@zuto kako moze da ne ti dadat majcina kniska..lelee sekakvi doktori ima toa veke e jasno.. Mene i koga lezev vo bolnica i koga se poroduvav mi ja pobaraa majcinata kniska da vidat kako mi tecela bremenosta sto lekarstva sum primala.. Inaku vo prvata bremenost kniskata ne mi ja naplatija a sega vo vtorata mi ja naplatija 100den.Ne se mnogu pari no kako moze edni doktori gi davaat besplatno a drugi naplakaat.. c c c Inaku koga pocnavte veke za godinite jas sum 27 Na majka mi koleska se porodi lani inaku e 46 god pomina super i deteto e zdravo.Godinite nemaat vrska vazno e kako se cuvstvuvas vo dusata
jas 19 nedela sum ,pa uste nemam kniska-doktorot mi rece na 2skrinig ke mi ja dal,a jas ke odam na privaten ginekolog za skrining,pa posle toa ke si ja baram od maticniot kniskata
e sega okolu majcinata kniska,verojatno i mojot ginekolog ke mi bara pari za nea-bidejki si ja barav a toj mi vika,koga ke dojdes na 2 skrining i slicno-isto taka naplatuva i za merenje pritisok i kilazata na bremenata zena 150den,mene mi nema zemano do sega-no mi kazaa drugi pacientki negovi.....i sega za 2 nedeli koga ke odam -cekam da mi pobara pari i vo plan sum bukvalno da se karam so nego i sestrata,bidejki tie raboti ni se besplatni i se pokrieni od fondot.e mi e jasno kako eden privaten lekar bez jas da si pobaram,edno vleguvanje vo ordinacijata me vikaat da mi merat pritisok i kg, tuka maticen ke mi naplakal-ne e rabotata za 100 ili 150den,no koga znam deka mi se besplatni ke se karam i toa kako
@mama89 tuka sum srcka, ve citkam koga imam vreme, sega sum na plaza so maz mi i sinceto, uzivam vekje 1 mesec i mnogu ni e ubavo da ti kazam pravo I jas vo cetvrtok planiram da odam na pregled da go pravam posledniot skrining, prasuvav tuka za toj skrining ama nikoja ne mi odgovori dali se pravi vo Mk i sto podetalno kazuvaat na toj pregled.....taka da nema veza, jas denes khe zakazam i samo da bide se vo red i se kako sto treba pa kje ve izvestam sto i kako. Ne sum ja videla bebyska od 24 nedela posleden pat koga bev, a sega sum 30 nedela i mnooooogu mi nedostiga epten sakam da si ja vidam i sekoj den me kopka sto zakasnav tolku mnogu da odam na pregled ama taka mi ovozmozuvaa uslovite sto da pravam Samo zdravi i zivi.... Jas sum inaku super, setkame sekoj den, so sin mi se zanimavam po cel den so nego na more i raka. Bebyska si ja osekjam non stop 24/7 si mrtka si pretka vo meseto abe prestan nema i mnogu mi e ubavo taka so si ja osekjam po cel den Pozdravce i se citkame
@mdenkov abe taka si e zasluzuvaat da se karame so niv koga na zdrav pamet sakaat da ne napravat glupi no od druga strana tolku pari iznadadovme,jas zasto imam pataloska bremenost cesto odam na kontrola,ispod 300den ne sum na 2 skrining bev 1800den mi go naplati,plus sto odam i na privatni,site ispituvanja gi napraviv zasto imav eden spontan so bliznaci i plus sinceto mi ima zdrastveni problemi..i sega za 100den da se karam ne planiram samo zaradi sebe si i ti sovetuvam isto i ti ke se iznerviras i da ne dade gospod ke si nastetis sebe si i na bebusot od nervozi. A deka zasluzuvaat da se karame zasluzuvaat tuka si vo pravo
Srcka a ti kolku nedeli reche deka si, isto sme jas i ti? Jas denes tochno 9 nedeli od utre vleguvam vo desetta mislam taka se smeta?
I jas sum deveta i od utre vleguvam vo desetta...lele skroz isto sme a koga ti e termin? Mene na 16.03 !jas si simmav aplikacija My pregnancy od Baby centar i mi polaxiva koga vleguvam vo nova nedela...onaka uste ne znam da si presmetam
@Mariangel Немаш потреба за тоа испитување, прво немаш во блиска ни далечна фамилија за да те водат како високо ризична, второ млада си- ниту годините не ти се причина за да те водат на тој начин. Доволно ти е приска и скрининг да си правиш. Доколку има проблем на приската или со мерките на скринингот ќе те пратат на амниоцинтеза, ама искрено и тоа е ризик затоа што има случаеви каде што завршило со спонтан абортус а не е 100% сигурен резултатот кој што ќе го добиеш. Тоа се све претпоставки, пресметки кои што се прават и на кои голема улога играат мн работи, прва бременост, втора, спонтани, возраст, пушач-непушач, итн итн..... Немаш потреба да даваш 800евра за такво нешто затоа што не си ризична категорија. @Bebulleee Не се разочарувај мила ако не е сега, следниот месец може ќе ве изненади Да те потсетам дека јас со оваа бременост имав 13 негативни тестови пред да ми дојде позитивниот Инаку дај не спомнувајте години млади сме си ние во душата Што е оваа сериозност тука ајде каснете си нешто блачко
Mene doktorkata spored poslednata menstruacija mi reche prvata nedela na mart. Inaku ne znam kako se smetaat nedelite i mesecite. Vchera na pregledot pishuvashe 8nedeli i 6 dena znachi denes 9 a od utre vleguvam vo 10ta taka? ako e taka skroz sme isto
I jas smetam deka nema potreba bidejki bukvalno se e vo red so bebeto a bogami i srceto mu chukashe kako ludooo letnav vo oblaci koga go slushav taka da za 4 nedeli samo mochka i krv treba da proveram da vidime kako e zhelezoto moe i so kolku pochnuvame oti neli opagja
Добро утро - добар ден 20 години имам јас. Многу ни требаше нешто убаво и ново во животот. Запишав факултет јас лани, па загина таткото на маж ми,, мајка му се пресели во друга држава, брат му си купи стан отиде сам да живее, јас се преселив кај мм да не е сам да му помогнам да преброди таков тежок период и ете се случи и бремена да останам. И тогаш морав да се отпишам, зашто немаше шанса на тој факултет да завршам со дете, бараше редовност, активност... И сега супер сме, среќни, убав брак, се сакаме многу, вработени сме и така. Инаку од сабајле каква симфонија правам во WC тоа е чудо. Што ли ми се случува со стомакот стварно немам појма.
Sega mislam deka treba pak od 9+0 do 9+6 pa narednata nedeka ke pocnes 10 nedela.ama ne sum 100% sigurna. Ako mozat poupatenite i poiskusni mamicki da kazat
I ako mozhe nekoj da mi objasni kako da si stavam takov odbrojuvach za bebcheto kako shto imate nekoi od mamichkite
Тука имам пишано за исто или слично испитување како она кое ти го предложиле. Според мене не ти треба. http://forum.femina.mk/threads/Испитувања-во-бременоста.12850/page-38#post-2278150 Инаку да, денес си 8+6, а од утре 9+0.