Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.104
    Допаѓања:
    1.869
    Неможам да се гледам, и лежам и пак му викам на мм земи фарбај, каде ова јас вака бела во косата, веѓи ми обелеа а не коса. Во Ремедика дека лежев викенд еден за магнезиум примав, сестрата ми вика малку си бледа дане ти е ниско железото и мм се смее вика не таква си е бела. И викам не сум ставила пудричка руменило сестро тоа е пола здравје и се смее.

На jelo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    406
    За првото прашање не знам, прв пат сум бремена ама знам дека после царски се оди редовно на преглед за да се види раната дали зараснува - баш на последниот преглед имаше мајка која скоро се породила па беше пред мене да ја видат дали се е ок.
    За заборавена поацента може веднаш да има симптоми а може и после некое време: продолжено крварење, лош мирис на исцедок во полоши сличаеви се качува висока температура како реакција на телото. Ама не му мисли на ова, ова се многу ретки случаеви. Сепак пред излњгување инсистоирај си да ти потврдат дека се е во ред.

На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    324
    Leleeee ama rekov edno prasanje, sto[/QUOTE]
    Не те отпуштаат од болница без да ти направат ехо. Баш и тоа го пишува во отпусното писмо. Јас во Чаир со првото дете ни направија ехо на сите жени што требаше да не пуштат дента да видат дали е се ок. Раната секој ден ја гледаа на визита. После отисов само за конците зошто ми беше убаво зарасната. Па послр контрола на гинеколог. Ако има нешто слободно можеш са отидеш каде што те пораѓале да ја видат раната.

На ShtruMfeticka и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  4. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    2.187
    Скроз те разбирам, знам дека бебчињата се на прво место ама и ние треба да си угодиме некој пат :makeup:

На Dijana DM и Ladyme им се допаѓа ова.
  5. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.564
    Од неколку доктрои ми е речено дека може да се фарам и се фарбам, само да користам без амониачна фарба, и да не дишам киселини и други фарби. Кај фризерката сум редивна години наназад и цело време се договарам или прва или последна и редовно си одам на фенирање и на месец дена на фарбање. Исто со мене си носам и маска во случај има останато миризба од некоја пред мене со киселина.

На jelo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    406
    QUOTE="jelo, post: 7380730, member: 60602"]Момс ја бојадисувате/нијансирате ли косата во бременост? Јас уште некоја ден влегувам во втор триместар па се мислам дали да правам балајаж? Со првото немав потреба да ја бојадисувам/нијансирам ама сега поради беливе влакна морам..[/QUOTE]
    Мене ми рекоа дека не се фарба и благодарение на ова после 100 години успеав конечно да си ја имам мојата природна боја на коса :D
    Долго време се спремав да престанам да фарбам и пред бременост почнав по малку да кратам од фарбаното.Јас имам две три бели влакна и искрено знам дека ќе ви звучи чудно ама многу си ги сакам. Ако може Селма Хаек да оди со бели влакна, можам и јас :DАма гледам дека многу трудници се фарбаат, искрено сите хемикалии шти ги има во воздухов- фарбата е ништо:(

На jelo и ginger им се допаѓа ова.
  7. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.564
    пудра редовно си ставам како и антипресперант. Ниту еден др ми нема кажано дека несмеам да ставам. Знам дека имаат жива и Ауминиум ама немозжеме да сме во стерилни услови. Воздухот надвор кој знае што се нема и храната што ја купуваме не е здрава ама мора да се дише и да се јаде .:(:)

На Ladyme, ginger и jelo им се допаѓа ова.
  8. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    406
    :)
    Јас пудра откако сум бремена имам ставено 2 пати.
    Никогаш не сум имала проблематична кожа ама секогаш сум се чувствувала посигурно во себе ако сум нашминкана.
    Ама сега… откако престанав да ставам пудра кожава ми стана стакло. Не знам како ама ја сега во бременост имам поубава кожа отколку кога имам 20 години :D
    Конечно на маж ми желбата да ми е природната боја на коса и да не се шминкам му се исполни- пошто ова ни си вечити теми за расправа :D

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.104
    Допаѓања:
    1.869
    Си најдов од дм, мн е добро и достапно со цена. Претходно еуцерин без алуминиум, ама ова ем сув ем не мирисаш, ем достапно со цена. :inlove:(highfive)

https://www.dm.at/alverde-naturkosmetik-deocreme-pure-und-strong-p4067796081978.html

На Dijana DM, jelo и ginger им се допаѓа ова.
  10. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    389
    Пудра и ја многу ретко користам воопшто. Во бременост само два пати точно, и тоа не пудра туку пигментирана крема до фактор.
    Исто, прилично ми го иритирала лицето пудрата.

