Фала ти многу. Да, на него мислам. Јас не можам да го најдам, не сум од Ск. Гледам дека и лактогин го фалат по темиве, сличен состав е. Ама гинекологот ми рече Вагисан…
Еве ме мене пак со друга мака докторот што ќе ме пораѓа ми даде да испитам д димери, испаднале дека се благо покачени не знам колку се резултатите кај него се електеонски пуштени, ми пиша дека треба да примам клексани,ве молам за мислење 32 недела сум,за во недела ми закажа за преглед и да примам до тогаш јас ќе спобудалам од мисли да не му биде на бебчето нешто од покачените д димери можеби претерувам ама прв пат се среќавам со ова
https://eliksir.mk/?s=Vagisan&search_posttype=product Еве Еликсир Струмица имаат и достава ги имаат двете и искрено мн подостапна цена. И Виа фарм охрид има достава и на сајотот им стои дека имаат, малку се поскапи.
Здраво Нате , докторот е супер мене ме породи царски со првото детенце, презадоволна сум. Сега сакам на втор скрининг да идам кај него па здравје боже и за пораѓај пак да го договарам. Дали знаеш кои денови во која амбуланта е ?
Девојки на брисеви кај мене излезе кандида. Утре треба да одам да ми дадат терапија. Не знам што ќе ми пишат. Редовно се мијам со сода ама џабе. Немам некои симптоми како јадеж и сл, благо каснувам многу ретко и многу малку. Кои вагиналети се покажале кај вас добри во лекување на кандида. Предходно кога имав кандида ми дадоа едни со сребро не знам како се викаа ама воопшто немаше ефект од нив кај мене. Од полигинакс ми поминуваше ама не знам дали тоа смее во бременост
Подледно со Мико пенотран преку 3 дена мислам по едно ставав , 3 дози така. И после нив InnOVAG вагиналекти за регенерација ставав 6 дена. И имав чисти брисеви после недела од терапија.
Nemas doziveano losho iskustvo ili tragedija. Nedaj Boze I nekogas da dozivees I pocuvstvuvas. Zatoa taka zboruvas. Konkretno za mojov slucaj ce ti kazam, eve jas sum otkazana od besplatnoto sto mi sleduva kako bremena (I pokraj toa sto placam cel zivot zdravstveno..koga ce vidis toa ne e besplatno, tuku sekoj mesec placame ama ete narecisigo besplatno) idam na privatni pregledi i privatno po laboratorii i sl. Edino sto idam kaj maticniot 1 vo mesecot ama sega vo bremenost idam kaj nego kolku da me vodi. I kaj nego ako gledas ne e besplatno zasto sekoj mesec on od fondot zema pari sto sum kaj nego vo sistem
Сите што доживеале таква трагедија како тебе имаат потполно право да ги обвинуваат докторите што им го направиле тоа доживотно. И батали другите што ти зборат барем на оваа тема можеа да се воздржат од коментари. Не можеш на мајка која го изгубила бебето по вина на друг да и кажеш ај бе не е се црно бело. Да се надоврзеле на дискусија… кој не поминал низ тоа не може да збори.
Ај вака сега, мислам дека многу убаво пишав во мислењето не се однесува за членката и се што има поминато, туку општо за здравствениот систем во државава зошто е таков каков што е и не испревртувајте зборови нешто што не е кажано.
Вода пиј, малку повеќе ако можеш. Железото ти е ниско и хемоглобин, осеќаш ли главоболка вртоглавица нешто? Која недела си?
Не осекам апсолутно ништо јас сум цел живот слабокрвна и со терапија, пред месец ипол ми беше 7 железото докторот матичниот ми рече нормално е да прекинам со терапија и еве сега допаднало железото, за вода видов натриумот е паднат ке пијам повеќе вода, смеам да пијам електеолити и ако смеам од кои? А за димерите не знам исто и тие пред месец дена беа 1200 и нешто ако не се лажам сега се покачиле паднав психички од крвнава слика
Uf feminki zal mi e shto diskusijata otide vo druga nasoka. Mnogu mi e chudno shto tolku prashanja se pojavija za krvni sliki i shto da se pie, a pritoa ste na doktor nareden den ili vo najbrzo vreme. Mnogu, mnogu pomaga forumov rekov i vo druga grupa se preporodiv megutoa mnogu e seriozno da se prashuva shto da se pie bar spored mene. Sekoja od nas ima razlichna bremenost, imunitet, gradba, i istorija. Topla preporaka da pochekate prvo doktor da vi kazhe pa posle sovetuvajte se shto znam.. Se ispokaraa nekoi feminki, a prvata feminka lady bug shto ja pochna temata denes si beshe na doktor. Tolku beshe si prasa si otide na lekar i zatvorena prikazna nitu komentar dade do sega eve shto i kazhale na kraj za krvnata slika
Види ддмерите тие нормално е да се зголемат во однос на гестикациска недела.. ама консултирај се секако. Да паднало малку и добро е што не ти прави проблем телото е научено, јас исто бев се качи за месец дена, метил б12 зедов по едно, и од now само железо чисто 18мг имав дома таблетки и пренатасот има 25мг инкапсулирано железо.. мајками ми направи цвекло мед и лимун секој ден 2 пати по 4-5 лажици јадев. И се качило од 8 на 11 слободното и 115 хемоглобинот. Не се нервирај ќе се среди крвната слика зборни утре со докторот за терапија.