го кажаа. Да не се правиме попаметни од нив. :)

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    345
    Cera Ve јас користев за хидратација таа за тело ( незнам дал има различни) конкретно ми ја препорачаа и гласеше крема за измазнување на сува и груба кожа ( од колена надоле нозете беа многу суви и многу иритација ми се правеше од депилација) и после милион креми и што не само тоа ми помогна . Нозете ми светеа хаха така да доста се добри и верувам дека ке помогне. Убаво ме потсети ке си земам и јас скроз ја имам заборавено, моментално користам само Weleda

На 1RedLipss му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Надеж♥️

Надеж♥️ Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    375
    Пробај магнезиумот по 2 наеднаш да ги пиеш да не го делиш на две дози. Јас го пијам навечер по 2 исто на солгар грчеви што имав од што расте матка ги снема, само бебуш го осеќам сега на моменти.

17. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.340
    Допаѓања:
    8.990
    Хахахаха, абе женска не треба да е на ниска граница. Ништо од параметрите не е убаво да е на ниска граница. Никој нормален доктор нема да ти рече супер е, ќе ти појача суплементи, утре може царски ќе биде, се губи крв ќе треба да прима плазма. Не е убаво ни бремена ни кога не си да е низок хемоглобинот, нит па на граница. Сите доктори тоа ќе ти кажат. Што доктор ти рекол такво нешто жити се кажи да не идеме кај него.

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    151
    Se javiv sabajlevo I mene taka mi kazaa...Fala na informaciii

19. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    151
    Taka mi kazaa I mene sega koga se javiv deka so tri bickanja se kao najtocni rezultatite....panke vidam zdravje ponedelnik

20. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    995
    3 боцкања се за скриен шеќер, наизменично од рацете од вена

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.