Некни си зедов тестери од белина од пигментирана со фактор, уште не сум ја пробала, ако е добра ќе си земам цела.

На Ladyme и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  11. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    389
    Не сум ги забележала овие, ќе си земам нареден пат.
    Вакви део креми има и од Benn&Anna, ги користам, 450 ден се. А задоволна сум, заштитуваат. Брендот го има и во дм, и во белина.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    2.187
    Јас за првото користев Рексона, кога го доев го открив Еуцерин 0% алуминиум рол он, и сега во оваа бременост го користам Еуцеринот и задоволна сум. А секако не може од сите штетни влијанија да се заштитиме за жал...

На Dijana DM и Ladyme им се допаѓа ова.
  13. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.564
    Немам ни јас проблематична кожа ама пуста навика :D Иначе вчера се прометив некако тенот и кожата на чицето ми се некако другачии.... Не поубави.... и баш на мм му викам нели сум ти чудна ми вика не. Незнам зшто така некако другачије се гледам во огледало. Пред две недели правев лрвна слика ок ми беше. Е сега крај на месец ќе правам пак......... Незнам може е нормално да ни се менува тенот..ко неубава си се видов.:emo:

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.104
    Допаѓања:
    1.869
    Јас дека дома иначе секој ден цакум пакум на работа, хаха пред некој ден кога станав сабајлечки дека вечерта миена косата, абе лав, си зедов пеглата за коса па си се средив у кревет. Дојде мм вика оо сме се дотерале. Па викам како природна непогода се осеќав.. сега ми е поубаво :rofl: и ме зезаше вика фризов ти држи неколку дена.

На Izzy_0504, DreamOn, ginger и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    406
    8)
    Кај мене па спротивно, дали дека поздраво се хранам, дека гледам да избгнувам стрес,вода повеќе пијам, витаминиве, можеби и среќава што сум бремена :inlove:… не знам што е ама си се допаѓам…И веѓиве веќе две години се трудам да не ги обликувам и никако да пораснат.. што се не ставив не растеа никако..Откако сум бремена и веѓиве ми се вратија во природен облик.
    Сега, без шминкање готова сум за 15 мин:D

На ginger и Dijana DM им се допаѓа ова.
  16. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.564
    Ова е анти преспирант крема? Јас ставав Алое стик од Форевер ама небива посел два саати се осеќам неубаво осеќам миризба. А кај мене во станот е претопло и цело време сме по кратки и неможев па се вратив на Дове :$

17. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    1.392
    I jas ne odam na rabota ama obavezno sekoe sabajle se mijam lice, varam kafe I dodeka go pijam kafeto stavam eyeliner i mascara. Toa mi e rutina, pudri od sekogas retko sum koristela. Bez razlika izleguvala ili ne obavezno se potsreduvam :D
    Redovno se peglav, sega vo bremenost gledam malce da ja odmoram ama pak zemam malce da ja skrotam zasto premnogu mi e gusta ko buf sum :D
    Se farbam redovno samo vo bremenost zemam palete bez amonijak

На Ladyme и Dijana DM им се допаѓа ова.
  18. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.564
    Кога одев на раб. по двапати си одев на фенирање, сега само еднаш неделно. Ако сум дома нека сум си убава :makeup:

На Izzy_0504 и Ladyme им се допаѓа ова.
  19. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.104
    Допаѓања:
    1.869
    Многу е добра део крем е, па мирис нема онака на чисто како на бадем нешто. Ама држи не сум се смирисала и јас во стан топло. Еуцерин не мирисав ама вода течев. Јас во живот не сум се потела ова во бременост да ми речеше некој немаше да верувам. Ама важно суво држи и не мирисаш. 127 ден дане беше :wasntme: што вика мм живо џабе ружо

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.130
    Допаѓања:
    179.705
    Потењето е здраво и нормално. Не треба да се спречува. И да се најприродни кремите, ако ги затнуваат порите и ја спречуваат нивната функција, не се добри.
    Битно е да не се мириса оти е неугодно и за себе и за оние околу тебе. :doh:
    Пробав и јас со еден куп дезодоранси и антиперспиранти без алуминиум, ама многу брзо осеќам дека мирисам лошо. Па се вратив на оној што го користев и претходно само земав стикче од истиот, за да не прскам пред бебе. Сакам да го пробам тој на еуцерин го фалат многу ама секогаш изумувам да го купам. Попладне ќе излагам ми треба и нешто козметика за со мене за на клиника се надевам ќе го запамтам.

На Baby Girl123 и Ladyme им се допаѓа ова.