Не не,вчера бев 8+6 а денес сум 9+0 и од утре си се бројат 9+1,2 и така натаму така? Јас па не знам оти мислев дека од утре влегувам во десетта и за месеци немам поим како се бројат
Имаш право, не приметив дека за вчера се однесувало 8+6. Да од денес ја раситнуваш десеттата недела и започнува со 9+0..па се до 9+6. Ќе си знаеш дека секој вторник раситнуваш нова недела, барем јас така рачунав.
Jas na mobilniot na Play Store pisav baby centar i pokaza nekoi aplikacii i ja izbrav My pregnancy i ja simnav.
Не нее,мислев на тие одбројувачи што се на форумов под секој пост што пишува уште толку и толку недели да се роди бебчето
za nerviranje ic ne se nerviram-no ti velam znam deka ne treba da im davam pari i da mi baraat-cim oni se pravat cigani za 100den,togas i jas ke se pravam kako niv naudrena-inaku za maka ne mi kazuvaj nie 4 neuspesni inseminacii minavme i 1 uspesno invitro i eve me 19nedela sega sum- nema problem ni so mene ni so soprugot ,ama ete gospod ja izbral poteskata strana za nas,pozz
Со првата бреност имав двајца гинеколози, ниту еден не ми ну спомна мајчина книшка, па ни на пораѓај не ми побараа. Колку што читав тогаш на форумов не бев единствена. Некои даваат некои не. @Bebulleee сега читам. Не се секирај, не се разочарувај. Опушти се и не гледај датуми и плодни денови. Колку повеќе се замараш толку нема да сака работата. Со првото дете се мачевме година и пол, а второво одма бидна по месец-два. За првото секој месец бев претплатена во аптека за тестови. Кога најмалку ќе очекуваш ќе бидне. Ајде со среќа следниот пат.
http://lilypie.com/ Еве ти ја страната, отвори, ќе се снајдеш сама понатака ако неможеш пиши ми порака јас ќе ти објаснам
Vaka da se vklucam i jas so moeto skromno iskustvo mene majcina kniska mi dade matcnata koga bev vo 7nedela i koga slusna srceva akcija i toa ne mija naplatija i mene. A jas sum isto vo klubot na povozrasni mami 31 godina i momentalno 8 nedela prva bremenost Dolgo ke se druzime ovde...
Ако сте решени да правите подобро ви е овај тест можи е солен ама спрема аминоцентезата е далеку побезбеден Со лесно добро ни дојде пак инаку по ултразвук сум 34 а по менструација 35.Тоа е дека ехото автоматски пресметува на 28 дена циклус која недела сум бремена,а на ултразвукот го кажува како 1 недела помало да е а мојот циклус е на 35 дена значи покасно ми е и овулацијата и покасно е зачнато 1 недела.Тебе ако ти трае 40 дена циклусот значи 2 недели ти е покасно овулацијата.Не знам дали ме разбра ама нема никаква причина за да се грижиш
http://tvoebebe.com/BREMENOST/kalkulator-za-termin-na-poroduvanje jas go najdov ovoj kalkulator za presmetuvanje na nedelite kazuva koga vi zavrsuva prvoto trimesecie,,posle za vtoroto,termin za poroduvanje,prvite dvizenja na bebusot koga ke moze da gi osetite... dosta dobro e samo treba da se napise poslednata mesntruacija koga vi bila mesec/data/godina se nadevam deka ne e greska sto staviv link i deka e dozvoleno...
@Mariangel, не се работи за Приска испитувањето туку за NIFTY или Tranquility test, тие се испитувања што ги прават во приватните лаборатории, коштаат околу 700 евра, преку крвта од мајката се испитува ДНК на бебето и се утврдува дали има некакви генетски пореметувања со точност над 98%! Читав за нив на нет ама не го правев бидејки скринингот и приската беа добри! Имаш повеќе информации, можеш да си пребараш!
Јас имам мноогу убава апликација на српски bebac.com воедно и веб страна е ,секоја недела ми стасува известување која недела сум и карактеристики за таа недела,за мене,за развитокот на плодот ,изглед и тежина и развиток и сл.плус има многуу корисни теми и информации за прегледи,за бременоста.пораѓајот,доење .бебе за се.симнете си ја ви ја препорачувам најдобра е
Девојчиња, има тука и повозрасни трудници, еве на пример јас ... имам 36 години ама мои си се, со здравје да си ги носам!
Со вереникот имавме секс и тој ејакулираше внатре но јас тогаш пиев контрацептиви. По два- три дена ми дојде. После тоа ги оставив контрацептивите не ги пијам повеќе. Планирам да направам тест, веќе планираме да се шириме, иако мали се шансите за бременост при контрацептиви.
@MilaP - Jas imam eden kalendar Period kalendar se vika https://play.google.com/store/apps/details?id=com.popularapp.periodcalendar eve go premnogu e ubav se pravi i na makedonski, smeta kolku nedeli si i kolku dena koga ti e termin, koga treba da ti dojdi, da ti zavrshi, ovulacija, plodni sve zhivo