Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    519
    Девојки едно прашање и плс слободно споделувајте мислење. Машки како машки оставиле превртена лајсна од паркетот на под и баш на едно од тапите клинчиња јас си стапнав на пета |( немаше крв, само нормално поцрвене и паника на макс. Поминаа 24 часа, ако не го стиснам не се ни гледа но сепак… е сега јас сум регулар вакцинирана против тетанус а имам и бустер во 2017. Знам бустерот е од 5 до 10 години.
    Не ме фаќа ни еден ум. Вака на лик е ок…мојот стар педијатар вика по правило треба вакцина но ова место има слаба циркулација а и воопшто не е рана-рана па свое дете не би вакцинирала…

2. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    519
    Мене ми се погоди цитрусното од Weleda, ама скапичко е…

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.104
    Допаѓања:
    1.870
    Незнам искрено... викаш не е црвено и не те боли на притисок?

4. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.564
    Фала ти, баш ќе тркнам поручек до дм па ќе си земам. И за стомакот сакам нешто да одберам. Имав на Леа еден крем за стрии ама го потрошив и сега обично млеко си ставам, ама сакам да купам нешто помрсно. Имаат пишувано девојките овде доста околу тоа, баш вчера или завчера прочитав на форумот може и од тебе да беше :) бадемово масло со АД капки. Ми изгледа нај природно... АД капки сигурно има по аптеки 8)

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    1.827
    @ShtruMfeticka На ГАК првиот пораѓај природен
    Секој ден идеше доктор и ми ја проверувааше раната (епизотомијата),ме
    пуштија без друг преглед.
    После 40 дена кај матичната имав ехо преглед.
    Втор пораѓај природен
    Идеше доктор со рака на стомакот проверуваше до каде е матката,вој пат немав епизотомија.На ехо исто не ме гледаа.
    40 дена по пораѓај имав вагинален преглед..

На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    519
    Не е црвено, ептен кога ќе растегнам кожа се гледа.
    Болка воопшто…од стискањето само нормално…

7. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.392
    Leleee nishto ne pomaga. Jas nikogash ne sum zamirisuvala, sum se potela ama da mirisam ne. I na prvoto I sega na vtorovo se potam i smrdam na tvor :( Mm vika deka ne mirisam ama jas iskreno ne mozam da se podnesam. Neznam dali me teshi ili si ima problem so mirisot :D

8. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.032
    Допаѓања:
    10.796
    Јас ова си го земав и стварно пре убаво нежно мириса и штити
    Screenshot_20250313_152821_Gallery.jpg

А за ова исто препорака, од бременоста па еве и сега кога дојам уште го користам и не ме поти воопшто

Screenshot_20250313_152709_Gallery.jpg

На Ladyme и jagoda777 им се допаѓа ова.
  9. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    692
    20241029112120_borotalco_pure_0_aluminium_salts_aposmitiko_48h_se_spray_choris_alouminio_150ml.jpeg
    Преубаво мириса, на чисто и е без алуминиум го има во Веро.

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  10. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    627
    И јас да се пријавам во тие што потат поизразено сега во бременост. И додека го доев првото потев бајаги. Среќа не мирисам, ама сум потоп. Сегде потам, пазуви, под гради, препони, стапала, чудо едно.
    Приметив само потта кај градите ми мириса ко на млеко мајчино. Барем така ми мирисаше кога доев, еве сега и пред доење ми мириса така како бладуњав мирис.
    Чисто совет ако доите, не ставајте јаки мириси на вас, бебчето така ве распознава по мирисот. Туширање почесто и понеутрални мириси. Тоа е барем мое мислење и совет.
    Сега користам аромако од лаш ама некои денови ми е јак мирисот. Го имам тој стикот од алверде погоре постиран ок е. Део кремата од балеа исто е солидна. Последно алоето од форевер го земав ама не сум нешто воодушевена.

Значи ние жените низ што се поминуваме во бременост и постпартум тоа е чудо.
    Косава таман ја опраив, сеа пак ми паѓа, а со доењето уште повеќе. Хормоните лудница :D

На ginger, Bettina23 и Ladyme им се допаѓа ова.
  11. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    349
    Миле паника на прием хах. Си бев на контрола па да си споделам. Грло пред 3 недели 6.2cm измерено сеа 4.26cm ама мерено преку абдомен и ме фати паника затоа што цело време на тоа ми се алудира бидејки сум со еднорога матка. Ке се следи грло, грло е најважно ми збореа, пред 6 недели исто 6 cm, за 3 недели исто околу 5 и сега за 3 недели скратено.. до 4.2. Прашав за уреаплазмата повторно нема потреба брис со тоа веќе аман..ми мерешеph вредност и испадна 4( незнам што значи тоа) кажа само во ред е. Тоа ли е за инфекции нешто и значи ли нешто за уреаплазмата или не? Прашав за пробиотик.. од 28 недела рано било сега... ајде прашав и за д маноза превентивно и ми вика превентивно ништо не се лечи и ја си останав така со прашалници :) сума сумарум сега сум по исплашена од сабајле пред да појдам и така. Знам дека 4 е нели добро ама ми прави паника тоа што прво 6 па 4 за три недели

Последна измена: 13 март 2025 во 17:10
  12. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    1.827
    Се пријавувам и јас :whew:
    Додека бев бремена се потев,ама по лошо беше што ужасно мирисав.Се бањам,испаѓам и бањарката мириса на испотено.Фала Богу 2 месеци по пораѓај се подсреди.Сега се потам ама не мирисам,мислам нормално на стик..

13. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    391
    Update

Еве само што се враќам од преглед.
    Бев во општа болница на гинекологија, докторката што ме прими ја виде крвната слика, ми рече никогаш не се дава железен суплемент, на железо 20 и повеќе. Нека си е 10 хемоглобинот, ок е, ќе чекаме да видиме што ќе се случува. Ако не паѓа железо, си следиме состојба и ќе си само на пренатални витамини. Ми рече се согласувам со советот од општата матична и фармацевтката, и убаво што не си зела фероглобин по умот од матичниот гинеколог.

Засега е тоа.

На jagoda777 и Ladyme им се допаѓа ова.