Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    219
    Да да секако докторот ми пиша недела да одам да ми препише све што треба, немат што немам пиено за крвта, последно пред да останам бремена примав 3 недели железо на интерно оделение се покачи и пак падна, требаше да одам на хематологија да сум направела некои испитувања али тоа здравје кога ќе се породам

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.015
    Допаѓања:
    4.965
    додека сме на темава... ај и јас да си прашам, 17та недела сум, вчера правев крвна слика, железото ми е качено доста, 20ка ми е, ваљда од премамата, а хемоглобинот ми е паднат тој ми е 10, шо мислите?

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.469
    Допаѓања:
    1.384
    Od strana mnogu e lesno da se zbori ama mene ne mi smeta. Sekoj si ima pravo na sloboden govor. Zdravstvoto site si go znaeme kakvo ni e i tie sto vikaat deka ne e se crno belo svesni se. Kaza i deka bi odela isklucivo samo kaj doktor sto ima doverba. Posle takva tragedija nemozes doverba vo sam sebe da imas a ne vo drug. Jas od doverba za prvoto bev kaj doktorkata i od sto imav premnogu doverba mi se desi toa, mozebi da bev so rezerva nemase da se sluci ama kako i da e. Na nikoj loso ne mu posakuvam i daj Boze da sum posledna takvo nesto sto se ima sluceno.

На fragaria, Yowannty, Трагедијаупмм и 2 други им се допаѓа ова.
  4. mari30

mari30 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    20
    Za i drugi ako se zainteresirani za vadenje izvod na bebe vo vonbrachna sostojba quick update denes bevme vo UVMK i tamu ni kazhaa nemojte online nikako. Online mozhelo samo majkata i sistemot im bil napraen kako da nema tatko. Pa posle toa imalo 3 postapki za deteto da ima “dvajca roditeli”,sud za utvrdivanje na tatkovstvo i haos im bilo, greshki mnogu iskreno ne se ni sekjavam shto drugo problem. Ali sekako mora dvajcata za zhal da otideme tamu i ne mozhe polnomoshno. Ni kazhaa dojdete rano nautro i odma kje pominete. Shteta shto haos im e elektronsko :(

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    955
    Ти благодарам. Ќе се консултирам утре кога ќе одам по терапија

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    168
    Среда знам дека е во амбуланта број 50, а за други денови не знам. Пробај телефонски дали ќе ти кажат.

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    390
    Да, знам затоа велам нека не ти влијае ова на психа. Некогаш секој збор е сувишен затоа можеа да се воздржат од коментари. Ама ај слобода на говор…

На ShtruMfeticka, Трагедијаупмм и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  8. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.469
    Допаѓања:
    1.384
    Da mislime pozitivno samo. Da ne se preopteretuvame so koj rekol sto rekol. Da ja zatvorime temava. Ne ceka posvetla idnina kaj sto ce si gi gushkame naskoro site najmilite :inlove:
    Da si davame podrzhka i koga ni e tesko da se isplaceme. Nekogas i te kako nekoe iskustvo i nekoj sovet moze da ni pomogne.
    Vo situacijava sega najbitno na site ni e da si ja pomineme so lesno bremenosta, so lesno da si se porodime i pred se zivi I zdravi site da sme zaedno so bebushkite :inlove::inlove::inlove:

На fragaria, КаринаТ, Baby Girl123 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.362
    Допаѓања:
    9.019
    Која недела стигна?:D

10. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.469
    Допаѓања:
    1.384
    36+2 :D
    Aman vise da se olesnam :D

На ginger, nice-girl и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.362
    Допаѓања:
    9.019
    Ајде за брзо ќе биде.:inlove:

На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    16.596
    Ќе ти се обратам лично, бидејќи гледам дека членката погоре упорна е во намерата да ги извртува зборови и да провоцира за нешто што не е речено ни напишано и нависитина не знам која и е целта ама нека и стои нејзино си е тоа.
    И јас сум трудница и тука сум да си даваме поддршка, а не дополнително да се навредуваме и препукуваме, тебе лично ти се извинувам ако ти предивикав немир со моето мислење, никако тоа не ми беше намерата.

На fragaria, nice-girl и ShtruMfeticka им се допаѓа ова.
  13. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.469
    Допаѓања:
    1.384
    Se ceka sekoj moment da iznenadi. Sekako vo petok ce zakazeme carski ama nikogas ne se znae :D samo we da e vo red pa koga e spremen da izlaga neka izlaga hahaha
    Uzivaj, ne se poznavame licno za da mozes da dopres do mene. Prifateno izvinuvanjeto (covecki od tvoja strana:*) mene kako sto se blizi terminot mi se navracaat spomenite, toa e normalno, ne e mala rabota niz sto pominuvav. Ama sega ubedena sum deka scenarioto nema da se poftori i deka se ce bide vo red I so mene I so bebeto I so lesno na site vas tuka i samo ubavi vesti da slusame

