Не, нема да ти останат такви, ама сиг уште барем 6 месеци после пораѓај ќе бидат такви. И секако ќе ти бидат поинакви од пред пораѓај без разлика дали ќе доиш или не, а ако доиш сигурно и малку поопуштени. Се си зависи од жена до жена, не сме исти нели. Потемнуваат одредени делови од кожата затоа што се лачи мелатонин за бебето, најчесто се брадавици, пазуви, пупак заедно со линеа негра, но може и по цело тело/лице да се појават флеки кои после ќе избледат.
Мене Гастрогард ич не ми помагаат. Рупурут ми се далеку подобри. Исто така џвакање мастика некогаш ми помага, па дури и само заби да измијам некако полесно ми е со киселините. Тој ментолот некако освежува. Пробај може нешто ќе ти помогне. Спомнав еднаш едни гелчиња Гавискон, ги има во Германија/Австрија, тие најмногу ми помагаат ама прегрозни се. А овие БелаБиби што ги спомна да не се од Ваја? овие конкретно https://www.zegin.com.mk/mk/waya-stopreflux-kesichki-protiv-kiselini-14-parchina
Не знам дали е за паничење но ќе прашам. Додека ставав дрва во огнот со мало и остро парче од дрвото се боцнав под ноктот. Видов малку крв протече и сега нема ништо. Подоцна сум на преглед па ќе ја прашам и докторката но до тогаш да прашам дали е запознаен некој со ова. Ќе треба ли вакцина. Се изнервирав прв пат вака ми се случива баш сега
Јас минатата недела зедов Фемибион, вака на понуда, 1+1 гратис. Рокот им е до мај 2025, дотогаш и двете кутии ќе ги испијам, ама верувај ми, пак ми падна шубе. Демек да не' не требаше да ги земам, пошто се брзо пред изминување на рокот.
јас еве 38+2 денес еве ми се лоши цел ден ми се гади. ждригам цело време. а немав мака скоро цела бременост . на почетокот малку ми се лошеше и толку.
Не се плаши, таблети, капсули што се додаток на исхрана имаат уште 6 месеци од рок на употреба можност за користење ако се чувани во добри услови, суво место, собна температура итн. Пијам но спа со 02.25 ништо не им е.
Истото ми го кажаа и в аптека, секако условите во кои се чувани не ги знам, како и да е ќе се завршени пред истек на рок. Зборот ми беше дека некогаш стварно предумувам триста непотребни работи.
Македонче чека до крај да стави акција барем едно да е регулар едно со краток да може да се испие. Јас пренатас земам 1+1 ама имаат рок по 4-5 месеци на истек.
Јас ке препорачам да се купат 2-3 прво за проба, ги даваат и рефусно. Јас купив цела кутија, ама толку ми се гадни... ке го повратев Јас не ги можам
36+4 grloto 45, od pred 3 nedeli uste si sedi taka, ne e mrdnato ni mm. A denovive pri dvizenje imam cuvstvo kako da ce mi izleze bebcevo imam i bolki ama me izignorira dr na moabetov Jas sega koga vlegov mu vikam daj vishe vadigo, rece abe ti budala si? Cekaj rano e, kakvo vadenje. 38+ rece vadenje i mi prepisa inekcii za zreenje pred carski. Ic ne gi sakam tie inekcii ama toa e.... nema jas sto sakam
зошто инекции за зреење веќе си 37 недела. после 37 е таман кога било да се роди. уште една недела 38 да ја истераш и чим ќе си царски може да те прават.
E od kaj da znam. Jas fakticki vo 38 polna ce gi primam za zreenje. I jas sum zbuneta ama taka rece dr...