На fragaria, Izzy_0504 и nice-girl им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.125
    Допаѓања:
    179.672
    Извини што ќе се надоврзам.
    Те читав. Го поминав истото во странство, среќа кај мене што во последен момент се избегна трагедија. Па само од оваа перспектива ми е полесно да зборам. Ама сеуште осеќам многу гнев. И мене исто ме измалтретираа до последно да раѓам природно по секоја цена. При тоа имав индикации за царски и бебе спремно во 38ма да се вади. Неколку дена на клиника бев со провокации без успех. 4 тиот ден, сама одлучив да инсистирам на царски оти веќе не можев да издржам бев во големи болки. Се молевме 2 саати во ординација кај докторката. Претходно ради претходен царски ми даваа пола доза провокации, таа ме напињаше уште еден ден да пробаме со цела доза овој пат, па ваков метод, таков метод, јас бев во огромни болки сакав само бебето да го извадат. И дури иако се намолив за царски, пак ме ставија саат ипол на цтг со цел да покаже и некоја најмала контракција, ме проверуваа вагинално до последно и фала богу што тој процес не тргна природно. А и покрај тоа што добив царски, си добив и руптура и целосно толку многу истенчена матка што којзнае колку долго сум била под ризик да пукне во било кое време и да биде лошо и по мене или бебето или двајцата.
    И мене докторката после царскиот дојде и ми рече дека сум била во право, дека тие иако доктори, некогаш нашиот инстинкт бил вистински. Сеуште имав многу легитимни причини да тужам поради доста пропусти, ама ја повлеков таа идеја оти фала му на Бога се заврши добро на крајот и поради тоа што знаев дека низ целиот процес ќе се полнам само со фрустрации. Ама секогаш ќе осеќам гнев и секогаш ќе се прашувам дали ако ме породеа порано немаше матката толку да ми страда и ова да ми е последно дете не по моја желба.
    Овој пат сите се доста притресени. Добив датум за царски кој специјалист за ризични ситуации како мојата два пати ми го промени и ми скрати по 2 дена. Матката повторно ми е истенчена ама ја следат.

Јасно ни е на сите дека докторски грешки се случуваат секаде. Ама некои се со фатални последици и имаш целосно право да се чувствуваш како што се чувствуваш и нема никакво оправдување. Во мојот случај имаше многу пропусти не беше една грешка само и не, тоа е апсолутно неприфатливо. И нема да го прифатам како нормално никогаш.

Ама здравје. Ќе гушкаш бебе наскоро посвети се на убавите работи што следуваат оти другите за жал не можеме да ги промениме. Ти посакувам голема радост.

На fragaria, Izzy_0504, LiquidLuna и 7 други им се допаѓа ова.
  15. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.469
    Допаѓања:
    1.384
    Ti blagodaram, site da se raduvame. Bash mi e milo sto ne ti ja dozgreshile do kraj rabotata. Jas na tolku poraki na viber I na tolku odenje na bolnica I na tolku insistiranje da me sredat kako na zidovi da zborev. Na kraj so tasnjickata na ramo mrtva ladna cekaj bolovi na ctg mi vika nemam sto da ti pravam...... Inaetot kasno me fati koga ne im izlegov od odelenje i koga rekov drug doktor da mi viknat . 5 dena gladna zedna so bolki. Mi rekoja da tuzam dali sakam , sega mi e krivo zasto ne tuzev. Ama ne sakav da se vleckam po sudovi, ne sakav da si pravam dopolnitelni stresovi i nervozi. Deteto sekako nemase da mi go vratat zhivo i zdravo, sto mozev da dobijam? Pari? Miljardi nemozat da mi go nadomestat toa angelce. Zatvor za dr? -Gospod e toj sto sudi i taa si ima familija i neka uziva vo zivotot ako moze, samo da vnimava u idnina da ne zeme drugi na dusha...
    A za gnevot sto vikas, gnevna ce sum dodeka sum zhiva

На fragaria, ALISA0000, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    375
    Девојки од вчера, осеќам како мравки пп стомакот, како струи.
    Убаво си ги осеќам мрдањата на бебето, сосема различни од струите. Осеќам удари, превртувања и сл. Ама досега вака мравки или струи, не сум осетила. Не траат многу, по неколку секунди, ама ги има повеќе пати во денот.
    Не знам дали е нормално и се вклучува во мрдање од бебето, или треба консултација со доктор?

17. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.362
    Допаѓања:
    9.019
    Која недела си?

18. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    375
    20+2

19. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.362
    Допаѓања:
    9.019
    Јас еден период имав како земјотрес, како куче мокро кога се тресе. Така чудно некако, не знам како да опишам. Ко вибрации.

На mari30 и ginger им се допаѓа ова.
  20. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    375
    Скрос иста ситуација имав, железо скоро 21, хемоглобинот 10.
    Гинеколог рече фероглобин
    Општа матична - никако фероглобин
    Фармацевти на форумов, исто
    Фармацевти во аптека исто. Дека ако претерам со суплементи за железо можам да направам беља. Зедов по препорака (на последните три набројани) б12 и вит Ц.
    Со цел слободното железо да врзе.

Да дополнам, матичниот гинеколог ич не е заинтересиран за мене, и покрај сите убави препораки, џабе. Го сменив демек за поарно, не ми одговара, сама барам упати, што да речам. И некако не му верувам и не го послушав.

Последна измена: 12 март 2025 во 23:10